ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesRocket Craze, ένα γαργαλιστικό παιχνίδι για Android συσκευές

Rocket Craze, ένα γαργαλιστικό παιχνίδι για Android συσκευές

Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Θέλω να γίνω αστροναύτης, και τα κορίτσια αντίστοιχα ό,τι θέλουν να γίνουν πριγκίπισσες ή χορεύτριες σε μπαλέτο (έτσι έλεγαν πάντως στο νηπιαγωγείο που πήγαιναν κάποτε)…

Η εφαρμογή τύπου mobile game, το Rocket Craze ή τρέλος πύραυλος, όπως μεταφράζεται ο τίτλος στα ελληνικά, υπόσχεται να πραγματοποιήσει το παιδικό σας όνειρο, δηλαδή να στείλετε τον δικό σας πύραυλο στο φεγγάρι, όπου στη διάρκεια αυτού του προορισμού θα ζήσετε μία απερίγραπτη εμπειρία gaming στο smartphone σας, τουλάχιστον έτσι λένε στις κρητικές τους οι χρήστες στο Google Play Store που το έπαιξαν.

Ωστόσο κατά την προσωπική μου γνώμη πιστεύω ακράδαντα πως το Rocket Craze είναι ένα αρκετά ευχάριστο παιχνίδι με ευφάνταστα μίνιμαλ γραφικά, τα οποία είναι λες και σχεδιάστηκαν από κάποιο κάποιο ζωγράφο που είχε έμπνευση και πραγματικά μεγαλούργησε μέσα από τα σχέδια του. Από το μενού μέχρι το Gameplay αυτή η απλότητα που σε γοητεύει, προδίδει μία αμεσότητα που ταιριάζει στην ιδέα του παιχνιδιού. Ο στόχος του, που δεν είναι άλλως, από το ονειρεμένο ταξίδι στο φεγγάρι.

Πάμε τώρα στα διαδικαστικά. Αρχικά στο μενού βρισκόμαστε στον διαστημικό μας σταθμό – γκαράζ. Εκεί βρίσκεται ο πύραυλος μας και έχουμε την δυνατότητα να τον αναβαθμίσουμε κομμάτι κομμάτι. Κάθε φορά που αγοράζετε ένα κομμάτι βελτιώνετε την απόδοση του πυραύλου, με μέγιστο τα πέντε αστεράκια.

Εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείτε να αυξήσετε το κέρδος από τα ειδικά bonus που συλλέγετε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Για παράδειγμα να κερδίσετε περισσότερα νομίσματα, περισσότερη βενζίνη και νερό. Να αυξήσετε την ποσοστό επισκευής του πυραύλου από τα χτυπήματα και να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο που βρίσκετε σε αδράνεια ο κινητήρας όταν το όχημα σας χτυπηθεί από κεραυνό! Αυτό συμβαίνει σε δύο περιπτώσεις, όταν περάσετε μέσα από σύννεφα ή όταν έρθετε σε επαφή με διαστημόπλοιο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, μετά την εκτόξευση απλά στρίψτε το smartphone σας προς την κατεύθυνση που θέλετε να οδηγήσετε τον πύραυλο. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα εμπόδια: αερόστατα, αεροπλάνα, σύννεφα και στην συνέχεια διαστημόπλοια και μετεωρίτες. Κάθε φορά που χτυπάτε ένα εμπόδιο μειώνεται η ζωή σας μέχρι που γίνεται έκρηξη και το παιχνίδι τελειώνει. Ακόμα και αν δεν έχετε συγκρούσεις το παιχνίδι τελειώνει όταν σας τελειώσουν τα καύσιμα, κάνοντας ελεύθερη πτώση προς την καταστροφή! Όσο περισσότερο αναβαθμίζετε τον πύραυλο σας, τόσο πιο μακριά θα φτάνετε, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ σας.

Σήμερα με μεγάλη μου έκπληξη κατάφερα να φτάσω στο φεγγάρι μετά από 166 εκτοξεύσεις! ( Όχι Μαμά δεν παίζω όλη μέρα με το κινητό!) σε χρόνο 1:59″, τον οποίο αργότερα βελτίωσα στο 1:51″. Γενικά η εφαρμογή Craze Rocket θέλει να της αφιερώσετε κάποιο χρόνο στην αρχή. Ξεκινώντας βρήκα το παιχνίδι αρκετά αργό και βαρετό, όμως η περιέργεια μου για το πώς μπορεί να γίνει στην συνέχεια νομίζω με αντάμειψε.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμη μόνο για Android smartphones. Μπορείτε βέβαια να αγοράσετε την έκδοση χωρίς διαφημίσεις.

Τέλος μια μικρή συμβουλή ως δώρο σε όσους διάβασαν το άρθρο μέχρι τέλους. Στο μαγαζί που μπορείτε να αγοράσετε νομίσματα με κανονικά χρήματα κάτω κάτω υπάρχει η επιλογή να κερδίσετε Rocket Points απλά βλέποντας ένα βίντεο ή να εγκαταστήσετε μία εφαρμογή και να την τρέξετε. Θα γλιτώσετε πολύ χρόνο από το να μαζέψετε απλά τα νομίσματα μετά από κάθε μία πτήση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166