ΑρχικήΑπόψειςΨηφιακή οργάνωση για τις επιχειρήσεις, τι χρειάζεται;

Ψηφιακή οργάνωση για τις επιχειρήσεις, τι χρειάζεται;

Ψηφιακή οργάνωση για τις επιχειρήσεις, τι χρειάζεται;

Το παλιρροιακό κύμα της τεχνολογικής αλλαγής σημαίνει ότι πολλοί οργανισμοί αντιμετωπίζουν σημαντικές επιχειρηματικές προκλήσεις γύρω από τον τρόπο προσέγγισης της τάσης του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η κατά παραγγελία τεχνολογία είναι πλέον ο νέος φυσιολογικός τρόπος που αγνοούσαμε τόσα χρόνια . Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις δεν θα περιμένουν πλέον να λαμβάνουν αγαθά και υπηρεσίες, τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα. Η παροχή υψηλών προτύπων εξυπηρέτησης θα οδηγήσει τους πελάτες να μεταβούν σε ένα ευνοϊκά για αυτούς υψηλό ανταγωνισμό.

Η αυξημένη παγκοσμιοποίηση συνεπάγεται με τη σύγκλιση των κοινωνικών και πολιτιστικών τάσεων και την ανάγκη διασυνοριακής ροής πληροφοριών χωρίς σύνορα. Σε αυτό το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον η ικανότητα και η απόδοση καθίσταται ο διαφοροποιητής για τις εταιρείες που ευδοκιμούν στον συνδεδεμένο κόσμο του διαδικτύου και προφανώς θα επιβιώσουν όσοι αγωνίζονται αποτελεσματικά.

Η έκρηξη της ροής βίντεο και της μαζικής πρόσβασης στο διαδίκτυο ανέδειξε γρήγορα τον κρίσιμο ρόλο του δικτύου στα επιχειρηματικά μοντέλα. Για παράδειγμα, οι χρήστες της υπηρεσίας συνεχούς ροής βίντεο Netflix έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περίπου δύο δισεκατομμύρια ώρες «εξαίρετης προβολής» περιεχομένου υψηλής ποιότητας. Οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως η Amazon Prime προσφέρουν επίσης υψηλής ποιότητας streaming, παράλληλα με μια τεράστια ποικιλία προϊόντων άμεσης πρόσβασης από τα ρούχα σχεδιαστών, μέχρι τα πιο πρόσφατα βιολογικά τρόφιμα που προέρχονται από τοπικά προϊόντα.

Κεντρικό στοιχείο της επιτυχίας αυτών των εμπορικών σημάτων δεν είναι απλώς η ποιότητα του προϊόντος, αλλά η δυνατότητα παράδοσης του, αμέσως και χωρίς καθυστέρηση. Αυτοί οι δυναμικοί νέοι οργανισμοί, εξοπλισμένοι με ισχυρές υπηρεσίες δικτύου και cloud, αμφισβητούν τα παραδοσιακά τηλεοπτικά κανάλια, τα κινηματογραφικά στούντιο και τους προμηθευτές λιανικής πώλησης. Εισάγοντας νέους τρόπους κατανάλωσης περιεχομένου και λειτουργίας στο ίντερνετ, αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας των αγορών τους και προκαλούν σοβαρή ζημία στο μερίδιο αγοράς.

Επιπλέον, οι πολιτικές και οικονομικές διαταραχές αυξάνουν την επιχειρηματική αβεβαιότητα. Πολλοί οργανισμοί κσι εταιρείες εκφοβίζονται από τις διαρθρωτικές και επιχειρησιακές αλλαγές που αντιμετωπίζουν με το Brexit, τον Trump και τον εισερχόμενο Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR), καθώς και με την αυξανόμενη απειλή από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Για τους επικεφαλής CIO και IT, η γραμμή μεταξύ της τελευταίας τεχνολογίας ‘fad’ και της θεμελιώδους ψηφιακής αλλαγής γίνεται όλο και πιο θολή. Κάθε ηγέτης των επιχειρήσεων γνωρίζει ότι νέα κύματα ψηφιακής αναστάτωσης αναπόφευκτα θα αναδιαμορφώσουν τις βιομηχανίες και θα επαναπροσδιορίσουν τις αγορές. Το ερώτημα είναι: ποιο από τα νέα αυτά κύματα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης μιας επιχείρησης;

