ΑρχικήΟχήματαΗ συνεργασία των αυτοκινητοβιομηχανιών θα καλυτερέψει την οδική ζωή

Η συνεργασία των αυτοκινητοβιομηχανιών θα καλυτερέψει την οδική ζωή

Η συνεργασία των αυτοκινητοβιομηχανιών θα καλυτερέψει την οδική ζωή.

Για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις αρχές μεταφορών, η υιοθέτηση μιας πλατφόρμας συνεργασίας είναι ζωτικής σημασίας. Όχι μόνο μπορεί αυτή η διορατικότητα να συμβάλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε όλες τις χώρες, μπορεί επίσης να είναι επωφελής για την ελαχιστοποίηση του αριθμού των ατυχημάτων στους δρόμους της Ευρώπης.

Ενώ τα οχήματα αρχίζουν τελικά να διασχίζουν το ψηφιακό χάσμα, η πραγματικότητα είναι ότι τα δεδομένα που παράγουν δεν φτάνουν για να καταστούν χρήσιμα. Τα δεδομένα τείνουν να φυλάσσονται από μια μάρκα αυτοκινήτου για τον εαυτό της και το υπόλοιπο που είναι αχρείαστο το μοιράζεται με άλλες μάρκες. Όταν θεωρείτε ότι υπάρχουν πάνω από 30 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων στους δρόμους μας, υπογραμμίζει πόσο κατακερματισμένη είναι η αγορά. Κάθε μάρκα προσφέρει μια υπηρεσία στους οδηγούς της για τους αυτοκινητόδρομους βασισμένη μόνο σε μερική κατανόηση του οδικού δικτύου, και κανένας δεν έχει την πλήρη εικόνα. Αν για παράδειγμα ένας οδηγός είχε πρόσβαση σε δεδομένα των αυτοκινήτων στο δρόμο, θα είχε πραγματικά μια αξιόπιστη εικόνα των συνθηκών κυκλοφορίας ανά πάσα στιγμή;

Ωστόσο, η αυξανόμενη καταπάτηση της τεχνολογίας στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν θεωρείται θετικό πρόσημο και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα εξαλειφθεί αυτή η κακή νοοτροπία. Για παράδειγμα, το νέο Audi A8 θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία αργότερα φέτος και θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής ικανό για αυτόνομη οδήγηση ‘Επιπέδου 3’, φτάνοντας ταχύτητες έως και 37 mph χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, από μόνο του. Αυτό είναι ένα αξιοθαύμαστο κατόρθωμα της μηχανικής και αυτό που μας θυμίζει είναι ότι, αν και νομικά δεν μπορούμε ακόμα να αφήσουμε ένα αυτοκίνητο να κάνει βόλτες μόνο του, τεχνολογικά η βιομηχανία κάνει μεγάλες προόδους προς το μέλλον χωρίς οδηγό και με αυτόματο πιλότο.

Υπάρχουν δύο σημαντικές εξελίξεις που υποστηρίζουν αυτή την πρόοδο.

1. Η συνδεσιμότητα των αυτοκινήτων με το διαδίκτυο και τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Σχεδόν όλα τα high-end αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα συνδέονται με διακομιστές στην back-end της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι συνδέσεις ιστού αυξάνονται για το καλό των οδηγών. Σήμερα, κάθε δεύτερο αυτοκίνητο που πωλείται στο Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο. μέχρι το 2020, θα είναι τα τρία τέταρτα. Αυτό έδωσε στους μηχανικούς πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας στατιστικά στοιχεία ενός αυτοκινήτου – επιτρέποντάς τους, για παράδειγμα, να εκτιμήσουν εξ αποστάσεως τη φθορά και το χρονοδιάγραμμα συντήρησης, ή ακόμα και να πουλήσουν επιπλέον ασφάλειες. Η σύνδεση δίνει επίσης στην αυτοκινητοβιομηχανία τη δυνατότητα να διοχετεύει ενημερωμένη χαρτογράφηση, πληροφορίες κυκλοφορίας και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του αυτοκινήτου.

2. Τα αυτοκίνητα γίνονται πιο έξυπνα

Δηλαδή είναι σε θέση να παρακολουθούν το περιβάλλον τους, να κατανοούν τι συμβαίνει και να μαθαίνουν από κάθε κίνηση για να ενημερώσουν και να βελτιώσουν το επόμενο ταξίδι τους. Ορισμένα αυτοκίνητα έχουν μέχρι 200 ​​αισθητήρες, μετρώντας τα πάντα από την πίεση των ελαστικών, μέχρι τη θερμοκρασία του παρμπρίζ. Οπλισμένοι με αυτήν την τεράστια ποσότητα πληροφοριών, τα αυτοκίνητα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη οδήγηση.

Σε μια βιομηχανία που θεωρείται συχνά αργή, αυτές οι αλλαγές είναι αναμφισβήτητα σημαντικές. Ωστόσο, δυστυχώς αυτά τα οφέλη δεν προστίθενται σε μια έξυπνη και συνδεδεμένη οδική υποδομή και επομένως ένα μέρος πάει στράφι όλης αυτής της σπουδαίας προσπάθειας από έλλειψη οργάνωσης. Τα δεδομένα που παράγονται από τα σύγχρονα οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προειδοποίηση άλλων οχημάτων στο δρόμο σχετικά με τις ροές κυκλοφορίας ή τους πιθανούς κινδύνους. Όσο πιο γρήγορα συμβαίνει αυτό, τόσο πιο αποτελεσματικοί και ασφαλέστεροι θα γίνουν οι δρόμοι μας.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί επί του παρόντος και το χειρότερο όλων είναι ότι υπάρχει η ετοιμότητα ανταλλαγής δεδομένων, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κανένα ενιαίο σύστημα που να το καθιστά δυνατό.

