ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesRidge Racer 64 (video game)

Ridge Racer 64 (video game)

  • Είδος: Racing
  • Εκδότης: Nintendo, Namco
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: Nintendo Software Technology
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Φεβρουαρίου 2000
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Nintendo 64, Nintendo DS
  • Mode: Single player, multiplayer

Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία στα 32 bit και στο Playstation, ήρθε ο καιρός να κυκλοφορήσει στο 64μπιτο της Nintendo. O λόγος για το Ridge Racer, ένα τίτλο-σταθμό στα racing games!

Ridge Racer 64 σημαίνει ταχύτητα, ευκολία χειρισμού και πανίσχυρα οχήματα. Έχει μια απίστευτη arcade αίσθηση που σας κάνει να «κολλάτε» πάνω του. (Παρόλο που ξεκινάτε με 4 μόνο διαθέσιμα αυτοκίνητα από τα 25 συνολικά). Η φανταστική ταχύτητα που αποκτούν τα αμάξια θα σας φέρει στο νου τις πίστες του F-Zero X!

Ο έλεγχος διαφέρει από όχημα σε όχημα και είναι πολύ ομαλός. Tα οχήματα “μπαίνουν” εύκολα στις στροφές, ενώ η σωστή χρήση του χειρόφρενου θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε πολλές καταστάσεις. Αυτό που μας πείραξε είναι ο σχετικά μικρός αριθμός πιστών.

Υπάρχουν 9 συνολικά, αν και στην ουσία είναι μόνο 3. Δύο από προηγούμενεους RR τίτλους και μία καινούρια. Βέβαια, υπάρχουν 3 διαδρομές για κάθε πίστα (να από που βγαίνει το 9), ενώ μπορείτε να τις παίξετε και ανάποδα, αφού ολοκληρώσετε το κυρίως παιχνίδι.

Θα φοβάστε, λοιπόν, και με το δίκιο σας, ότι γρήγορα θα τελειώσετε το παιχνίδι και ακόμα πιο γρήγορα θα το βαρεθείτε… ΛΑΘΟΣ! Το παιχνίδι είναι τόσο γρήγορο, τόσο διασκεδαστικό, τόσο εξαίρετο, που θα παίζετε ξανά και ξανά. Θα επιστρέψετε για να δείξετε στους φίλους σας πως κάνετε «παντιές» τρέχοντας με 220… Θα επιστρέψετε για να καλυτερέψετε τον χρόνο σας στο Time Attack mode… Θα προσθέσετε μερικούς ακόμη μοχλούς και θα φωνάξετε τους «κολλητούς» σας για ένα πανηγύρι… Θα λατρέψετε το κάθε λεπτό του παιχνιδιού…!

Αχ, αυτό το multiplayer! Μέχρι τέσσερα άτομα μπορούν να συμμετάσχουν ταυτόχρονα και η οθόνη χωρίζεται ανάλογα! Υπέροχο συναίσθημα!

Εκεί που το παιχνίδι «τα δίνει όλα» είναι ο τομέας των γραφικών… Δεν θα πιστέψετε ότι βλέπετε!
Το εξαιρετικά γρήγορο και άψογο framerate του συγκρίνεται μόνο με αυτό του F-Zero X! Δεν πέφτει ούτε στιγμή, ακόμα κι όταν υπάρχουν άλλα πέντε οχήματα στο δρόμο! Βέβαια, έχει «κατέβει» λίγο ο αριθμός των πολυγώνων που απαρτίζει το κάθε όχημα, δύσκολα όμως διακρίνεται. Αυτό επηρεάζει και τα background, ευτυχώς όμως, όχι σε βαθμό που να μη δείχνουν υπέροχα.

Τα textures δεν είναι καθόλου άσχημα, παρότι δεν υποστηρίζεται υψηλή ανάλυση. Αντανακλάσεις, σκιάσεις, εφέ φωτισμού, το κάθε τι δείχνει εκπληκτικό! Εξαίρετο δείγμα δουλειάς από την NST, πράγματι!

Ο πλήρης στερεοφωνικός ήχος ακολουθεί τα ίδια πρότυπα. Το soundtrack ανήκει στην techno σκηνή και είναι φανταστικό. Τα ηχητικά εφέ είναι ρεαλιστικά, πλούσια και δεν λείπουν τα απαραίτητα σχόλια.

Καταπληκτικό… Αποκτήστε το οπωσδήποτε! Ίσως να είναι και το τελευταίο αξιόλογο ράλλυ της κονσόλας σας (εν όψει του Dolphin)…

Διάβασε επίσης: Ο ρόλος του Quality manager στον 21ο αιώνα

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166