ΑρχικήΔιαδίκτυοΠαραβιάστηκαν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις της Μ. Βρετανίας το 2018

Παραβιάστηκαν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις της Μ. Βρετανίας το 2018

Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις, εταιρείες και οργανισμοί έχουν υποστεί παραβίαση δεδομένων τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έκθεση περί εξωτερικών απειλών στο διαδίκτυο της Μεγάλης Βρετανίας που διεξήχθη από την εταιρεία ασφαλείας Carbon Black ισχυρίζεται ότι ο μέσος αριθμός παραβιάσεων έχει αυξηθεί, καθώς και ο όγκος αυτών των επιθέσεων. Κατά μέσο όρο, κάθε επιχείρηση έχει υποστεί 3.67 παραβιάσεις μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε επιχειρήσεις (87%) είδαν αύξηση των επιθέσεων, ενώ εννέα στους δέκα (89%) ισχυρίζονται ότι οι επιθέσεις έχουν γίνει πιο εξελιγμένες και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των δαπανών στον κυβερνοχώρο με 93%, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σκέψη πως εάν θα ξοδέψεις χρήματα για την προστασία σου στο διαδίκτυο, θα είσαι καταδικασμένος μετέπειτα από το χακάρισμα να πληρώσεις το πολλαπλάσιο κόστος για να επαναφέρεις τα συστήματα της επιχείρησης σου σε φυσιολογικές συνθήκες.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο μέσος αριθμός παραβιάσεων έχει γνωρίσει ραγδαία άνοδο εν αντιθέσει με την προηγούμενη χρονιά, κάτι που σημαίνει πως οι κυβερνοεγκληματίες είναι πεπεισμένοι πώς μεθοδολογίες τους πιάνουν τόπο, και αξίζει τον κόπο η προσπάθεια, αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχε νόημα να καν προσπαθήσουν.

Κυριολεκτικά, όλες οι κυβερνητικές και τοπικές αρχές (100%) ανέφεραν ότι παραβιάστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 4,65 παραβιάσεις ανά οργανισμό. Σχεδόν το ήμισυ (40%) έχει παραβιαστεί περισσότερο από πέντε φορές.

«Πιστεύουμε ό,τι η έκθεση 2018 UK Threat Report υπογραμμίζει ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις, εταιρείες και οργανισμοί εξακολουθούν να υφίστανται έντονες πιέσεις από τους κυβερνοεγκληματίες, δήλωσε ο Rick McElroy, επικεφαλής στρατηγικής ασφάλειας για την Carbon Black. «Η έκθεση δείχνει ότι ο μέσος αριθμός παραβιάσεων έχει αυξηθεί δραματικά, αλλά καθώς οι στρατηγικές έναντι των εξωτερικών απειλών στο διαδίκτυο αρχίζουν να ωριμάζουν, ελπίζουμε πως αυτή η κατάσταση θα ελαττωθεί μελλοντικά»

Τα κακόβουλα προγράμματα, τα malware, τα ransomware και οι επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) είναι οι πιο συνήθεις τακτικές για τους κυβερνοεγκληματίες, αναφέρει η έκθεση, δηλώνοντας ότι οι υπάλληλοι στις επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι ο ασθενέστερος κρίκος της αλυσίδας στην ασφάλειας τους στον κυβερνοχώρο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166