Η γνωστή εταιρεία ανάλυσης Gartner έχει ορίσει αυτό το αίνιγμα ως τη στάση “περιμένετε και θα δούμε” στην ψηφιακή αναστάτωση, που συχνά σημαίνει ότι οι CIO χάνουν πολύτιμο χρόνο πριν αναλάβουν δράση για να συμπεριλάβουν νέους τρόπους εργασίας στο εργασιακό τους περιβάλλον. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό σημαίνει ότι η δράση λαμβάνεται μόνο όταν είναι γνωστή η έκταση της διαταραχής – και αναπόφευκτα οι ανταγωνιστές έχουν ήδη επωφεληθεί.

Δημιουργία δικτύου

Εκτός από την παγκοσμιοποίηση, ο ψηφιακός κόσμος εισάγει νέα μοντέλα εργασίας, όπως η κοινή οικονομία. Αυτά γίνονται ολοένα και πιο διαδεδομένα, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν να δράσουν. Εάν δεν το πράξετε, θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα χάσετε την προσοδοφόρα νέα ροή εσόδων, την αποτυχία να διαθέσετε ένα προϊόν στην αγορά ή τον κίνδυνο να λειτουργήσετε σε μια ξεπερασμένη επιχειρησιακή πλατφόρμα – προκαλώντας τους πελάτες σας να κοιτάξουν αλλού.

Έτσι, σε έναν προοδευτικά σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά και να προσαρμόζονται γρήγορα σε νέους τρόπους εργασίας; Το ερώτημα είναι πως μπορεί κάποιος να διαχειριστεί μεγάλους όγκους δεδομένων και την παράδοση του περιεχομένου χωρίς διακοπή;

Η απάντηση έγκειται, εν μέρει, στη βελτίωση του δικτύου και στην ύπαρξη ενός δικτύου το οποίο μπορεί να τροποποιηθεί ευέλικτα σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Σημαίνει επίσης την οικοδόμηση ισχυρών συνόλων σε περιβάλλοντα cloud και τον εξοπλισμό του οργανισμού με τις απαραίτητες υπηρεσίες και υποδομές διαχείρισης. Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε ότι το σύννεφο απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει ορθά χωρίς ένα ισχυρό δίκτυο για να το υποστηρίξει. Ωστόσο, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών καθιστά συχνά αυτές τις εξελίξεις δύσκολες για τις ίδιες τις επιχειρήσεις που επιδιώκει να πατήσουν στα πόδια τους μέσα από τις πολλές δυσκολίες.

Οι υπερμεγέθεις πάροχοι δεδομένων έχουν επανειλημμένα μετατοπίσει την προσοχή τους στη διαδικασία συγχωνεύσεων των εταιρειών, των εξαγορών και των πολύπλοκων προσπαθειών αναδιάρθρωσης. Παρόλο που οι εν λόγω οργανισμοί ενδεχομένως σκοπεύουν να προσφέρουν καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες, στην πραγματικότητα αυτές οι γενικές αναδιοργανώσεις δημιουργούν συχνά μεγαλύτερη σύγχυση και αβεβαιότητα για τους πελάτες που απογοητεύονται από τη διαρκή διαμόρφωση βασικών υπηρεσιών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιχειρήσεις συχνά επιδιώκουν μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στη διαχείριση δικτύου. Μετά από όλα αυτά, το δίκτυο δεν είναι πλέον μόνο η αξιόπιστη ραχοκοκαλιά της εταιρείας – θα πρέπει να χρησιμεύσει ως το κεντρικό νευρικό σύστημα. Ενεργοποιώντας τα περιβάλλοντα cloud, συνδέοντας συνεχώς κάθε λειτουργία, αλληλεπιδρώντας και ανταλλάσσοντας δεδομένα φιλικές εταιρείες και βελτιώνοντας τις επιδόσεις.

