ΑρχικήGadgetΗ Apple αναπτύσσει μια προηγμένη λειτουργία EKG για το Apple Watch

Η Apple αναπτύσσει μια προηγμένη λειτουργία EKG για το Apple Watch

Η Apple αναπτύσσει μια προηγμένη λειτουργία EKG για το Apple Watch.

Η Apple εργάζεται σε ένα προηγμένο χαρακτηριστικό γνώρισμα τύπου EKG που θα ενσωματωθεί σε μελλοντικές έξυπνες λειτουργίες, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg. Για όσους δεν γνωρίζουν το EKG θα το εξηγήσω εν συντομία: Το ECG ή EKG είναι η διαδικασία καταγραφής της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς σε μια χρονική περίοδο χρησιμοποιώντας ηλεκτρόδια τοποθετημένα στο δέρμα.

Οι πηγές του υποδηλώνουν ότι ο τεχνολογικός γίγαντας σχεδιάζει να μετατοπίσει το επίκεντρο των smartwatch από τα αξεσουάρ μόδας και ψυχαγωγικούς σκοπούς σε ιατρικές συσκευές οφείλεται στο γεγονός πως θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις. Μην ξεχνάτε πως όλοι οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την φυσική κατάσταση της υγείας τους μέσω αξιόπιστων συσκευών και το Apple Watch μπορεί να καταστεί ένα τέτοιο χρήσιμο εργαλείο.

Αν και δεν είναι γνωστό πότε η εταιρεία σχεδιάζει να εισαγάγει αυτή τη νέα τεχνολογία. Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πηγές όταν αυτό το χαρακτηριστικό θα καταστεί διαθέσιμο οι χρήστες της Apple Watch θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν τη λειτουργία άμεσα, πιέζοντας απλά το πλήκτρο που θα βρίσκεται σε εμφανές σημείο στην κεντρική οθόνη του ρολογιού.

Μόλις το πράξει αυτό ο χρήστης, θα χρησιμοποιηθεί ρεύμα χαμηλής τάσης το οποίο θα στέλνεται απευθείας στην καρδιά και το στήθος ενός ατόμου μέσω ηλεκτρικών σημάτων για να διαγνώσει τυχόν προβλήματα στην καρδιακή λειτουργία. Αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν πιθανές δυσλειτουργίες, όπως ακανόνιστοι ρυθμοί στην καρδιά, ταχυπαλμίες και πολλά άλλα.

Μην ξεχνάτε πως αρκετός κόσμος υποφέρει (ακόμα και χωρίς να το ξέρει) από καρδιακή νόσο, και τα άτομα αυτά μπορεί να καταλήξουν να υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακή ανεπάρκεια. Η Apple σκοπεύει να φέρει την προηγμένη ιατρική τεχνολογία στην καταναλωτική αγορά, πρωτίστως για την τσέπη της και μετά για όλα τα άλλα.

Επί του παρόντος, τα ηλεκτροκαρδιογραφήματα (γνωστά και ως EKGs ή ECGs) βρίσκονται σε ιατρεία και νοσοκομεία, και το μεγάλο μειονέκτημα τους έγκειται στο σημείο πως είναι ογκώδη και περιορίζουν τη δραστηριότητα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166