Piaggio Medley 150

Piaggio Medley 150

Η Piaggio ήταν πολύ φειδωλή στην παρουσίαση νέων μοντέλων τα τελευταία χρόνια, όμως έδειξε το Piaggio Medley στα 125 και τα 150cc. To scooter αυτό με τους μεγάλους τροχούς παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας στην οποία το Piaggio Beverly 300 έχει διαγράψει μια σπουδαία πορεία, καθώς το Piaggio Medley από πολλές απόψεις είναι… το «μικρό Beverly». Η ονομασία “Medley” είναι λίγο περίεργη, επειδή η λέξη στα αγγλικά σημαίνει «μείγμα» ή «ποτ πουρί». Ισως έμπνευση για το όνομα αυτό να είναι ο συνδυασμός διαφόρων χαρακτηριστικών.

Τι θα σου αρέσει στο Medley

Πέρα από το όμορφο και σύγχρονο design, το Piaggio Medley διαθέτει έναν ασυνήθιστα για την κατηγορία (των scooter με μεγάλους τροχούς) χώρο κάτω από τη σέλα, που χωράει δύο full face κράνη (αν και αυτά με τους εξωτερικούς αεραγωγούς, ή μεγέθη μεγαλύτερα των Medium μπορεί να ακουμπούν στο κάτω μέρος της σέλας), καλά μελετημένη εργονομία και άνεση για δύο άτομα, αρκετά συμπαθητικές αναρτήσεις, πολύ καλά φρένα με ABS και έναν κινητήρα που δουλεύει πολύ ομαλά, με ωραία απόκριση στο γκάζι και στη μετάδοση, αρκετή δύναμη από τις χαμηλές στροφές που χαρίζει καλές εκκινήσεις και μια αρκετά ενθαρρυντική τελική ταχύτητα (θα μιλήσουμε πιο μετά για αυτή).

Τι άλλο να επιθυμήσει κανείς; Χαμηλή κατανάλωση (βοηθάει το σύστημα stop & go μεταξύ άλλων) και μια οικονομική τιμή: κι αυτό το έχει! Ας δούμε με περισσότερη λεπτομέρεια το Piaggio Medley 150 που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε.

Piaggio Medley 150 – On board δοκιμή

Κινητήρας και Stop & Go

Ο κινητήρας των Piaggio Medley είναι εντελώς καινούργιος και σχεδιασμένος ώστε να καλύπτει την προδιαγραφή Euro 4 με ειδική μέριμνα κατά το σχεδιασμό ώστε οι τριβές του να είναι μειωμένες (είναι μια πρακτική που εφάρμοσε και η Honda στο PCX και μετά στους μικρούς κινητήρες της και κυρίως αυτούς που έχουν idle stop). Η Piaggio τον ονομάζει iGet και έχει ήδη τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα του εργοστασίου, όπως το Piaggio Liberty και Vespa Primavera και Sprint.

Η ισχύς του είναι 14,7hp, πράγμα που φαίνεται και στο δρόμο αρκετά πειστικά, καθώς έχει καλές εκκινήσεις από το φανάρι και φτάνει αρκετά γρήγορα ταχύτητες της τάξης των 80km/h. Μπορεί να «κρατάει» τα 100km/h με σχετική ευκολία (τα είδα και ανηφορίζοντας την λεωφόρο Κηφισού) ενώ η καλή απόδοση της ροπής του κινητήρα φαίνεται και στις εκκινήσεις με δεύτερο άτομο που εκτελούνται με χαρακτηριστική ευκολία.

Η τελική ταχύτητα του Piaggio Medley 150 αργεί λίγο να έρθει, αλλά είναι στα 118km/h στο ταχύμετρο, όπου επεμβαίνει ο ηλεκτρονικός κόφτης που αντιστοιχούν σε 112km/hπραγματικά. Καθόλου άσχημα για το καινούργιο 150άρι της Piaggio (Honda SH 150i 122km/h πραγματικά και Yamaha Xenter 150 115km/h πραγματικά). Στη χρήσιμη περιοχή των 60 με 100km/h πάντως είναι αρκετά εύχρηστο, ο κινητήρας δουλεύει ομαλά, χωρίς κραδασμούς και η μετάδοση δεν παρουσιάζει κενά (τζόγους) στο ανοιγοκλείσμο του γκαζιού.

