Πρόστιμο ύψους £ 2,2 εκατ. στην Paddy Power για μη προστασία των πελατών της

Πρόστιμο ύψους £ 2,2 εκατ. στην Paddy Power για μη προστασία των πελατών της

Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2,2 εκατομμύρια στερλίνες στην Paddy Power Betfair από τη ρυθμιστική αρχή τυχερών παιγνίων (Gambling Commission) της Μεγάλης Βρετανίας για την αποτυχία της στοιχηματικής εταιρείας να προστατεύσει τους πελάτες της ενώ γνώριζε πως ήταν εθισμένοι στο τζόγο, κάτι που αντιβαίνει τον ηθικό κανόνα του πράγματος, επίσης ορισμένοι από τους χρήστες της στοιχημάτιζαν κλεμμένα χρήματα που είναι εξίσου σοβαρό αδίκημα.

Η Επιτροπή Τυχερών Παιγνίων δήλωσε πως το 2016 η γνωστή στοιχηματική εταιρεία δεν απέτρεψε ορισμένους πελάτες της που παρουσίαζαν προβληματική συμπεριφορά στο στοιχηματισμό και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν ολόκληρες περιουσίες, επιπρόσθετα κατηγορείται πως δεν πραγματοποίησε επαρκείς ελέγχους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με έρευνα της Gambling Commission, δύο πελάτες είχαν τη δυνατότητα να παίζουν “σημαντικά ποσά” κλεμμένων χρημάτων στο ανταλλακτήριο της Paddy Power Betfair.

Μάλιστα, ένας από τους πελάτες ήταν ο πρώην διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Birmingham Dogs Home, ο Simon Price, ο οποίος ξόδεψε χρήματα που είχε κλέψει από το ίδρυμα που εργαζόταν. Ωστόσο το συγκεκριμένο άτομο καταδικάστηκε με 5 χρόνια φυλάκιση τον περασμένο Δεκέμβριο διότι υπεξαίρεσε από το ίδρυμα των 900.000 στερλίνες σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Gambling Commission, ο Ρίτσαρντ Γουότσον, δήλωσε: «Η Paddy Power Betfair δεν προέβη στους απαραίτητους ελέγχους και είχε ως αποτέλεσμα να παιχτούν κλεμμένα χρήματα στο ανταλλακτήριο της, κάτι που φυσικά δεν είναι ηθικά και νομικά αποδεκτό. Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν καθήκον να προστατεύουν τους πελάτες τους και να αποτρέπουν τη χρήση προϊόντων εγκλήματος σε τυχερά παιχνίδια.

Αυτό το σοβαρό πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός πως οι στοιχηματικές εταιρίες πρέπει να γνωρίζουν τους πελάτες τους και να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως και την τήρηση της κοινωνικής ευθύνης απέναντι στο καταναλωτικό κοινό».

Από τα 2,2 εκατομμύρια στερλίνες, τα 1,7 εκατομμύρια θα διατεθούν στην Gamble Aware, το Βρετανικό ανεξάρτητο ίδρυμα θεραπείας για απεξάρτηση από τον τζόγο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας