ΑρχικήΕιδήσειςΠροκλήθηκε χάος στα αεροδρόμια όλου του κόσμου λόγω προβλήματος στα συστήματα δικτύου.

Προκλήθηκε χάος στα αεροδρόμια όλου του κόσμου λόγω προβλήματος στα συστήματα δικτύου.

Προκλήθηκε χάος στα αεροδρόμια όλου του κόσμου λόγω προβλήματος στα συστήματα δικτύου.

Μια βλάβη σε ένα σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των επιβατών για πτήσεις έχει αφήσει πολλά μεγάλα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο σε κατάσταση διακοπής.

Ζητήματα έπληξαν τα αεροδρόμια Gatwick και Heathrow του Λονδίνου, τον Charles de Gaulle στο Παρίσι και άλλες τοποθεσίες, όπως στην Ουάσιγκτον DC, την Μελβούρνη και την Σιγκαπούρη.

Οι αναφορές δείχνουν ότι ένα σύστημα πληροφορικής που χρησιμοποιήθηκε από περισσότερες από 100 αεροπορικές εταιρείες συνετρίβη, αφήνοντας τους επιβάτες σε ορισμένες περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο στο αεροδρόμιο του Gatwick, το πρόβλημα ήταν με ένα σύστημα του υπολογιστή που ονομάζεται Amadeus Altea, το οποίο αργότερα εξηγήθηκε ως “ζήτημα δικτύου”.

Ο εκπρόσωπος του Gatwick αρνήθηκε ότι το πρόβλημα συνδέθηκε ειδικά με το αεροδρόμιο.

“Αυτό είναι ένα θέμα καθαρά των αεροπορικών εταιρειών,” είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις και δεν προκλήθηκαν αναταραχές στην ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων που να αναστάτωσαν τους επιβάτες, δηλαδή αυτός άνθρωπος βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Ένας εκπρόσωπος της Amadeus είπε: “Το πρωί, βιώσαμε ένα πρόβλημα δικτύου που προκάλεσε διακοπή σε ορισμένα από τα συστήματά μας.

“Οι τεχνικές ομάδες της Amadeus έλαβαν άμεσα μέτρα για να εντοπίσουν την αιτία του προβλήματος και να αποκαταστήσουν τις υπηρεσίες το συντομότερο δυνατόν.

“Η δράση αυτή συνεχίζεται με τη σταδιακή αποκατάσταση των υπηρεσιών. Η Amadeus εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία που προκαλείται στους πελάτες”.

Ένας εκπρόσωπος του Heathrow δήλωσε: “Ένας μικρός αριθμός αεροπορικών εταιρειών αντιμετωπίζουν επί του παρόντος διαλείπουσες δυσκολίες με τα συστήματα ελέγχου τους στα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένου του Heathrow.

“Οι επιβάτες θα μπορούν ακόμα να κάνουν check-in για την πτήση τους, αν και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ελαφρώς περισσότερο από ό, τι συνήθως.Συνεργαζόμαστε στενά με τις αεροπορικές μας εταιρείες για να βοηθήσουμε στην επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατόν. ”

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι απογοητευμένοι επιβάτες κατέφυγαν στα κοινωνικά δίκτυα για να διαμαρτυρηθούν για τις καθυστερήσεις και προφανώς εκεί έγινε της μουρλής, μην ξεχνάμε πως οι βορειοευρωπαίοι είναι πολύ σκληροί στην κριτική τους και λένε τα πράγματα με το όνομα τους.

Η Skyscanner, ένας δικτυακός τόπος αφιερωμένος στις ταξιδιωτικές υπηρεσίες, ανάρτησε ένα tweet στο λογαριασμό της λέγοντας: “Οι αποτυχίες του συστήματος check-in προκάλεσαν προβλήματα σε έξι μεγάλα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

“Τα αεροδρόμια που έχουν το σοβαρότερο πρόβλημα αναφορικά με το ζήτημα είναι τα εξής: στο Λονδίνο το Gatwick και Heathrow, στο Παρίσι το Charles de Gaulle, τη Ζυρίχη, τη Μελβούρνη, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Αεροδρόμιο Ρέιγκαν στις Βρυξέλλες, το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ, στην Ολλανδία και στη Σιγκαπούρη”.

“Αυτή η αποτυχία επηρεάζει πολλές πτήσεις αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166