ΑρχικήΨυχαγωγίαΠρος ανυποψίαστο νεοσύλλεκτο φαντάρο

Προς ανυποψίαστο νεοσύλλεκτο φαντάρο

Σημείωση: Το παρόν άρθρο γράφτηκε καθαρά για ψυχαγωγικό σκοπό, και δεν αποτελεί παρότρυνση για οποιαδήποτε ενέργεια από μεριάς του φαντάρου.

Έβαλες τα χακί και έλιωσες στη σκοπιά και την αγγαρεία. Σε πάει πίπα – κώλο – εμπλοκή. Δεν την παλεύεις. Περισσότερο αγανακτείς με τα μονίμως εξαφανισμένα βύσματα που κάνουνε θητεία στο σπίτι τους. Είναι καιρός να καταλάβεις μερικά πραγματάκια…

Στο στρατό δεν πήγες για να μας προφυλάξεις από τον κακό Τούρκο που θα βιάσει τις αδερφές μας αλλά για να σου εντυπωθούν μερικά πράγματα όπως: ποια είναι η θέση σου στην πουτάνα τη κοινωνία, ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και ότι θα είσαι μια ζωή στη καρπαζιά.

Και από τη στιγμή που σου εντυπώθηκαν, θα είσαι και εσύ ένας Νεοέλληνας που θα σκύψει και θα γλύψει. Σαν τους υπόλοιπους νομοταγείς πολίτες δηλαδή.

Όσο για τα βύσματα, έμαθαν και αυτοί να εκτιμούν τον μπάρμπα στη κορώνη και τη τέχνη του Ζαχοπουλο-διοικείν (παίρνεις πίπα; στήνεις κώλο; κάτι θα κάνουμε και για σένα).

Έτσι είναι το σύστημα και δυο δρόμοι ανοίγονται για σένα. Είτε θα συμβιβαστείς και θα πεις το ποίημα («από εδώ πάνε και οι άλλοι»), είτε θα καταλάβεις το πως και το γιατί του συστήματος και θα αντιδράσεις.

Το θετικό είναι ότι δεν είσαι σαν κάτι μίζερα ανθρωπάκια που ακόμα και μετά τη σύνταξη τους αναπολούν τη θητεία γιατί φόρεσαν την ίδια στολή και αισθάνθηκαν έστω και για λίγο “ίσοι” με αυτούς που αργότερα κάνανε κάτι στη ζωή τους.

Η άλλη πλευρά νομίσματος για τον ανυποψίαστο νεοσύλλεκτο φαντάρο

Δες το από την θετική του πλευρά Η θητεία προσφέρει πράγματα στον μπάκουρο. Και εξηγούμαι.

  1. Κάνεις δωρεάν τουρισμό σε μέρη της Ελλάδος που δεν θα πήγαινες ποτέ στη ζωή σου.
  2. Είσαι σε ένα περιβάλλον χωρίς γυναίκες πράγμα που σημαίνει απόλυτη ελευθερία. Δηλαδή μπορείς να κλάνεις να ρεύεσαι και να ρίχνεις τις ροχάλες σου όπου νάναι χωρίς να σε παρεξηγεί κανείς. (Μεγάλη υπόθεση αυτό για έναν μπάκουρο μάγκα μου).
  3. Ένα περιβάλλον που αποτελείται μόνο από άντρες σου δημιουργεί διάθεση για φιλοσοφική αναζήτηση και αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μεγαλύτερη διακίνηση μπακουρικών ιδεών.
  4. Σου δίνεται η ευκαιρία να γλιτώσεις από το βασανιστήριο που ταλανίζει αιωνίως τους μπάκουρους, δηλαδή το καθημερινό μπάνιο!!!
  5. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το πως θα εξασφαλίσεις τον άρτον ημών τον επιούσιον, αφού καθε μέρα σε ταΐζουν σε ποτίζουν και σε κοιμίζουν. Το σπαστικό είναι όταν σε ξυπνάνε.
  6. Διδάσκεσαι τις μεγάλες αξίες της ζωής όπως λούφα, κοπάνα, τεμπελιά και άλλα τέτοια όμορφα που δεν πρόκειται να τα μάθεις πουθενά αλλού.
  7. Αν είσαι πρεζάκιας μπορείς να καπνίσεις ελεύθερα το χασισάκι σου χωρίς να ανησυχείς μήπως σε μπαγλαρώσουν οι μπάτσοι.
  8. Αν είσαι κλεφτρόνι ή διαρρήκτης έχεις μπόλικο υλικό να κάνεις εξάσκηση του επαγγέλματός σου εκεί πέρα χωρίς να έχεις τον φόβο των μπάτσων να πλανιέται πάνω από το κεφάλι σου.
  9. Αν πάλι είσαι ντιγκιντάγκας ο στρατός είναι ο επίγειος παράδεισος για σένα.
  10. Σαν μπάκουρος εκπαιδεύεσαι να ζεις μέσα στην μπίχλα και εξοικειώνεσαι με την βρωμιά που αργότερα θα είναι ο μόνιμος σύντροφός σου στο μπακουρόσπιτό σου.

Και μετά από όλα αυτά τα ωραία πράγματα που σου προσφέρει ο στρατός εσύ τον κατηγορείς. Σαν δεν ντρέπεσαι λίγο!!!!!!!

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166