Η λύση έγκειται στην τεχνολογία θέσης. Δεδομένου ότι όλα έχουν μια θέση, μια υποδομή ψηφιακών χαρτών μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας πλούσιος, τρισδιάστατος καμβάς για τη συλλογή και την κατανόηση δεδομένων από διαφορετικά σύνολα δεδομένων – είτε προέρχονται από αυτοκίνητο, τραίνο, smartphone ή αισθητήρα κυκλοφορίας. Όταν επεξεργάζεστε διαφορετικά σύνολα δεδομένων με περιβάλλον τοποθεσίας, σας επιτρέπει να σχεδιάζετε συνδέσεις μεταξύ τους.

Η Audi, η BMW και η Mercedes-Benz μοιράζονται ήδη δεδομένα μαζί μας στις τεχνολογίες και η νέα μας πλατφόρμα ανοιχτής θέσης, η οποία διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών με βάση την τοποθεσία σε κλίμακα, λαμβάνει τώρα τις σχετικές πληροφορίες από αυτά τα αυτοκίνητα. Για παράδειγμα, όταν τα φρένα ενός οχήματος καταπονούνται ή χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό, όταν παρατηρείται ασυνήθιστη έλλειψη αέρα στα ελαστικά ή όταν ενεργοποιούνται τα φώτα κινδύνου, τα δεδομένα αυτά στέλνονται πίσω στην ενιαία βάση δεδομένων, προσδιορίζοντας ένα θέμα ή μια πληροφορία. Για τις μάρκες αυτοκινήτων και τους οργανισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό σημαίνει ότι είναι πλέον σε θέση να συγκεντρώσουν τα δεδομένα τους με άλλους καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες υπηρεσίες που δημιουργούνται από την προκύπτουσα διογκωμένη βάση δεδομένων.

Πλέον, αναπτύσσονται περισσότερες συνεργατικές υπηρεσίες. όπως υπηρεσία για τους οδηγούς, τα κέντρα διαχείρισης της κυκλοφορίας και τις τοπικές αρχές, ούτως ώστε αυτές οι υπηρεσίες να επικεντρώνονται στη συμβολή και την ενημέρωση των οδηγών σχετικά με πιθανές προειδοποιήσεις κινδύνου. Μια άλλη από τις λύσεις θα είναι προσανατολισμένη στην επίλυση των πολυετών πονοκεφάλων της στάθμευσης στο δρόμο, στις πόλεις και κατ’ επέκταση στα αστικά κέντρα. Αυτές οι πλατφόρμες θα βοηθήσουν στην παροχή ενός ισχυρής και κλιμακούμενης υπηρεσίας, ενώ παράλληλα θα απλουστεύσουν την εξαγωγή των πληροφοριών θέσης. Συχνά, η επεξεργασία δεδομένων μεγάλης κλίμακας μπορεί να είναι μια σύνθετη και δυσκίνητη διαδικασία, όταν η διαδικασία μπορεί στην πραγματικότητα να γίνει πολύ πιο εύκολη με απλά και αποτελεσματικά εργαλεία που να ταιριάζουν σε κάθε επιχειρηματικό μοντέλο, στρατηγική και απαιτήσεις ιδιωτικότητας.

Το κρίσιμο επόμενο στάδιο των εξελίξεων με τα δεδομένα θέσης είναι η συγχώνευσή του με υπάρχοντα δεδομένα με άλλες πηγές πληροφοριών. Με το να ταιριάζει σε κυβερνητικούς αισθητήρες κυκλοφορίας, σήματα GPS smartphone ή πληροφορίες ζωντανών δημόσιων συγκοινωνιών, και χάρη στην διαθεσιμότητα τους, θα δημιουργήσουν ένα εύχρηστο και ευρύτερο δίκτυο μεταφορών – και, κυρίως, θα είναι διαθέσιμο σε κάθε οργανισμό, είτε πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία, είτε για κυβερνητικό σκοπό.

Στο μέλλον, οι αρχές μεταφορών ενδέχεται επίσης να επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να αναπτύξουν τις δικές τους υπηρεσίες και αλγόριθμους. Εάν χτιστεί για να καταστεί ανοιχτό προς όλους, ακόμα και οι προγραμματιστές μπορούν να εμπλακούν σε τούτη τη διαδικασία, αναλύοντας τα δεδομένα για να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τους δικούς τους αγωγούς επεξεργασίας δεδομένων.

Το ιδανικό σενάριο; Ένα συνεργατικό περιβάλλον ανταλλαγής δεδομένων στο οποίο μπορεί να συμμετάσχει και να ωφεληθεί ολόκληρος ο τομέας των μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς πλησιάζουμε σε ένα αυτόνομο μέλλον και αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει, πολλοί θα πρέπει να το δουν ως ευπρόσδεκτη προοπτική. Έχουμε ακόμα έναν τρόπο προχωρήσουμε μπροστά, και αν τα εμπορικά σήματα αυτοκινήτων υιοθετήσουν μια συνεπή και συνεργατική προσέγγιση, αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί σύντομα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166