Πρόστιμο 183 εκατ. λιρών στην British Airways για χακάρισμα στην ιστοσελίδας της

Πρόστιμο 183 εκατ. λιρών στην British Airways για χακάρισμα της ιστοσελίδας της

Θα επιβληθεί πρόστιμο ύψους 183 εκατομμυρίων λιρών στην British Airways, επειδή κάποιοι κυβερνοεγκληματίες κατάφεραν να χακάρουν την ιστοσελίδα της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να κλαπούν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τραπεζικά στοιχεία από εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες (400.000 επιβάτες), όπως δήλωσε σήμερα σε επίσημη ανακοίνωση η μητρική της εταιρεία, η IAG.

Στα κλεμμένα στοιχεία περιλαμβάνονταν ονόματα πελατών, ταχυδρομικές διευθύνσεις, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πληροφορίες πιστωτικών καρτών.

Μάλιστα, η IAG δήλωσε ό,τι ο λόγος που το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφόρησης του Ηνωμένου Βασιλείου θα την επιβάλλει πρόστιμο οφείλεται στο γεγονός πως η αεροπορική εταιρεία δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψει ετούτο το περιστατικό, και πιο συγκεκριμένα δεν είχε συμμορφωθεί με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (αγγλικά: GDPR) που εφάρμοσε η ΕΕ τον περασμένο Μάιο και ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το πρόστιμο ισοδυναμεί περίπου με το 1,5% του κύκλου εργασιών της British Airways για το 2017, πρόσθεσε η IAG.

Ωστόσο το περίεργο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως το χακάρισμα συνέβη την περσινή χρονιά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της IAG, ο Willie Walsh δήλωσε ό,τι η εταιρεία του θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής για να γλιτώσει ή τουλάχιστον να μειώσει το χρηματικό πρόστιμο.

Ενώ από την άλλη πλευρά ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways, ο Alex Cruz, δήλωσε ό,τι η αεροπορική του εταιρεία «είναι πραγματικά απογοητευμένη με αυτήν την αυστηρότατη τιμωρία», και μάλιστα πρόσθεσε ότι η εταιρεία του έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να προστατεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο πελάτες γίνεται.

Ο Alex Cruz πρόσθεσε: «Δεν βρήκαμε καμία ένδειξη απάτης ή δόλια δραστηριότητας σε λογαριασμούς των χρηστών μας που συνδέονται με την κλοπή. Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για τυχόν ταλαιπωρία που προκάλεσε αυτό το γεγονός».

Να εξηγήσουμε δε πως η British Airways γνωστοποίησε το περιστατικό στα μέσα του Σεπτεμβρίου του 2018, όμως το χακάρισμα έλαβε χώρα μεταξύ 21 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου.

Παρόλα αυτά, προς τιμήν της εταιρείας ανακοινώθηκε πως θα καταβληθεί οικονομική αποζημίωση προς τους πληγέντες πελάτες για όλη αυτή την ταλαιπωρία.