Πως να χρησιμοποιείτε τις πολλαπλές εικονικές επιφάνειες εργασιών στα Windows 10

Πως να χρησιμοποιείτε τις πολλαπλές εικονικές επιφάνειες εργασιών στα Windows 10

Φυσικά πριν τα Windows 10 και τα virtual desktops, υπήρχε ήδη η δυνατότητα για πολλαπλές εικονικές επιφάνειες εργασιών και σε παλαιότερες εκδόσεις, άσχετα που υποτίθεται ότι παρουσιάστηκε ως κάποιο νέο επίτευγμα των Windows. Και πιο συγκεκριμένα υπάρχουν αρκετά προγράμματα από τρίτους κατασκευαστές που δίνουν αυτές τις δυνατότητες για παλαιότερες εκδόσεις όπως για τα Windows 8,7, Vista, XP, και για να μην μιλήσουμε πως το ίδιο ισχύει και για το αντίπαλο δέος που είναι τα Linux, τα οποία φέρουν προεγκατεστημένη την παρούσα δυνατότητα εδώ και πολλά χρόνια.

Πάμε να δούμε παρακάτω πως είναι εφικτό να ενεργοποιήσουμε τις πολλαπλές εικονικές επιφάνειες εργασιών στα Windows 10, βήμα βήμα και με απλά κατανοητά λόγια.

Βήμα 1: Προσθέστε μια επιφάνεια εργασίας

Για να προσθέσετε μια εικονική επιφάνεια εργασίας κάντε κλικ στο κουμπί Προβολή Εργασιών (δύο επικαλυπτόμενα ορθογώνια) στη γραμμή εργασιών ή πατώντας το πλήκτρο Windows+Tab. Στο παράθυρο εργασιών κάντε κλικ στο Add a desktop (προσθέστε μια επιφάνεια εργασίας) για να την προσθέσετε. Αν έχετε δύο ή περισσότερες επιφάνειες εργασίας που είναι ήδη ανοιχτές, το κουμπί Add a desktop θα εμφανιστεί ως ένα γκρι πλακάκι με ένα σύμβολο συν (+). Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γρήγορα μια επιφάνεια εργασίας χωρίς να εισέλθετε στο παράθυρο Προβολή Εργασιών χρησιμοποιώντας την συντόμευση του πληκτρολογίου του πλήκτρου των Windows + Ctrl + D.

Bήμα 2: Μετακίνηση παραθύρων μεταξύ επιφανειών εργασίας

Για να μετακινήσετε ένα παράθυρο από τη μία επιφάνεια εργασίας στο άλλο, πρέπει πρώτα να ανοίξετε το παράθυρο Προβολή Εργασιών και στη συνέχεια να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιφάνεια εργασίας που περιέχει το παράθυρο που θέλετε να μετακινήσετε. Αν θέλετε να μετακινήσετε το παράθυρο που θέλετε, δεξί κλικ στο παράθυρο και Μετακίνηση Σε και επιλέξτε την επιφάνεια εργασίας που θέλετε να μετακινηθεί.

Βήμα 3: Κλείστε μια επιφάνεια εργασίας

Για να κλείσετε μια εικονική επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε την Προβολή Εργασιών και κάντε κλικ στο x που είναι πάνω δεξιά στην προεπισκόπηση της επιφάνειας εργασίας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την συντόμευση του πληκτρολογίου του πλήκτρου των Windows + Ctrl + F4 και έτσι θα κλείσει την επιφάνεια εργασίας που βρίσκεστε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας