Παρενόχληση με τηλεφωνήματα από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (βίντεο)

Παρενόχληση με τηλεφωνήματα από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (βίντεο)

Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω άπειρα μηνύματα σε καθημερινή βάση από τον απλό κόσμο στο https://texnologia.net για να μου εξηγήσει την μαρτυρική κατάσταση που βιώνει από τα τηλεφωνήματα που δέχεται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προφανώς για να τους ενημερώσουν πως υπάρχει μία εκπληκτική προσφορά που τους περιμένει και θα ήταν καλό να την εκμεταλλευτούν, ωστόσο, επειδή η συχνότητα των τηλεφωνημάτων είναι αρκετά πυκνή και έντονη, που πλέον καταντάει το όλο ζήτημα ως παρενόχληση, όλοι ρωτούν πως μπορούν να απαλλαχτούν από αυτό το τραγικό φαινόμενο.

Φυσικά η λύση για να σταματήσουν οι εταιρείες να ενοχλούν τον κόσμο με τα συχνά τηλεφωνήματα, είναι να κινηθούμε όλοι νομικά εναντίον τους, δηλαδή οργανωμένα, και όχι ο καθένας μόνος του. Επίσης δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως μία υπόθεση για να τελεσιδικήσει στο δικαστήριο χρειάζεται να περάσουν κάποια χρόνια (δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά η πραγματικότητα), πράγμα που σημαίνει πως ακόμη κι αν γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια ενάντια σε αυτές τις εταιρείες μέσω της δικαστικής οδού, το θέμα δεν θα λήξει την επόμενη μέρα, για τους προαναφερόμενους λόγους που εξήγησα παραπάνω.

Ωστόσο μία άλλη λύση είναι να ζητήσετε από τον υπάλληλο της εταιρείας που σας κάλεσε για κάποια εκπληκτική προσφορά, να του πείτε πως δεν θέλετε να σας τηλεφωνήσει ξανά, και πως επιθυμείτε να εξαιρεθείτε από τις προωθητικές προσφορές, όμως για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, σίγουρα αυτή η πρακτική δεν πιάνει, γιατί σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών ατόμων που το δοκίμασαν αυτή η κατάσταση συνεχίζεται ακόμη.

Επιπλέον θέλω να επισημάνω μία σημαντική παράμετρος που δεν πρέπει να παραβλέπεται σε καμία περίπτωση, δηλαδή πως δεν φταίει σε καμία περίπτωση ο υπάλληλος που σας καλεί στο τηλέφωνο, διότι ο εκάστοτε εργαζόμενος ενεργεί σύμφωνα με τις εντολές που παίρνει από τους προϊσταμένους του. Επομένως και να τον βρίσετε δεν θα επιλυθεί το ζήτημα, τουναντίον μπορεί να βρεθείτε και μπλεγμένοι στα δικαστήρια για εξύβριση.