ΑρχικήΕιδήσειςSamsung και SK Telecom σύνδεσαν με επιτυχία το 4G με το 5G

Samsung και SK Telecom σύνδεσαν με επιτυχία το 4G με το 5G

Samsung και SK Telecom σύνδεσαν με επιτυχία το 4G με το 5G.

Η τεχνολογία θα επιτρέψει στους χρήστες του δικτύου 4G LTE να χρησιμοποιήσουν το 5G το συντομότερο δυνατό, πριν αναπτυχθεί ευρέως.

Η Samsung Electronics και η SK Telecom κατάφεραν να συνδέσουν δίκτυα 4G και 5G, ανακοίνωσαν οι εταιρείες.

Είναι η πρώτη μετάδοση μεταξύ των δικτύων φάσματος 4G LTE των 2,6GHz και των δικτύων 5G φάσματος των 28GHz και των 3,5GHz, ανέφεραν οι εταιρείες.

Η τεχνολογία Multi-RAT Interworking θα επιτρέψει την ταχύτερη εμπορευματοποίηση δικτύων 5G. Οι χρήστες των δικτύων 4G θα μπορούν να μετακινούνται μεταξύ του ενός και του άλλου πανεύκολα, αμέσως μόλις ξεκινήσει η ανάπτυξη 5G.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών συσκευών παγκοσμίως βάσει εσόδων και ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας της Νότιας Κορέας έχτισαν έναν σταθμό 4G και 5G σε virtual core networks και ο καθένας θα χρησιμοποιεί διαφορετικό φάσμα συχνοτήτων κοντά στην έδρα του τελευταίου στο Euljiro της Σεούλ.

Οι εταιρείες εγκατέστησαν ένα handset σε ένα αυτοκίνητο που υποστηρίζει 4G και 5G και για να πειραματιστούν αναπαρήγαγαν ένα βίντεο εικονικής πραγματικότητας 360 μοιρών που μεταδόθηκε επιτυχώς από τα κεντρικά γραφεία της SK στο κινούμενο αυτοκίνητο.

Η τεχνολογία θα επιτρέψει τη χρήση φάσματος ευρείας κλίμακας κάτω των 6GHz σε 5G για καλύτερη κάλυψη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα και τις επικοινωνίες Vehicle-to-X.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η SK Telecom και η Nokia μείωσαν με επιτυχία τη λανθάνουσα κατάσταση μεταξύ των handset και των σταθμών βάσης σε 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου σε δίκτυο LTE, προσεγγίζοντας τα 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η SK Telecom δήλωσε ότι η τεχνολογία λανθάνουσας διάρκειας των 2ms θα διευκολύνει την ανάπτυξη υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο, όπως οι αυτόνομες υπηρεσίες οδήγησης, AR και VR στο δρόμο προς το 5G.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166