ΑρχικήΕιδήσειςΤο Google Chrome δοκιμάζει νέους ελέγχους αναπαραγωγής για βίντεο του YouTube με...

Το Google Chrome δοκιμάζει νέους ελέγχους αναπαραγωγής για βίντεο του YouTube με το Global Media Controls

Το Google Chrome δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Global Media Controls, η οποία σας επιτρέπει να ανοίξετε ένα μικρό παράθυρο που περιέχει στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής, όπως και πληροφορίες σχετικά με ένα βίντεο του YouTube που παρακολουθείτε.

Εν ολίγοις, για όσους από σας θέλουν να ενεργοποιήσουν το συγκεκριμένο κουμπί (το Global Media Controls) θα βρίσκεται στη γραμμή εργαλείων του Chrome και θα επιτρέψει στους χρήστες να αναπαράγουν ή να θέτουν σε παύση ένα βίντεο ή ένα μουσικό κομμάτι από κάποια άλλη πλατφόρμα που παίζει σε μια ανοιχτή καρτέλα.

Αυτή η λειτουργία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη για εκδόσεις των Windows, Linux και Mac του προγράμματος περιήγησης Chrome που σημαίνει πως η τελική έκδοση αυτού του χαρακτηριστικού ενδέχεται να είναι ελαφρώς τροποποιημένη από την τωρινή έκδοση.

Η έκδοση Google Chrome 77 Canary build περιλαμβάνει ετούτη την δυνατότητα και μπορείτε άμεσα να την ενεργοποιήσετε (προσοχή οι παλαιότερες εκδόσεις δεν υποστηρίζουν αυτό το χαρακτηριστικό, παρά μόνο η συγκεκριμένη ή και οι νεότερες που θα απελευθερωθούν προς το ευρύ κοινό στο μέλλον).

Εάν έχετε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome Canary και θέλετε να το δοκιμάσετε μόνοι σας, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα chrome://flags/ και να αναζητήσετε το “Global Media Controls”. Όταν εμφανιστεί αυτ το χαρακτηριστικό, τότε μπορείτε να το ενεργοποιήσετε . Μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης, θα δείτε ένα μικρό κουμπί αναπαραγωγής δίπλα στο πεδίο διεύθυνσης URL. Μόλις ακούσετε ένα τραγούδι ή ένα βίντεο, η λειτουργία θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, να κάνετε παύση ή να αναπαραγάγετε από την αρχή το αρχείο.

Επειδή στην παρούσα φάση το δοκίμασα και εγώ ο ίδιος για να δω πως συμπεριφέρεται αυτό το χαρακτηριστικό, παρατήρησα τελικά ό,τι συνεργάζεται καλά με διάφορες διαδικτυακές τοποθεσίες πέρα από το YouTube βίντεο, όπως το Vimeo, καθώς και με σελίδες που παρέχουν podcast, όπως της Apple και το Spotify.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166