ΑρχικήΛογισμικάΠροειδοποίηση: Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το αποθετήριο Kodi, είστε σε κίνδυνο

Προειδοποίηση: Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το αποθετήριο Kodi, είστε σε κίνδυνο

Προειδοποίηση: Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το αποθετήριο Kodi, θα μπορούσατε να είστε σε κίνδυνο.

Το Kodi είναι ίσως το καλύτερο λογισμικό οπτικοακουστικών μέσων όλων των εποχών. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε βίντεο ή να ακούσετε μουσική, η παρούσα λύση ανοιχτού κώδικα παρέχει μια εξαιρετική συνολική εμπειρία.

Χάρη στην υποστήριξη του σε πολλά addons, έχει τη δυνατότητα να βελτιώνεται συνεχώς. Βλέπετε, οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να προσθέσουν νέες λειτουργίες γράφοντας ένα addon για την πλατφόρμα. Και ναι, ορισμένα addons μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πειρατεία, αλλά δεν προορίζονται όλα για αυτό το σκοπό. Αυτά τα addons, όπως το Exodus και το Covenant, συνήθως προστίθενται χρησιμοποιώντας ένα αποθετήριο, το οποίο τα φιλοξενεί.

Δυστυχώς, υπάρχουν προφανώς προβλήματα ασφάλειας με τα αποθετήρια όταν κλείνουν. Για παράδειγμα, όταν έπαυσε η επαναληπτική συναλλαγή του metalkettle, ο προγραμματιστής διέγραψε την καταχώρησή του από το GitHub. Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας, αλλά, δυστυχώς, το GitHub μπαίνει στη διαδικασία να ανακυκλώνει τα αχρησιμοποίητα ονόματα έργων για καθαρά πρακτικούς λόγους ή σκοπούς (δίχως να τον δεσμεύει για πάντα) και τα διαθέτει σε όποιον το επιθυμεί.

Βλέπετε, αυτή η τακτική έμελλε να είναι εργαλείο των επιτήδειων και στην παρούσα φάση το όνομα του metalkettle, το πήραν κάποιοι κακοί άνθρωποι για να προβάλλουν δυνητικά κακόβουλα προγράμματα στους χρήστες του Kodi.

Η προειδοποίηση ήρθε από τον υπεύθυνο ανάπτυξης στο Twitter (ο οποίος από τότε έχει διαγράψει και το λογαριασμό του στο Twitter). Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, προειδοποιεί ότι οι συσκευές με το τοποθετημένο αποθετήριο θα μπορούσαν να απειληθούν από την άποψη της ασφάλειας. Εάν ένας χρήστης έπρεπε να πραγματοποιήσει αναζήτηση αυτού του repo, τότε ο νέος κάτοχος του ονόματος GitHub επρόκειτο να μοιραστεί το κακόβουλο λογισμικό, ο χρήστης θα μπορούσε να υποθέσει ότι είναι ασφαλής και να το εγκαταστήσει.

Δεν γνωρίζουμε 100% αν το άτομο που έχει ξαναγράψει το όνομα της metalkettle στο GitHub σχεδιάζει κάτι κακό, αλλά καλύτερα είναι να μείνετε ασφαλείς παραμένοντας μακριά από ετούτο το πράγμα . Εάν εξακολουθείτε έχετε εγκατεστημένο το αποθετήριο, θα πρέπει να το αφαιρέσετε αμέσως και να ειδοποιήσετε όλους τους γνωστούς σας, αν γνωρίζετε κάποιον που χρησιμοποιεί το Kodi, όπως ένας φίλος ή μέλος της οικογένειας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166