ΑρχικήΕφαρμογέςΤο Snapchat εμπόδισε το περιεχόμενο του Al Jazeera στη Σαουδική Αραβία

Το Snapchat εμπόδισε το περιεχόμενο του Al Jazeera στη Σαουδική Αραβία

Το Snapchat εμπόδισε το περιεχόμενο του Al Jazeera στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους τοπικούς κανονισμούς αυτής της χώρας, σύμφωνα με μια αναφορά στην Wall Street Journal.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ζήτησε να καταργηθεί το ευρύτατα ακολουθούμενο κανάλι του εκδότη Discover Publisher του Qatari καθώς παραβιάζει τους τοπικούς νόμους. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιες ήταν οι παραβιάσεις.

“Προσπαθούμε να συμμορφωθούμε με τους τοπικούς νόμους στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε”, δήλωσε εκπρόσωπος της Snapchat σε δήλωσή του την Κυριακή (17 Σεπτεμβρίου).

Η κίνηση σηματοδοτεί το τελευταίο παράδειγμα μιας εταιρίας τεχνολογίας που επηρεάζεται από μια γεωπολιτική διαμάχη. Τον Αύγουστο, η Apple απέσυρε δημοφιλείς ιρανικές εφαρμογές από το κατάστημα εφαρμογών της, λόγω κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με έκθεση στην New York Times.

Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν έχουν εναντιωθεί αυστηρά εδώ και μήνες απέναντι στο Κατάρ. Στην πραγματικότητα, νωρίτερα φέτος, αυτές οι χώρες κατηγόρησαν το έθνος για τη στήριξη δραστηριοτήτων σχετικά με την τρομοκρατία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία, η οποία λέγεται ότι έχει ένα από τα πιο περιοριστικά περιβάλλοντα των μέσων ενημέρωσης, έχει στοχεύσει στο Al Jazeera. Τον Ιούνιο, τα τέσσερα αραβικά κράτη τεκμηρίωσαν ένα σύνολο 13 αιτημάτων για άρση κυρώσεων κατά του Κατάρ. Ένα από αυτά τα αιτήματα, τα οποία αργότερα αποσύρθηκαν, ήταν ότι ζήτησαν πλήρη παύση λειτουργίας της Al Jazeera και όλων των θυγατρικών της.

Με τεράστια ιδιοκτησία κατόχων smartphones, η Σαουδική Αραβία εξακολουθεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές στη Μέση Ανατολή για κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και των social media, αλλά οι τοπικοί περιορισμοί θα μπορούσαν μερικές φορές να βάζουν εταιρείες όπως το Snapchat σε δύσκολη θέση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166