Σε τι διαφέρει το Pinterest από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα

Σε τι διαφέρει το Pinterest από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα (βίντεο)

Η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης pinterest.com είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ιστότοπους στο διαδίκτυο που λειτουργεί από το 2010 και επί του παρόντος έχει 291 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Όμως αν αναλογιστούμε πως το Facebook έχει 2,2 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, τότε μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε πως αγωνίζεται να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στο ύψος του, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια να μην μείνει πολύ πίσω στον ανταγωνισμό στον τομέα των social media, γιατί διακυβεύονται τεράστια χρηματικά ποσά.

Φυσικά το Pinterest προβαίνει διαρκώς σε νέες αναβαθμίσεις στην πλατφόρμα του, χρησιμοποιώντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για να προβάλλει στο χρήστη τις καλύτερες προτεινόμενες φωτογραφίες, ανακαλύπτοντας διαρκώς όλο και πιο χρήσιμο περιεχόμενο. Όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, δυστυχώς ένας άλλος ανταγωνιστής του που σχετίζεται με τις φωτογραφίες, εννοώ το Instagram, ουσιαστικά δεν κινδυνεύει άμεσα από κάποιο αντίπαλο για να το διαβάλλει, χάνοντας την πρωτιά στον τομέα του, και συνεχίζει να αυξάνει τη διαφορά από τον άμεσο ανταγωνιστή του που είναι το Pinterest.

Τώρα όσον αφορά τη χρησιμότητα του προς το ευρύ κοινό που το χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση, μπορώ να πω με βεβαιότητα ό,τι αδιαμφισβήτητα χαρακτηρίζεται από πολύ κόσμο πως είναι μία από τις ιδανικότερες τοποθεσίες για να ανακαλύψεις καινούργιες φωτογραφίες που πιθανόν να μην τη συναντούσες σε διαφορετική περίπτωση, διότι αρκετοί άνθρωποι σε τούτη την πλατφόρμα ανεβάζουν διαρκώς στο προφίλ τους και κατά συνέπεια στις συλλογές τους νέο υλικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα, που αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό και πολλές φορές μένω έκπληκτος με το γεγονός ό,τι μία εικόνα μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση, και εκεί που ήσουνα κατσούφης να αισθανθείς ένα αίσθημα ευφορίας με αυτό που βλέπεις.

Από την άλλη πλευρά, πολύ άνθρωποι με ρωτούν εάν κατά την προσωπική μου γνώμη αν αξίζει κάποιος να ασχοληθεί με το Pinterest, και η απάντησή μου ποτέ δεν είναι μονολεκτική, γιατί εξαρτάται από τον καθένα πως θέλει να το χρησιμοποιήσει και για ποιο σκοπό. Επομένως επαφίεται καθαρά την κρίση του καθενός εάν θα τον ωφελήσει ή όχι, και αν τελικά πρέπει να το εντάξει μέσα στη ζωή του ως αναπόσπαστο κομμάτι που θα τον συντροφεύει από δω και στο εξής.