Η Microsoft βοηθά το LinkedIn να ξεκινήσει υπηρεσία live video streaming

Η Microsoft βοηθά το LinkedIn να ξεκινήσει υπηρεσία live video streaming

Η Microsoft πλέον θα μπει ενεργά στο live video streaming, μέσω του LinkedIn, μία εταιρεία που εξαγόρασε στις 13 Ιουνίου του 2016. Η πλατφόρμα επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης δρομολογεί μια νέα υπηρεσία που θα ονομάζεται LinkedIn Live και ουσιαστικά μέσω αυτής της οδού θα επιδιώξει να ικανοποιήσει τους 600 εκατομμύρια χρήστες που διαθέτει, επιτρέποντας τους να μεταδίδουν βίντεο σε ζωντανή μετάδοση.

Αν και δεν θεωρείται κάποια πρωτότυπη ιδέα, εν τούτοις είναι η πρώτη στο συγκεκριμένο τομέα που το πράττει.

Η υπηρεσία LinkedIn Live θα έρθει αρχικά ως δοκιμαστική έκδοση τύπου beta, ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα διατίθεται τον πρώτο καιρό μόνο σε Αμερικανούς χρήστες για να το δοκιμάσουν, και σιγά-σιγά θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες, μέχρις ότου απελευθερωθεί η τελική έκδοση της πολυαναμενόμενης υπηρεσίας ζωντανής μετάδοσης βίντεο.

Το LinkedIn Live θα επικεντρώνεται κυρίως στο Q&A, σε ζωντανές εκδηλώσεις, συνέδρια, τελετές απονομής βραβείων, ανακοινώσεις προϊόντων και πολλά άλλα. Η Microsoft συμβάλλει στην υποστήριξη του LinkedIn Live μέσω των υπηρεσιών Azure Media Services, παρέχοντας όλες τις σημαντικές τεχνολογίες κωδικοποίησης για την απρόσκοπτη ροή ζωντανών βίντεο.

Το LinkedIn για αυτό το σκοπό συνεργάζεται ήδη με τους Wirecast, Switcher Studio, Wowza Media Systems, Socialive και Brandlive για να επιτρέψει στους δημιουργούς περιεχομένου να έχουν πρόσβαση σε δυναμικές υπηρεσίες streaming broadcasting.

Ο Pete Davies, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων στο LinkedIn ανέφερε: «Το βίντεο είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή περιεχομένου αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα μας, και αναμφισβήτητα βοηθάει τους χρήστες μας να εκφραστούν με ακόμη πιο ισχυρά μέσα προς το κοινό τους. Το live video streaming είναι ένα αρκετά απαιτητικό χαρακτηριστικό και ξέρουμε πώς θα πρέπει να καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια ούτως ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

Το LinkedIn δεν αποκάλυψε πότε σκοπεύει να καταστήσει διαθέσιμη τη νέα υπηρεσία live video streaming και στους 600 εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας της, ωστόσο η εταιρεία ανέφερε πως ο καθένας μπορεί να εγγραφεί μέσω μιας ειδικής φόρμας επικοινωνίας στο LinkedIn, ούτως ώστε να λάβει πρόσκληση και να πάρει μία πρώτη γεύση από την δοκιμαστική έκδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας