ΑρχικήΕιδήσειςPokemon Snap (video game)

Pokemon Snap (video game)

  • Είδος: Simulation, First-person shooter
  • Εκδότης: Nintendo
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: HAL Laboratory
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1 Μαρτίου 1999
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Nintendo 64
  • Mode: Single player

Το πρωτόγνωρο φαινόμενο της pokemon-μανίας συνεχίζει να «χαλά κόσμο»… Κι όσο συμβαίνει αυτό, άλλο τόσο θα μας βομβαρδίζει η Nintendo με τα κατορθώματα του Pikachu και της παρέας του.

Ο νέος τίτλος που έρχεται να προστεθεί στον -ήδη μεγάλο- κατάλογο τίτλων λέγεται Pokemon Snap.

Τo αντικείμενό σας στο Snap είναι σχετικά απλό: Φωτογραφείστε τα Pokemon!

Πιο αναλυτικά, τριγυρίζετε (σιδηροδρομικώς) σ’ ένα τρισδιάστατο περιβάλλον και προσπαθείτε να τραβήξετε όσο το δυνατόν καλύτερες πόζες των Pokemon! Φυσικά, υπάρχουν κι άλλα πράγματα να κάνετε…

Το παιχνίδι έχει 7 μεγάλα σε έκταση και πλήρη 3D πολυγωνικά επίπεδα Beach, Tunnel, Volcano, River, Cave, Valley και Rainbow Cloud) και 62 συνολικά χαρακτήρες Ρokemon. Εχετε πολλή δουλειά… Επιπλέον, απαιτείται κάποια στρατηγική για να μπορέσετε να επιτεύξετε τους στόχους σας. Θα πρέπει να περάσετε από ορισμένες δοκιμασίες πριν κάποιο Pokemon δεχτεί να ποζάρει για σας, -είτε ηθελημένα, είτε όμως και εσκεμμένα!

Παίρνετε το ρόλο του Todd, ενός φωτογράφου. Ο Καθηγητής Oak σας στέλνει στο Νησί των pokemon, για να τα φωτογραφήσετε στο φυσικό τους περιβάλον. Βοηθός σας, το Zero-One, ένα όχημα που σχεδιάστηκε από τον καθηγητή ειδικά για την αποστολή σας, ενώ στο μυαλό του είχε δύο πράγματα: 1) Να μπορείτε να ταξιδέψετε σ’ όλες τις περιοχές του νησιού και 2) Τα Pokemon να νιώθουν ασφάλεια. Έτσι, αν κάποιο pokemon κινδυνεύει να το παρασύρετε με το όχημά σας, αυτό σταματά αυτόματα…

Ξεκινάτε κάθε επίπεδο με ένα εξηντάρι φιλμ. Εσείς αποφασίζετε πότε θα τραβήξετε μια φωτογραφία, πότε όχι και τί αντικείμενο θα χρησιμοποιήσετε για να «δελεάσετε» το αντίστοιχο Pokemon να σας ποζάρει. Άλλα θέλουν φαγητό, άλλα θέλουν να ακούσουν μουσική… Αφού σας ποζάρει, θα πρέπει να το ακολουθήσετε για να το φωτογραφήσετε.

Μόλις τελειώσετε πηγαίνετε πάλι στον καθηγητή για να του παραδώσετε το φιλμ και να εξετάσει τις φωτογραφίες. Όσο καλύτερες είναι, τόσο περισσότερο του αρέσουν και σείς κερδίζετε τους ανάλογους πόντους.

Ο έλεγχος του παιχνιδιού είναι πολύ καλός. Η κάθε αντίδρασή σας έχει το δικό της control και πραγματικά έχει μεγάλη πλάκα να δοκιμάζετε διάφορες μεθόδους για να δείτε ποιά είναι η σωστή και αυτή που θα κάνει το αντίστοιχο Pokemon να σας ποζάρει…

Το σημαντικότερο πρόβλημα του παιχνιδιού είναι το μέγεθός του. Υπάρχουν μόνο 7 επίπεδα και δε χρειάζονται παρά λίγες ώρες για να το ολοκληρώσετε, ενώ σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζεται «πολύ εύκολο». Κάτι άλλο που θα σας απογοητεύσει είναι ο σχετικά μικρός αριθμός των Pokemon χαρακτήρων. Μόνο 62 από τα 151 που υπάρχουν συνολικά! Να ένας τομέας που υστερεί το Snap σε σύγκριση με το Stadium…

Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε ένα πλήρη τρισδιάστατο και πολυγωνικό περιβάλλον. Από μία τα επίπεδα είναι πολύ φωτεινά σε εμφάνιση, ενώ από την άλλη τα πολυγωνικά μοντέλα των χαρακτήρων είναι χαμηλής ποιότητας σε κατασκευή και λεπτομέρεια. Υπάρχει ποικιλία στα textures αλλά η προσπάθειες να «καλυφτούν» οι ατέλειες δεν είναι απόλυτα επιτυχημένες. Αυτό που αξίζει πραγματικά οι καθ’ εαυτού χαρακτήρες. Είναι όπως ακριβώς τους ξέρατε και τους αγαπήσατε, μόνο που έχουν «περάσει» πλέον στις τρεις διαστάσεις.

Ο ήχος είναι αυτό που περιμένετε: Χαρούμενος, αστείος, περιληπτικός. Οι τρείς αυτοί χαρακτηρισμοί τα λένε όλα. Η μουσική είναι επαναλαμβανόμενη αλλά ευτυχώς δε γίνεται ενοχλητική, ενώ τα ηχητικά εφφέ και κάποια δείγματα φωνής είναι διασκεδαστικά. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο…

Άλλος ένας Pokemon τίτλος για τη συλλογή σας. Θα τον χάσετε; Δεν νομίζω…

Κρίμα μόνο που έχει μικρή διάρκεια…! Λένε όμως ότι όλα τα καλά κρατάνε λίγο. Τουλάχιστον παρηγορηθήκατε;

Διάβασε επίσης: Τι είναι Attraction Marketing (μάρκετινγκ έλξης)

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166