Εταιρικό twitter: Πέντε συμβουλές για πετυχημένο προφίλ

Εταιρικό twitter: Πέντε συμβουλές για πετυχημένο προφίλ

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως μερικές επιχειρήσεις έχουν τεράστια επιτυχία λόγω του Twitter; Μερικές φορές, το κλειδί της επιτυχίας είναι πραγματικά πολύ απλό, όπως μια ελκυστική εικόνα ή δημιουργώντας λίστες.

Εδώ θα βρείτε μερικά βασικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στο δρόμο σας προς την καταξίωση στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, έχοντας ένα επιτυχημένο εταιρικό προφίλ που θα το αγκαλιάσουν οι χρήστες γιατί θα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Οι αριθμοί

 • 97% των κορυφαίων εμπορικών σημάτων χρησιμοποιούν το Twitter.
 • 37% των χρηστών του Twitter είναι πιθανό να αγοράσουν από τις μάρκες που ακολουθούν.
 • 90% των χρηστών του Twitter ακολουθούν τα εμπορικά σήματα και τις επιχειρήσεις για να πάρουν προσφορές με έκπτωση.

Αναρωτιέστε ακόμα πως να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επιχείρησή σας μέσω του Twitter;

Ρωτήστε τον εαυτό σας μερικά σοβαρά ερωτήματα

Πριν από την έναρξη είναι σημαντικό για σας να ρωτήσετε τον εαυτό σας μερικές βασικές ερωτήσεις:

 • Μπορείτε να βρείτε χρόνο για tweeting;
 • Έχετε θέσει προκαθορισμένους στόχους για τον λογαριασμό σας στο Twitter;

Εάν δεν έχετε επαρκή χρόνο για το Twitter, τότε η χρήση και η προώθηση της μάρκας σας με αυτόν τον τρόπο θα είναι περιορισμένη. Επιπλέον, αν επισκεφτείτε μόνο το Twitter για χάρη ανάγνωσης των tweets από τα αγαπημένα σας πρόσωπα και δεν θα αφιερώσετε χρόνο για τα εταιρικά σας tweets, τότε επίσης δεν υπάρχει καμία αξία στην ύπαρξη ενός λογαριασμού για επαγγελματικούς σκοπούς.

Εάν οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω είναι ναι, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε.

Δημιουργήστε ένα ελκυστικό λογαριασμό στο Twitter

Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό λογαριασμό στο Twitter, αν θέλετε να έχει θετικό αντίκτυπο για τους πιθανούς πελάτες σας.

 • Δημιουργήστε ένα ελκυστικό βιογραφικό χρησιμοποιώντας και τους 140 χαρακτήρες που σας δίνει το twitter – αυτό είναι το πρώτο πράγμα που οι χρήστες του Twitter θα δούνε όταν επισκεφτούν το λογαριασμό σας. Εάν έχετε ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, μπορείτε να κινητοποιήστε τους χρήστες του Twitter για να ακολουθήσουν το εμπορικό σήμα σας.
 • Προσθέστε ένα σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα σας σε σύντομη περιγραφή, αν έχετε αρκετό χώρο.
 • Χρησιμοποιήστε μία ευχάριστη και επαγγελματική φωτογραφία προφίλ για το λογαριασμό σας για να προσελκύσετε την προσοχή.
 • Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν, είναι η δημιουργία του λογαριασμού σας να έχει μια σαφή κατανόηση αυτών των οποίων θέλετε να πείτε έτσι ώστε να εντυπωσιάσετε τους υποψήφιους πελάτες.

Στόχος οι σωστοί άνθρωποι

Η εύρεση των σχετικών ανθρώπων να ακολουθήσουν το εμπορικό σας σήμα είναι πολύ σημαντική. Αυτό μπορεί να γίνει αποτελεσματικά, εάν μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα:

 • Δημιουργήστε λίστες στο Twitter για να ταξινομήσετε τους οπαδούς σας και να αναζητήσετε νέους οπαδούς. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη λίστα Ιδιωτικό ή δημόσιο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να εγγραφείτε σε σχετικούς καταλόγους των άλλων χρηστών του Twitter.
 • Χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης του Twitter για να βρείτε τους σχετικούς οπαδούς για το εμπορικό σήμα σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την προηγμένη επιλογή αναζήτησης, καθώς και να ψάξετε στο Twitter καταλόγους με βάση τα ενδιαφέροντα σας.

Μην επαναπαυόσαστε στις δάφνες σας. Η προσέλκυση νέων οπαδών δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ

Όταν έχετε επιτύχει ένα αξιοπρεπές αριθμό ακόλουθων, έχετε μόλις ξεκινήσει. Αλλά δεν είναι η ώρα να σταματήσετε. Θα πρέπει να συνεχίσετε την αναζήτηση περισσοτέρων ανθρώπων για να ακολουθούν το λογαριασμό σας και να εργαστείτε σκληρά για να βελτιώσετε το λογαριασμό σας.

Ακριβώς όπως σε ένα πάρτι, ο καθένας θέλει να εμπλακεί και να διασκεδάσει, οι χρήστες του Twitter επενδύουν συνεχώς σε διάφορες συζητήσεις και ψάχνουν για νέα άτομα και εμπορικά σήματα που τους ενδιαφέρουν. Είναι σημαντικό για σας να διατηρήσετε την προσέλκυση των οπαδών (followers).

Μερικές πολύτιμες συμβουλές για την ανάπτυξη ισχυρής βάσης στο Twitter:

 • Αφού βεβαιωθείτε ότι τα tweets σας είναι ενδιαφέρουσα, κοινόχρηστα tweets θα σας βοηθήσουν σίγουρα για να κερδίσετε περισσότερους followers με το χρόνο.
 • Γράψτε εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα για να συγκεντρώσετε περισσότερα retweets.

Ανάπτυξη και υιοθέτηση μιας σαφής στρατηγικής

Μια σαφώς καθορισμένη στρατηγική είναι απαραίτητη εάν θέλετε να πετύχετε σε οποιαδήποτε κοινωνική πλατφόρμα μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό ότι έχετε μια σωστή και σαφή στρατηγική στο Twitter για την εξασφάλιση της επιτυχίας της επιχείρησής σας σε αυτή την πλατφόρμα. Με την επινόηση ενός σχεδίου για την ταξινόμηση των διαφορετικών τύπων περιεχομένου που θέλετε να μοιραστείτε μεταξύ των οπαδών σας, αλλά και στην οικοδόμηση δημιουργικών ενημερώσεων, θα δείτε αναμφισβήτητα μεγαλύτερη εμπλοκή με τη σελίδα σας από ό,τι ένα απλό τιτίβισμα όποτε θυμηθείτε .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας