Όταν πέφτει η πρόταση για ποτό μετά τη δουλειά

Όταν πέφτει η πρόταση για ποτό μετά τη δουλειά

Όταν πέφτει η πρόταση για ποτό μετά τη δουλειά, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να απαντήσεις: Να η ευκαιρία που έψαχνα. Κέρδισε πόντους στα μπαρ και θα τους εξαργυρώσεις στο γραφείο, και αν αναρωτιέσαι το γιατί, θα μάθεις τους λόγους που σου παραθέτει στις παρακάτω ενότητες το Texnologia.Net.

Happy hour με τους υφιστάμενους

 • Ο στόχος: Να συσφίξεις τις σχέσεις σου με την ομάδα του γραφείου.
 • Η κίνηση κλειδί: Το τιμ πέτυχε τους στόχους του. Καλά σκέφτηκες να τους βγάλεις έξω για να τους επιβραβεύσεις, αλλά το μυστικό είναι να παίρνεις ανάλογες πρωτοβουλίες ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά. Αυτό υποστηρίζει ο ψυχολόγος Fred Mael. Οσο πιο θετικά έβλεπαν οι υπάλληλοι τη σχέση τους με τον προϊστάμενό τους τόσο πιο αποδοτικοί γίνονταν στη δουλειά τους.

Εταιρικό event με συναδέλφους

 • Ο στόχος: Απλώς να γίνεις η ψυχή της παρέας.
 • Η κίνηση κλειδί: Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι όσο πιο κεντρικό ρόλο αναλαμβάνεις σε μια κοινωνική εκδήλωση τόσο ανεβάζεις το κύρος σου στα μάτια των άλλων.
 • Το μεγάλο λάθος: Να διαλέξεις αυτήν τη βραδιά για να δείξεις ότι τους θεωρείς όλους φίλους σου. Φρόντισε να έχεις κάνει τις κινήσεις σου από πριν, γιατί, έτσι κι αλλιώς, οι φιλίες στο γραφείο κάνουν τη δουλειά πολύ πιο ευχάριστη.

Επαγγελματικό δείπνο με πελάτες

 • Ο στόχος: Να φτιάξεις σχέση εμπιστοσύνης.
 • Η κίνηση κλειδί: Πιες στην υγειά της επιτυχίας, της φιλίας και του κοινού μέλλοντός σας. Μελέτη του Journal of Marketing Research έδειξε ότι η εμπιστοσύνη που θα χτίσεις με τον πελάτη είναι πιο σημαντική από την όποια αφοσίωση μπορεί να δείχνει εκείνος στην εταιρεία σου. Η Dory Hollander, ψυχολόγος και ειδική σε εργασιακά θέματα, προτείνει να του θυμίζεις συχνά τις κοινές επιτυχίες σας.

Φαγητό με το αφεντικό σου

 • Ο στόχος: Πάρε τη σίγουρη προαγωγή.
 • Η κίνηση κλειδί: Ασε καταμέρως τις κουβέντες για τα του γραφείου. Πες του για την ταινία που είδες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ή πρότεινέ του να πάτε κάποια φορά για μπάσκετ. Έρευνα στο Journal of Business and Psychology έδειξε ότι οι υπάλληλοι που αναπτύσσουν σχέση εμπιστοσύνης με τα αφεντικά τους κερδίζουν πόντους σε δυναμισμό, δημιουργικότητα, τόλμη και πρωτοβουλία.

Ποτό με έναν πιθανό πελάτη

 • Ο στόχος: Να κλείσετε τη συμφωνία.
 • Η κίνηση κλειδί: Κράτα τη συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο και μη σταματάς να τονίζεις τις εξαιρετικές ικανότητες που έχει το τιμ.
 • Το μεγάλο λάθος: Να αρχίσεις να τα ρίχνεις στον ανταγωνισμό. Μην ξεχνάς ότι ο υποψήφιος πελάτης σου πιθανότατα κυκλοφορεί καιρό στην πιάτσα. Μπορεί να συνεργαζόταν ήδη με κάποια άλλη εταιρεία και σίγουρα δεν θα του αρέσει να ακούσει από σένα πόσο λάθος ήταν η επιλογή του.
Προηγούμενο άρθροΚάνε τον απολογισμό στα εργασιακά σου
Επόμενο άρθροΜια απόλυση δεν φέρνει το τέλος του κόσμου
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας