ΑρχικήΕιδήσειςΡώσοι χάκερς επιτίθενται ασταμάτητα σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής των ΗΠΑ

Ρώσοι χάκερς επιτίθενται ασταμάτητα σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής των ΗΠΑ

Ρώσοι χάκερς επιτίθενται ασταμάτητα σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής των ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι χάκερς εξαπολύουν εκτεταμένες επιθέσεις σε κρίσιμα σημεία στην υποδομή της χώρας, σύμφωνα με μια έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Η έκθεση ανέφερε: Οι στόχοι αυτών των επιθέσεων περιλαμβάνουν το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού συστήματος, καθώς και πολλές εμπορικές εγκαταστάσεις, την ύδρευση, την αεροπορία και τους κρίσιμους κατασκευαστικούς τομείς.

Ωστόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαπίστωσε πώς οι συγκεκριμένοι χάκερς από τη Ρωσία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και είναι σε θέση να διεισδύσουν σε οποιοδήποτε σημείο θελήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τα ζωτικά συστήματα της χώρας, όπως οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, που για κάθε λεπτό διακοπής τους μεταφράζεται αυτόματα σεζημία εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, οι επιθέσεις άρχισαν περίπου το Μάρτιο του 2016, και κλιμακώθηκαν με συντονισμένες προσπάθειες ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Επίσης το εκτεταμένο χακάρισμα συνοδεύεται και από την γνωστή τακτική phishing (κοινώς ηλεκτρονικό ψάρεμα) αποστέλλοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνονται να προέρχονται από νόμιμες πηγές, όπως το Gmail, σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες από τα θύματα, όπως προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης.

Επιπλέον το Bloomberg ανέφερε πως ένας από τους κυριότερους στόχους των χάκερς είναι ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής που βρίσκεται στο Κάνσας, που σημαίνει ότι αν καταφέρουν και πάρουν τον έλεγχο, τότε τα πράγματα ουσιαστικά θα λάβουν επικίνδυνη τροπή.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166