Πιο «χοντρό» πορτοφόλι, πιο παραδοσιακές απόψεις

Πιο «χοντρό» πορτοφόλι, πιο παραδοσιακές απόψεις

Οι άνδρες που επιμένουν να θέλουν τη γυναίκα να κάθεται στο σπίτι και να μην ασχολείται με τίποτα άλλο, παρά μόνο με την οικογένεια, κερδίζουν παραδόξως παραπάνω λεφτά από τους άντρες που έχουν αντίθετη άποψη πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Φαίνεται πως οι απόψεις μας σχετικά με το ρόλο των δύο φύλων στο σπίτι και στην εργασία συμβαδίζει με το… πορτοφόλι μας. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από έρευνα δύο Αμερικανών επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα τα ευρήματα της οποίας έδειξαν ότι οι άνδρες που έχουν παραδοσιακές απόψεις για τη θέση των γυναικών κερδίζουν πολύ περισσότερα χρήματα από εκείνους που είναι υπέρ της ισότητας…

Οι δύο ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από μια αντιπροσωπευτική μελέτη 12.686 ανδρών και γυναικών που έδωσαν 4 συνεντεύξεις σε μια χρονική περίοδο από το 1979 ως το 2005. Οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας 14 έως 22 ετών όταν άρχισε η μακρόχρονη αυτή μελέτη το 1979 και συνεπώς ήταν 30 έως 38 ετών όταν ολοκληρώθηκε. Σε καθεμιά από τις συνεντεύξεις απαντούσαν σε ερωτήσεις σχετικά με το ρόλο της γυναίκας στο σπίτι και στην εργασία (όπως π.χ. αν πιστεύουν ότι η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι, αν η εργασία της συζύγου οδηγεί σε μεγαλύτερη παραβατική συμπεριφορά των παιδιών κ.ά.) αλλά και σε πολλές άλλες ερωτήσεις σχετικές με το εισόδημά τους, το χρόνο εργασίας τους, το θρήσκευμα, την εκπαίδευση, την οικογενειακή τους κατάσταση κ.λπ.

Τι έδειξε η ανάλυση των στοιχείων; Ότι οι άνδρες που είχαν πιο παραδοσιακές απόψεις για το ρόλο των δύο φύλων απόψεις (π.χ. ο άνδρας στη δουλειά, η γυναίκα στο σπίτι) βγάζουν κατά μέσον όρο 8.500 δολάρια περισσότερα ετησίως από τους άνδρες που υποστηρίζουν πιο σύγχρονες απόψεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην περίπτωση των γυναικών ισχύει το αντίστροφο:

Δηλαδή, οι γυναίκες που έχουν πιο συντηρητικές απόψεις σχετικά με το ρόλο των δύο φύλων στο σπίτι και στην εργασία κερδίζουν κατά μέσο όρο 1.500 δολάρια λιγότερα το χρόνο από τις γυναίκες που υποστηρίζουν με περισσότερη θέρμη τη γυναικεία χειραφέτηση.

Προηγούμενο άρθροΑκόμα και η μνήμη έχει οσμή
Επόμενο άρθροΚαλύτερες ταινίες εναλλακτικού χαρακτήρα, παλαιότερων ετών
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας