ΑρχικήΔιαδίκτυοΣυνελήφθη μεγάλο κεφάλι του dark web για πώληση απαγορευμένων ουσιών

Συνελήφθη μεγάλο κεφάλι του dark web για πώληση απαγορευμένων ουσιών

Συνελήφθη μεγάλο κεφάλι του dark web για πώληση απαγορευμένων ουσιών στο διαδίκτυο

Ένας ύποπτος έμπορος ναρκωτικών από τη Γαλλία, συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές τον περασμένο μήνα μετά από ταξίδι στην Αμερική για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beard και Mustache.

Ωστόσο, ο chirlig Gal Vallerius , 38 ετών, ποτέ δεν έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ατλάντα.

Στις 31 Αυγούστου, συνελήφθη από την αστυνομία και συνδέθηκε με το διαδικτυακό άτομο ” OxyMonster “, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για να πουλήσει φάρμακα σε μια παράνομη υπόγεια αγορά στο dark web (σκοτεινό διαδίκτυο), σχεδιασμένο με τον ίδιο τρόπο όπως το eBay.

Μια ένορκη διακήρυξη (DEA) που υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ότι ο Vallerius ήταν διαχειριστής, ανώτερος συντονιστής και πωλητής στην πλατφόρμα.

Τώρα κατηγορείται ότι “υποστηρίζει καθημερινές παράνομες συναλλαγές μεταξύ αγοραστών και πωλητών, όπως η εμπορία ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με τη χρήση bitcoin “.

Μεταξύ του Μαΐου του 2015 και του Αυγούστου του 2017 ο ύποπτος φέρεται ότι διέθετε φάρμακα όπως κοκαΐνη, φεντανύλη , μεθαμφεταμίνη, LSD και οξυκωδόνη.

Στα τέλη Αυγούστου, ο Vallerius ταξίδεψε στις ΗΠΑ για πρώτη φορά για να παραστεί σε διεθνή διαγωνισμό γενειάδας με έδρα το Ώστιν του Τέξας.

Όμως ο αγωνιζόμενος με την καφέ γενειάδα τον σταμάτησε το υπαλληλικό προσωπικό της ασφάλειας στο αεροδρόμιο χάρη σε καταγγελία που είχε κατατεθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι.

Όταν οι υπάλληλοι έψαξαν το laptop του, «επιβεβαίωσαν την ταυτότητά του» ως OxyMonster .

Ο φορητός υπολογιστής του βρέθηκε να περιέχει διαπιστευτήρια σύνδεσης για το Dream Market, περίπου 500.000 δολαρίων αξίας στο γνωστό κρυπτονόμισμα bitcoin και ένα κλειδί κρυπτογράφησης PGP με τίτλο OxyMonster , αναφέρει η ένορκη δήλωση.

Προηγουμένως, οι πράκτορες της DEA πραγματοποιούσαν εξατομικευμένες αγορές με κρυστάλλινης μεθαμφεταμίνη, LSD και υδροκωδόνη από τους πωλητές Dream Market και έλαβαν αποστολές με αυτές τις απαγορευμένες ουσίες σε γραμματοκιβώτια στο Μαϊάμι μέσω ταχυδρομείου των ΗΠΑ.

Κατά τη διερεύνηση του ιστότοπου, βρήκαν μια ανάρτηση φόρουμ που γράφτηκε στις 23 Ιουλίου 2016 από το OxyMonster που εξηγούσε αναλυτικά πώς δουλεύει η παράνομη πλατφόρμα αγοραπωλησιών για τέτοιου είδους ναρκωτικά.

Την εποχή εκείνη, το συνημμένο προφίλ του περιελάμβανε 60 προγενέστερες πωλήσεις και πολλές κριτικές πέντε αστέρων από αγοραστές. Η περιγραφή ανέφερε ότι ο πωλητής έστελνε τα απαγορευμένα προϊόντα του από τη Γαλλία σε “οπουδήποτε στην Ευρώπη”.

Οι συναλλαγές επιτυγχάνονταν bitcoin , δήλωσε η DEA, που τελικά συνέδεσε το OxyMonster με “πολλαπλά ηλεκτρονικά πορτοφόλια στο διαδίκτυο που ελέγχονταν από τον Γάλλο Gal Vallerius ” μέσω της ιστοσελίδας Localbitcoins .com.

Οι πράκτορες διαπίστωσαν πως είναι το ίδιο άτομο λόγω του στυλ γραφής, τη στίξη και τη διατύπωση του λόγου χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα του.

Σύμφωνα με τον Miami Herald , ο ύποπτος αποδέχθηκε ότι τα στοιχεία ανήκαν σε αυτόν, αφού τα αποδεικτικά στοιχεία της αστυνομίας δεν άφησαν περιθώριο για το αντίθετο. Τώρα αναμένεται να μεταφερθεί από την Ατλάντα στο Μαϊάμι για να αντιμετωπίσει ένα νέο κατηγορητήριο στο δικαστήριο και μετέπειτα θα μεταφερθεί απευθείας ζωή στην ομοσπονδιακή φυλακή.

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, η έρευνα διεξήχθη μέσω του FBI, της υπηρεσίας εσωτερικών εσόδων Internal Revenue Service (IRS), των ερευνών εσωτερικής ασφάλειας Homeland Security Investigations (HSI) και της υπηρεσίας United States Postal inspection Service (USPIS).

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166