Σβήνει στα φανάρια

Το Piaggio Medley 150 διαθέτει τον αυτοματισμό Stop & Go (έτσι τον ονομάζει η Piaggio) σύμφωνα με τον οποίο, όταν το scooter μείνει στο ρελαντί γα 3 δευτερόλεπτα περίπου (αρκεί να είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας) σβήνει. Ξαναπαίρνει μπροστά αμέσως όταν ο αναβάτης περιστρέψει το γκάζι, οπότε το scooter ξεκινάει και πάλι χωρίς καθυστέρηση. Το σύστημα όπως είπαμε το έχουμε ξαναδεί στο Honda PCX 125/150 και στο Honda SH 150i, στο Medley όμως είναι σχεδιασμένο από την Piaggio και πρέπει να πούμε ότι λειτούργησε αξιόπιστα και πολύ αποτελεσματικά κάθε φορά.

Κατανάλωση καυσίμου

Η κατανάλωση που είδαμε στο Piaggio Medley 150 ήταν μέσα στα πλαίσια της κατηγορίας, στα 3,0lt/100km σε μεικτή διαδρομή (πόλη και ανοιχτό δρόμο με κίνηση στην τελική του ταχύτητα). Σε πιο κλειστές διαδρομές, με περισσότερα φανάρια και χαμηλότερες ταχύτητες πόλης η κατανάλωση σίγουρα θα είναι και λίγο χαμηλότερη.

Στήσιμο και οδική συμπεριφορά

Το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα ενός scooter με μεγάλους τροχούς είναι η ευστάθεια στην οδική συμπεριφορά και η ομαλότητα στην απόκριση των αναρτήσεων. Το Piaggio Medley 150 δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο στην ευστάθεια και στην ευελιξία, έχοντας δυνατότητα να αλλάξει λωρίδα με ευκολία στην τελική του ταχύτητα χωρίς να δείχνει ότι έχει φτάσει στο όριο της αποσταθεροποίησης (δεν έχει νευρικότητα στο τιμόνι).

Οι αναρτήσεις (τηλεσκοπικό πιρούνι μονής πλάκας εμπρός με διάμετρο καλαμιών 33mm και δύο αμορτισέρ πίσω) έχουν σχετικά σφιχτή ρύθμιση που εμένα προσωπικά μου άρεσε γιατί έδινε μια σχετικά καλή αίσθηση της πρόσφυσης, που χανόταν σταδιακά μόνο όσο έπαιρνε κλίση του scooter. Μόνο στα καθισμένα φρεάτια ένιωσα ότι οι αναρτήσεις φτάνουν στα όριά τους, πράγμα που δεν είναι περίεργο αφού οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι μικρές στα 88mm εμπρός και 76mm πίσω.

Παρόμοιες διαδρομές στις αναρτήσεις έχουν όλα τα αντίστοιχα scooter της κατηγορίας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι επαρκείς για έναν αναβάτη βάρους 85kg όπως εγώ σε ένα όχημα 138kg με καύσιμα. Τα αμορτισέρ έχουν ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου που όταν πήρα το scooter για δοκιμή ήταν στην πιο χαμηλή από τις πέντε θέσεις.

Το έσφιξα κατά δύο θέσεις και πρέπει να πω ότι είδα μια μικρή διαφορά στην προθυμία να αλλάξει κατεύθυνση που ήταν πολύ ευπρόσδεκτη. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Maxxis Extramaxx που έχουν ικανοποιητική απόδοση στις περισσότερες περιπτώσεις, αν και υποπτεύομαι ότι με διαφορετικά ελαστικά η αίσθηση υπό κλίση θα ήταν αρκετά καλύτερη.

Φρένα με ABS

Ένα καλό με την Euro 4 είναι ότι τελειώνουν οι «τσιγγουνιές» στα φρένα. Τέρμα τα ταμπούρα στον πίσω τροχό και βέβαια πρέπει να υπάρχει σύστημα ABS ή CBS. Το δικάναλο ABS που έχει το Piaggio Medley 150 είναι αρκετά αποτελεσματικό. Δεν παρεμβαίνει νωρίτερα από όσο χρειάζεται και είναι πολύ καθησυχαστικό να ξέρεις ότι μπορείς να πατήσεις τα φρένα χωρίς να έχεις το φόβο της σωστής δοσολογίας. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που θα ωφελήσει σημαντικά την καθημερινή μας μετακίνηση και ασφάλεια φυσικά.

Εργονομία, χώροι

Είπα και στην αρχή του κομματιού ότι το Piaggio Medley 150 έχει χαρακτηριστικά πρακτικότητας που δεν τα περιμένεις από ένα scooter της μικρής κατηγορίας. Ο χώρος κάτω από τη σέλα είναι αρκετά μεγάλος ώστε να χωρούν δύο full face κράνη.

