Πληρώνουμε την αδιαφορία ως κοινωνία

Πληρώνουμε την αδιαφορία ως κοινωνία

Όταν έχουμε ένα Κράτος (και δεν λέω μόνο για την τωρινή Κυβέρνηση, αλλά και τις προγενέστερες και τις επερχόμενες) όπου ταυτόχρονα λειτουργεί και το Παρακράτος, όταν η γραφειοκρατία είναι φτιαγμένη έτσι για να καίει περισσότερο λάδι από δίχρονο μοτέρ, όταν έχουμε γεμίσει με χαρτογιακάδες, καρεκλοκένταυρους, ωχαδελφιστές, μανδαρίνους, βολεμένους….

Αναρωτιόμαστε εάν θα κλιμακωθεί η ένταση; Ποια ένταση; Μία δράση και μία αντίδραση, δηλαδή δύο ενέργειες που είναι είναι σεβαστές στον τομέα της φυσικής, αλλά λίγο δύσπεπτες στην κοινωνία.

Δεν θα υπάρχουν αντιεξουσιαστές όταν υπάρχει κρίση στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα; Και ποιοι τελικά απ’ την κορύφωση αυτή την πληρώνουν; Όλοι…

Υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας…. όταν όλοι κοιτάμε να βολευτούμε, να τη σκαπουλάρουμε αδιαφορώντας για την κρίση σε Θεσμούς, Ηθική, Πολιτισμό, Δημοκρατία. Αδιαφορώντας για τον αυριανό κόσμο που θα παραδώσουμε…. Και τώρα απλά παρακολουθούμε τους δέκτες “ενημέρωσης” να τονίσουν στους νευρώνες του εγκεφάλου μας… πως κάπου φταίμε, ή φταίνε άλλοι πέρα από εμάς; Κάπου αδιαφορούμε, Κάπου ζούμε την κατάντια μας νομίζοντας πως ζούμε σε οργανωμένη κοινωνία με νόμους, με νόμιμους και όχι νομο-φοβικούς “πολίτες”.

Προσωπικά αισθάνομαι γελοίος…. το ελάχιστο.

Εισπράττουμε μάλλον ότι μας αξίζει… Και πάλι σε λίγες μέρες θα ζούμε μέσα στο Μεγάλο Όραμα του Σταρχιδισμου μας…

Αυτού του Σταρχιδισμού που… φτιάχνει “μάγκες αστυνόμους”, “πονηρούς πολίτες”, “καπάτσους επαγγελματικές”, “καλλιτέχνες Star”, “πολίτες τυχοδιώκτες”.

Είμαστε ένα ωραίο θεατράκι τελικά οι Σύγχρονες κοινωνίες… Και την επομένη…. αγανακτισμένους μαγαζάτορες “που τους έσπασαν τις βιτρίνες”… Καλό και αυτό!!!! Όλοι μας τα βάζουμε με όλους εκτός του εαυτού μας, αλλά κυρίως τα βάζουμε με τους ίσους μας… ποτέ με τους πιο πάνω…

Όταν τον κάθε επιτηδευματία με το νόμο και με τη βούλα το ίδιο το κράτος του τα έπαιρνε με τα αντικειμενικά κριτήρια? όταν το ίδιο το κράτος ενώ τον φορολόγησε με αντικειμενικά έρχεται μετά και του λέει για τις ίδιες χρήσεις περαίωση; Εκεί ποιος τον ακούει; Κανείς…. όταν του καταργεί το αφορολόγητο για να βουλώσει Μαύρες και σκοτεινές τρύπες της γελοίας οικονομίας; Ποιος ακούγετε εκεί; Όταν γίνεται άρση τεκμηρίων, εφαρμογή και τούμπαλιν; Όταν φτάνει η περαίωση να γίνεται ακόμα και στα Γ’ κατηγορίας βιβλία που θεωρείται καθαρά λογιστικό το αποτέλεσμα και όχι εξωλογιστικό όπως στα Β’ πχ… ποιος διαμαρτύρεται; Όταν η σύνταξη πήγε στην Χ+Ψ* ηλικία…

Όταν κάθε χρόνο τα σπάνε, ποιος μου λέει εμένα (του ανόητου) πως κάποιοι δεν ωφελούνται απ’ τις δημοπρασίες για την ανακαίνιση; Άρα μήπως κάποιοι πρέπει να σπάνε, άλλοι να χτίζουν, άλλοι να πληρώνουν, άλλοι να πληρώνονται για να κάνει κύκλο το χρήμα σε αυτή την ηλίθια οικονομία; Να δω αυτή την …ακάλυπτη επιταγή ποιος θα την πληρώσει…

Ο καταστηματάρχης που κάηκε; Σίγουρα δεν θα μπορεί να κλαίγεται για την αγορά που δεν είχε κίνηση… εν’ όψη εορτών… καθώς δεν ήταν σε λειτουργία η επιχείρηση του.

Δύο όψεις έχει τελικά και αυτό το Νόμισμα… Δραματική αλλά και πολύ Γελοία… Διαλέξτε ποια σας αρέσει και κάντε αντικειμενικά τον απολογισμό για να δείτε επιτέλους τι μπορεί να φταίει σε αυτήν την ρημάδα την κοινωνία και όλα πηγαίνουν κατά διαόλου αλλά κανείς δεν συγκινείται επί της ουσίας για να επιδιορθώσει τις ατέλειες, μήπως και δούμε κάποτε μία άσπρη μέρα σε αυτόν τον άδικο ντουνιά.