Αυτή είναι η ελάχιστη απαίτηση για τη σύγχρονη ψηφιακή επιχείρηση. Όλες οι εταιρείες πλέον πρέπει τώρα να συλλέγουν και να μεταφέρουν αυξανόμενα ποσά δεδομένων και στη συνέχεια να τα αναλύουν και να τα ερμηνεύουν για καλύτερη λήψη αποφάσεων. Το δίκτυο πρέπει να είναι ικανό να διαχειριστεί αυτή τη διαδικασία και να έχει τη δύναμη και την ικανότητα να αντιμετωπίσει τους ταχέως αναπτυσσόμενους όγκους.

Η κυριαρχία του δικτύου θα επιτρέψει να γίνουν αποτελεσματικά τα περιβάλλοντα cloud, και με τη σειρά τους να επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν σε έναν όλο και πιο περίπλοκο και ανταγωνιστικό κόσμο. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται να είστε εύκαμπτοι και αρκετά ευέλικτοι ώστε να ανταποκρίνεστε στις ανάγκες ενός ταχέως μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος.

Υπάρχουν δύο βασικά βήματα που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν μια πιο ψηφιακά κατανοητή οργάνωση που είναι εξοπλισμένη ώστε να προσαρμόζεται στα μεταβαλλόμενα επιχειρηματικά μοντέλα. Το πρώτο είναι να έχετε προσδοκίες για το δίκτυό σας και να αναγνωρίσετε ότι, σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχει ακόμη επιτύχει πλήρως τις λειτουργικές δυνατότητές του εντός του οργανισμού. Η ταχύτητα και η ικανότητά του μπορούν να βελτιωθούν με τις σωστές ρυθμίσεις. Οι επιχειρήσεις πρέπει να σκεφτούν σαφώς πώς μπορεί να βελτιωθεί ένα δίκτυο για τη διαχείριση μεγάλων δεδομένων και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου διακοπής. Σε τελική ανάλυση, οι καθυστερήσεις και η υστέρηση μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κερδοφορία και τη φήμη ενός οργανισμού, γεγονός που οδηγεί τελικά σε φθορά των πελατών.

Αντιμετώπιση των προκλήσεων

Το δεύτερο είναι η επένδυση στην ευρύτερη επιχειρηματική υποδομή και η ενδυνάμωση του cloud μέσω του δικτύου. Είναι ζωτικής σημασίας οι επιχειρήσεις να έχουν την απαραίτητη υποστήριξη και εμπειρογνωμοσύνη για να τους καθοδηγήσουν μέσω πρωτοβουλιών ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι έχετε στη διάθεσή σας ειδικούς μηχανικούς, καθώς και τις βασικές υπηρεσίες συμβουλευτικής και συντήρησης τεχνολογίας που είναι διαθέσιμες για την υλοποίηση μεγάλων έργων.

Αυτή η προσέγγιση θα διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εξουσιοδοτήσει με επιτυχία το δίκτυο τους για να καταστήσουν κατάλληλη την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει ο νέος κόσμος της ψηφιακής αναστάτωσης.

Οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερο την ανάγκη για ένα εταιρικό δίκτυο που να είναι αρκετά ευέλικτο, ώστε να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και να προσαρμόζεται συνεχώς στην αλλαγή των απαιτήσεων μιας ταχέως αναπτυσσόμενης επιχείρησης – εάν η επιχείρησή σας δεν παραμένει σε ένα σχήμα ή μορφή , τότε το υποκείμενο δίκτυό σας δεν θα καρποφορήσει.

Η προσέγγιση αυτή όχι μόνο θα επιτρέψει στους οργανισμούς να υιοθετήσουν αλλαγές και νέους τρόπους εργασίας, αλλά θα διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν εξουσιοδοτήσει με επιτυχία το δίκτυο τους για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θέτει ένας νέος κόσμος ψηφιακής αναστάτωσης – συμβάλλοντας όλοι στην πρόοδο του ανταγωνισμού σε ένα όλο και περισσότερο πολύπλοκο και ανταγωνιστικό τοπίο.

Το δίκτυο είναι το θεμέλιο που εξουσιάζει τις μελλοντικές δυνατότητες της ανάπτυξης.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166