ΑρχικήΕιδήσειςSally Robot Salad: Φτιάχνει σαλάτες και εκμηδενίζει τα βακτήρια

Sally Robot Salad: Φτιάχνει σαλάτες και εκμηδενίζει τα βακτήρια

Sally Robot Salad: Φτιάχνει σαλάτες και εκμηδενίζει τα βακτήρια.

Tα μπολ της σαλάτας σαλάτας είναι μαγνήτες βακτηρίων και ιών. Ακόμη και αν τα αν τα λαχανικά δεν είναι μολυσμένα, τα σκεύη εξυπηρέτησης θα μπορούσαν να είναι.

H Chowbotics είναι μία νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα την Silicon Valley, η οποία έχει επινοήσει μια λύση που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Η συσκευή της, την οποία ονομάζει Sally Robot Salad, αποσκοπεί στη μείωση του κινδύνου ασθένειας που προκαλείται από τρόφιμα κατά την δημιουργία σαλατών από λαχανικά που έχουν αποθηκευτεί σε ψυγεία.

Οι ντόπιοι χρησιμοποιούν μια οθόνη αφής για να τοποθετήσουν τις παραγγελίες τους, επιλέγοντας από ένα μενού συνταγών ή σχεδιάζοντας τις δικές τους σαλάτες. Το μηχάνημα υπολογίζει τον αριθμό θερμίδων ανά σαλάτα και ρίχνει τα λαχανικά σε ένα μπολ σε λιγότερο από ένα λεπτό. Υπάρχει η ελάχιστη δυνατή ανθρώπινη επαφή με το φαγητό.

Όμως, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός ρομπότ τροφοδοσίας τροφίμων και ποτών έχει αρχίσει να αλληλεπιδρά με εστιατόρια στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, ο Deepak Sekar, εφευρέτης της συσκευής και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Chowbotics, έχει αντιμετωπίσει ερωτήσεις σχετικά με το αν η μηχανή του θα θέσει τους ανθρώπους χωρίς δουλειά. Αρνείται κατηγορηματικά πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Τουναντίον, ο ίδιος ισχυρίζεται πως το νέο εφεύρημα του θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή νέων θέσεων εργασίας, λέει ο Sekar.

Παρ ‘όλα αυτά, η ανεργία που προκαλείται από τα ρομπότ είναι μια αυξανόμενη ανησυχία. Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς έκανε πρόσφατα μια υπόθεση για τη φορολόγηση εταιρειών που διαθέτουν ρομπότ, γεγονός που θα μπορούσε να καθυστερήσει την εφαρμογή τους. Επομένως οι εταιρείες θα είναι αναγκασμένες να παράσχουν κάποια χρήματα για την επανεκπαίδευση των ατόμων που έχουν χάσει τη δουλειά τους. Το διοικητικό συμβούλιο των εποπτικών αρχών του Σαν Φρανσίσκο εξετάζει έναν λεγόμενο φόρο ρομπότ.

Στατιστικές αναλύσεις για τα ρομπότ.

Υπάρχουν στοιχεία ότι η αυτοματοποίηση μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην απασχόληση. Τα εμπορικά ρομπότ έχουν ήδη αρχίσει να εξαλείφουν θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας-Βοστώνης του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο. Οι ερευνητές ανέλυσαν τις επιπτώσεις των βιομηχανικών ρομπότ στις τοπικές αγορές εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1990 έως το 2007 και εκτιμούν ότι η προσθήκη ενός ρομπότ ανά 1.000 εργαζόμενους έχει οδηγήσει σε ανεργία έως και έξι εργαζομένων, επίσης έχει προκαλέσει μείωση των μισθών κατά έως και 0,50%.

Ορισμένα συνδικάτα συζητούν τις δικές τους στρατηγικές για να αντιμετωπίσουν τα ρομπότ στο μέλλον.

“Είναι κάτι που η ένωσή μας και πολλά συνδικάτα εξακολουθούν να μελετούν διεξοδικά την υπόθεση”, δήλωσε ο Ian Lewis, διευθυντής έρευνας για την UNITE HERE Local 2, μια ένωση που εκπροσωπεί ξενοδοχεία , εστιατορίων, εστιατόρια και εργαζόμενους σε πλυντήρια ρούχων στο Σαν Φρανσίσκο και στο San Mateo της Καλιφόρνια. “Ενδιαφερόμαστε να μάθουμε τι μπορεί να συμβεί με το συγκεκριμένο ζήτημα και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε”.

Όποια και αν είναι η επίδρασή τους στην απασχόληση, νέα ρομπότ έχουν δρομολογηθεί για να πιάσουν ήδη δουλειά. Ο Sekar, ένας εφευρέτης με διδακτορικό δίπλωμα ηλεκτρονικών και μηχανικών υπολογιστών, ανέφερε ότι ήρθε με την ιδέα να κατασκευάσει ένα ρομπότ κουζίνας, ενώ εργάστηκε ως διευθυντής της μηχανικής για μια εταιρεία ημιαγωγών.

Αν και αγαπούσε το μαγείρεμα στο σπίτι, είπε ότι επιθυμούσε έναν τρόπο μείωσης του χρόνου.

“Ξόδεψα το 90 τοις εκατό του χρόνου μου κάνοντας δυστυχώς κάτι επαναλαμβανόμενο, όπως το ψιλοκομμένο συστατικό ή το ανακάτεμα, όμως επί της ουσίας αυτή η κίνηση δεν είχε καμία ουσία, οπότε έπρεπε να βρω ένα νέο τρόπο πιο αποτελεσματικό”, δήλωσε ο Sekar.

Ο Sekar υπογράμμισε ότι το ρομπότ του έχει τη δυνατότητα να εξοικονομήσει χρήματα για μικρές επιχειρήσεις που το εγκαθιστούν σε κουζίνες γραφείων παράλληλα με συσκευές όπως μηχανές καφέ.

Περπατώντας μερικά λεπτά μέσα σε ένα κτίριο που σε κάποιο διάδρομο υπάρχει ένα μηχάνημα που δημιουργεί σαλάτες, αντί ο υπάλληλος να απομακρύνεται έξω για μεσημεριανό γεύμα, θα σήμαινε βραχύτερες διακοπές εργασίας και αυξημένη παραγωγικότητα, είπε. Ονομάζει το δημιούργημά του ως “το μικρότερο και πιο προσιτό μηχάνημα που δημιουργεί σαλάτες σε ένα γραφείο”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166