Αν έχετε κράνος με αεραγωγούς ή μεγάλου μεγέθους θα χρειαστεί να ψαχτείτε λίγο μέχρι να βρείτε τον σωστό τρόπο με τον οποίο χωράει. Πάντως το Arai RX-7GP που βλέπετε στην εικόνα κι ένα Shark που συνηθίζω να φορώ χώρεσαν και η σέλα έκλεισε. Το σχήμα πάντως του χώρου δεν είναι τέτοιο ώστε να χωρέσει τσάντα με lap top.

Το ντουλαπάκι στην ποδιά (που έχει κεντρικό κλείδωμα) δεν έχει μεγάλο βάθος, αλλά περιέχει ρευματοδότη 12V. Στο εσωτερικό της ποδιάς υπάρχει γάντζος για τσάντες έτσι ώστε ο αναβάτης να μπορεί να εκμεταλλευτεί το επίπεδο πάτωμα.

Στον βασικό εξοπλισμό είναι η σχάρα, τα μπράτσα της οποίας είναι και χειρολαβές συνεπιβάτη. Πάνω στη σχάρα μπορείτε να βάλετε και top case από το αξεσουάρ της Piaggio, οπότε αυξάνετε σημαντικά τις μεταφορικές δυνατότητες του scooter (αν βάλετε τη μεγάλη πάτε και διακοπές δηλαδή ή βάζετε αυτή την τσάντα με το lap top). Ωραία και καλοσχεδιασμένα είναι τα μαρσπιέ-πλατφόρμες για τον συνεπιβάτη.

Όργανα

Όμορφα και καλοσχεδιασμένα είναι τα όργανα του Piaggio Medley 150, αν και κατά κύριο λόγο είναι αναλογικής απεικόνισης. Διαθέτει αναλογικό, ταχύμετρο, αναλογικό δείκτη βενζίνης και αναλογικό θερμόμετρο ψυκτικού υγρού. Στο κάτω μέρος του ταχυμέτρου υπάρχει μια μικρή οθόνη με διάφορες πληροφορίες, όπως ρολόι, οδόμετρο, δύο μερικούς χιλιομετρητές, βολτόμετρο, θερμοκρασία περιβάλλοντος, δεν έχει όμως ένδειξη στιγμιαίας και μέσης κατανάλωσης, κάτι που θα περίμενε κανείς να δει σε ένα σύγχρονο scooter.

Αξεσουάρ

Η Piaggio έχει ήδη εξελίξει μια σειρά από αξεσουάρ που ενισχύουν την πρακτικότητα του scooter. Εκτός από τα top case στο χρώμα του scooter που αναφέραμε πιο πάνω (με χωρητικότητα 32 ή 37lt) υπάρχει ανεμοθώρακας, κουκούλα, μηχανικό και ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα, μηχανισμός bike finder (με τηλεχειριστήριο για εντοπισμό του scooter σε σκοτεινά parking ή σε μέρη με συνωστισμό), η πλατφόρμα πολυμέσων της Piaggio που τροφοδοτεί με πληροφορίες ταξιδιού το smartphone σας και ηχοσύστημα Piaggio για να ακούτε μουσική ή τις οδηγίες του πλοηγού.

Και η τιμή είναι σωστή

Ένα scooter που είναι τόσο πλούσια εξοπλισμένο και εφοδιασμένο με νέες τεχνολογίες (καινούργιος κινητήρας, ABS κλπ) θα περίμενε κανείς ότι θα έχει και μια τσιμπημένη τιμή. Δεν είναι έτσι όμως. Το Piaggio Medlely 150 κοστίζει λίγα λιγότερα από τρία χιλιάρικα (δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο Piaggio), επομένως η τιμή του βρίσκεται μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού με αντίστοιχο εξοπλισμό, δηλαδή τα scooter της Honda που έχουν κι αυτά σύστημα που να σβήνει στα φανάρια.

Πέρα από τον εξοπλισμό, το Piaggio Medley 150 έχει να προτάξει την ωραία του αισθητική, τις καλές του επιδόσεις, τον μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα, την οικονομία (σύγχρονος τεχνολογικά κινητήρας + σύστημα Stop & Go) και την ασφάλεια. Εύλογα το νέο scooter της Piaggio έχει ήδη συγκεντρώσει και στη χώρα μας ένα αρκετά μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον πάνω του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας