ΑρχικήHow toΠως να φτιάξετε το κέφι των φίλων σας

Πως να φτιάξετε το κέφι των φίλων σας

Όταν οι άνθρωποι για τους οποίους νοιαζόμαστε είναι λυπημένοι έχουμε έναν λόγο λιγότερο για να είμαστε κι εμείς χαρούμενοι.

Η ευτυχία η δική μας και των άλλων δεν είναι πάντα στο χέρι μας. Κάποιες φορές όμως μπορεί να εξαρτάται από μας να κάνουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε να νιώσουν καλύτερα και μαζί με αυτούς να νιώσουμε κι εμείς το ίδιο καλά. Κάθε μας κίνηση ακόμα και η πιο μικρή μπορεί να σημαίνει πολλά για αυτούς και ότι κάνουμε είναι σίγουρο πως θα μας επιστραφεί στο πολλαπλάσιο.

  • Τονώστε την αυτοπεποίθησή τους. Κάθε φορά που νιώθουμε άσχημα είναι βέβαιο ότι η αυτοπεποίθησή μας δεν είναι στα καλύτερά της. Όταν λοιπόν οι δικοί σας άνθρωποι βρίσκονται σε αυτήν τη θέση μπορείτε να ανεβάσετε τη διάθεσή τους επισημαίνοντάς τους τα θετικά τους στοιχεία ή υπενθυμίζοντάς τους τις επιτυχίες τους. Αν π.χ. πέρασαν κάποιες δύσκολες εξετάσεις ή κάποτε βοήθησαν εσάς ή κάποιον άλλον σε μια δύσκολη στιγμή θυμίστε τους πόσο σημαντικό ήταν αυτό που έκαναν. Ίσως έτσι καταλάβουν ότι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους.
  • Ξεσηκώστε τους. Προσπαθήστε να τους πείσετε να βγουν έξω, να αθληθούν ή να βρουν ένα χόμπι ακόμα και αν δεν μοιάζουν ιδιαίτερα πρόθυμοι να ακολουθήσουν τη συμβουλή σας. Σε αυτήν την περίπτωση ισχύει το γνωστό “τρώγοντας έρχεται η όρεξη”. Ένας τρόπος να το καταφέρετε είναι να τους συνοδεύσετε κι εσείς.
  • Θυμίστε τους πράγματα που τους άρεσε να κάνουν. Αν π.χ. είχαν κάποιο χόμπι ή τους άρεσε να κάνουν βόλτες με το ποδήλατο ή οτιδήποτε άλλο, πείστε τους να το ξαναρχίσουν. Τα πράγματα που μας άρεσε να ασχολούμαστε μπορούν πάντα να είναι καλές διέξοδοι ακόμα κι αν έχουμε να ασχοληθούμε μαζί τους πάρα πολύ καιρό.
  • Υποτιμήστε” την κατάσταση που τους έχει προβληματίσει. Γελώντας με κάτι στενάχωρο που έχει συμβεί “ξορκίζετε το κακό” και κάνετε και τους άλλους να νιώθουν ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου με μία αναποδιά.

Διάβασε επίσης:

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166