ΑρχικήΕιδήσειςΤο Blue Origin θα στείλει διαστημικούς τουρίστες στο διάστημα το 2019.

Το Blue Origin θα στείλει διαστημικούς τουρίστες στο διάστημα το 2019.

Το Blue Origin θα στείλει τους διαστημικούς τουρίστες στο διάστημα το 2019.

Το Blue Origin , το πνευματικό τέχνασμα του Jeff Bezos για προσιτό διαστημικό τουρισμό, έδωσε μια νέα ενημέρωση σχετικά με το πότε σκοπεύει να στείλει τα ανθρώπινα όντα στο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Διαστήματος (National Space Council ) την Πέμπτη (5 Οκτωβρίου), ο Bob Smith, ο Διευθύνων Σύμβουλος της spacefaring company, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να στέλνει τους πελάτες στο διάστημα σε 18 μήνες περίπου, το οποίο θα ήταν κάποια στιγμή γύρω στον Απρίλη του 2019.

Ο Σμιθ διευκρίνισε ότι οι επιβάτες θα είναι “καθημερινοί πολίτες” και όχι αστροναύτες, αναφέρει το CNN.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που είχε αναφέρει προηγουμένως η αεροδιαστημική εταιρεία. Μήνες πίσω, η εταιρεία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τη διεξαγωγή δοκιμαστικών πτήσεων με πιλότους και μηχανικούς το 2017 και θα συνεχίσει με την αποστολή τουριστών στο διάστημα κάποτε το 2018.

Όταν το CNN ρώτησε την Blue Origin σχετικά με τη μετατόπιση των ημερομηνιών έναρξης, η εταιρεία τόνισε ότι το εσωτερικό τους χρονοδιάγραμμα παραμένει αμετάβλητο. Προσθέτει: “Θα στείλουμε ανθρώπους όταν είμαστε έτοιμοι, και όχι μια στιγμή νωρίτερα, κάνοντας βιαστικές κινήσεις απλά για να ικανοποιήσουμε το καπρίτσιο μας”.

Μια πτήση το 2019 θα τοποθετούσε την Blue Origin ελαφρώς πίσω από το SpaceX του Elon Musk και την Virgin Galactic του Richard Branson. Ο Musk σχεδιάζει να ξεναγήσει δύο τουρίστες γύρω από το φεγγάρι το τελευταίο τρίμηνο του 2018, ενώ η Virgin Galactic στοχεύει επίσης στο ίδιο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου οι πελάτες να πληρώσουν 250.000 δολάρια (£ 191.280) για να μεταβούν στο διάστημα, ούτως ώστε να βιώσουν για τέσσερα λεπτά την έλλειψη βαρύτητας.

Παρόλο που δεν υπάρχει κανένας λόγος για την τιμή της διαδρομής της Blue Origin στο διάστημα, αναμένεται να είναι η φθηνότερη, λαμβάνοντας υπόψη το μακροπρόθεσμο στόχο της εταιρείας να πραγματοποιεί συχνές και προσιτές διαστημικές πτήσεις.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις διαδρομές θα χρησιμοποιηθούν για να προωθήσουν τις μελλοντικές προσπάθειες της διαστημικής συμφόρησης της εταιρείας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την εκτόξευση δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη γη, καθώς και άλλες αποστολές.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166