Πέθανε ο συνιδρυτής του Atari, ο Ted Dabney σε ηλικία 81 ετών

Πέθανε ο συνιδρυτής του Atari, ο Ted Dabney σε ηλικία 81 ετών

Πέθανε ο συνιδρυτής του Atari, ο Ted Dabney σε ηλικία 81 ετών. Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών έχει χάσει μία από τις πιο σημαντικές μορφές της.

Ωστόσο το περίεργο της υπόθεσης είναι πως ο Dabney διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάγου το 2017, και επέλεξε να μην το θεραπεύσει, κάτι που στην ουσία μεταφράζεται ως έμμεση αυτοκτονία, αφού με μαθηματική ακρίβεια εάν ο ασθενής δεν υποβληθεί σε θεραπεία, θα επιδεινωθεί η κατάσταση και τελικά πολύ πιθανόν να καταλήξει σε θάνατο.

Το 1971 ο Ted Dabney ίδρυσε τον προκάτοχό του Atari που ονομαζόταν Syzygy με τον Nolan Bushnell και ανέπτυξαν μαζί το Computer Space, το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο video arcade στον κόσμο.

Επέιτα το 1972 αυτό το δίδυμο δημιούργησε το γνωστό βιντεοπαιχνίδι Pong, που μέχρι τώρα μνημονεύεται για την τεράστια επιτυχία που είχε, και το κυριότερο όλων είναι ότι κατάφερε να πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, το οποίο θεωρείται αναμφισβήτητα πολύ μεγάλη υπόθεση για εκείνα τα χρόνια, αφού προφανώς ακόμη κι αν ήθελες να το αγοράσεις τότε, δεν υπήρχαν πολλά σημεία πώλησης για να το προμηθευτείς, όπως συμβαίνει στη σημερινή εποχή.

atari bong

Aξίζει να σημειώσουμε πως συνιδρυτής του Atari, ο Ted Dabney ήταν αυτός που στην ουσία έβαλε τα θεμέλια στην βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, για να μετεξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα, κάτι που ελάχιστοι το γνωρίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας