Seat Ibiza 1.4 vs Peugeot 207 1.4 vs Opel Corsa 1.4 vs Mazda 2 1.3

Seat Ibiza 1.4 vs Peugeot 207 1.4 vs Opel Corsa 1.4 vs Mazda 2 1.3

Τέσσερα από τα κορυφαία μικρά της αγοράς έρχονται σε άμεση σύγκριση με αφορμή την έλευση του νέου Seat Ibiza. Η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά και των τεσσάρων καθιστούν εξαρχής βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει ξεκάθαρος νικητής στη συγκεκριμένη μάχη. Η κάθε εταιρεία, με τα ατού και της αδυναμίες της, παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. Εμείς, θα σας παραθέσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε αυτοκινήτου ώστε να αποφασίσετε ποιο από τα τέσσερα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Στο δρόμο κερδίζει…

… σίγουρα το Peugeot 207. Το στήσιμό του είναι το κορυφαίο και δείχνει ότι οι υπεύθυνοι της γαλλικής εταιρείας έχουν βρει την ιδανική λύση για να ισορροπήσουν το αυτοκίνητο μεταξύ άνεσης και καλής συμπεριφοράς. Φυσικά και στην περίπτωση του 207 κρύβονται κάποια μειονεκτήματα. Τα κυριότερα είναι το τιμόνι του, που μοιάζει υπερβολικά ελαφρύ, και ο επιλογέας ταχυτήτων, που δυσκολεύει τις γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων ενώ παρουσιάζει και σχετικά συχνά το χαρακτηριστικό κόμπιασμα.

Το Corsa είναι και αυτό ένα αρκετά ισορροπημένο αυτοκίνητο, το οποίο όμως δεν ενθουσιάζει σε καμία περίπτωση τον οδηγό του ενώ γενικά μοιάζει πιο άνευρο από το 207. Το θετικό για την πρόταση της Opel είναι ότι δεν παρουσιάζει χτυπητές αδυναμίες. Οι ιθύνοντες της Seat αποφάσισαν να δώσουν στην οδική συμπεριφορά του Ibiza μια πιο σπορ νότα. Αυτό βέβαια είναι σε κάποιο βαθμό καταδικαστικό για την άνεση. Όχι ότι το Seat δεν είναι άνετο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει στα επίπεδα άνεσης των προηγούμενων δύο.

Η πιο σπορτίφ πρόταση είναι αναμφισβήτητα το Mazda 2. Oι ιάπωνες δημιούργησαν το πιο αθλητικό μικρό αυτοκίνητο. Από τη στιγμή που ο οδηγός θα μπει μέσα θα νιώσει ότι το αυτοκίνητο έχει στόχο (σε όποιο βαθμό είναι δυνατόν στη συγκεκριμένη κατηγορία) την οδηγική του ευχαρίστηση. Κοφτερό τιμόνι, εξαιρετικός επιλογέας, σφικτές αναρτήσεις και γενικότερα νευρικός χαρακτήρας είναι τα χαρακτηριστικά του ιαπωνικού μικρού, κάτι που, όπως είναι λογικό, έχει το αντίτιμό του όσον αφορά στην άνεση. Είναι το λιγότερο άνετο από τα τέσσερα και εκ των πραγμάτων απευθύνεται σε σχετικά διαφορετικό κοινό.

Το εσωτερικό που σε κερδίζει είναι του…

… Ιbiza. Χωρίς να κάνουν κάτι το εξεζητημένο, οι υπεύθυνοι της Seat δημιούργησαν ένα όμορφο αλλά και πολύ λειτουργικό εσωτερικό. Το τιμόνι του είναι όμορφο και δίνει μία εκσυγχρονισμένη νότα στο αυτοκίνητο, κάτι που συνδυάζεται πολύ πετυχημένα με το λιτό, σχεδόν μινιμαλιστικό, ταμπλό. Οι υπόλοιποι κατασκευαστές διάλεξαν πιο συμβατικές λύσεις. Το Peugeot μοιάζει πιο πολυτελές από τα υπόλοιπα και χωρίς υπερβολή δείχνει πιο ακριβό με την πρώτη ματιά.

Σίγουρα όμως δεν μπορεί να φτάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τριών άλλων αυτοκινήτων. Το Corsa είναι στιβαρό και σίγουρα το πιο ποιοτικό. Όμως είναι και το λιγότερο προκλητικό σχεδιαστικά, κάτι που το καθιστά λιγότερο ξεχωριστό από τους ανταγωνιστές του. Το Mazda, πιστό στη zoom-zoom πολιτική της εταιρείας, διατηρεί το σπορ στυλ του με την πιο χαμηλή θέση οδήγησης, το μονόχρωμο εσωτερικό και τις σπορ πινελιές.

Οι χώροι και των τεσσάρων αυτοκινήτων είναι σίγουρα πολύ καλοί για ένα μικρό αυτοκίνητο. Άλλωστε, πλέον τα μικρά αυτοκίνητα φτάνουν, και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν, τα τέσσερα μέτρα σε μήκος, κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια συνέβαινε με τα μικρομεσαία μοντέλα.

Επίσης, καθώς τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας αποτελούν πρόταση αγοράς ως δεύτερο αυτοκίνητο μιας οικογένειας ή ως πρώτο αυτοκίνητο ενός ατόμου νεαρής ηλικίας με περιορισμένες υποχρεώσεις μπορούμε να πούμε ότι η απόδοσή τους στον τομέα των χώρων είναι πολύ καλή. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο χώρος αποσκευών του Ibiza είναι ο κορυφαίος, καθώς φτάνει τα 292 λίτρα, το Opel Corsa ακολουθεί με 285, ενώ αυτός του Peugeot φτάνει τα 270 λίτρα.

Τέλος, στην τελευταία θέση, με αξιοπρεπέστατη πάντως χωρητικότητα (250 λίτρα), έρχεται το Mazda, το οποίο ωστόσο έχει και τις μικρότερες διαστάσεις της δοκιμής μας. Για το χώρο τον οποίο έχουν στη διάθεσή τους οι επιβάτες αυτό που μπορούμε να πούμε, πέρα από τις μικροδιαφορές που υπάρχουν, είναι ότι σε όλα τα αυτοκίνητα θα βολευτούν εύκολα τέσσερα άτομα, ενώ κάποιες παραχωρήσεις θα πρέπει να γίνουν για να βολευτούν πέντε.

Μιλώντας για τις επιδόσεις και των τεσσάρων αυτοκινήτων δεν θα λέγαμε ότι βάζουν φωτιά στο δρόμο. Σίγουρα το Peugeot 207 με τον κινητήρα που προέκυψε μετά από συνεργασία με την BMW και αποδίδει 95 ίππους δείχνει το δρόμο, συνολικά. Τα υπόλοιπα δεν υστερούν ιδιαίτερα, καθώς το Corsa, του οποίου ο κινητήρας αποδίδει 90 ίππους, ακολουθεί κατά πόδας, ενώ το Mazda 2 παρά τη μικρότερη ιπποδύναμή του (σ.σ. είναι 1.3) υποσκελίζει το Ibiza, του οποίου η απόδοση φτάνει τους 85 ίππους και κρίνεται οριακά επαρκής για το βάρος του αυτοκινήτου. Το Ibiza μπορούμε να πούμε ότι είναι το πιο αδικημένο από τον κινητήρα του, καθώς τόσο το στήσιμό του όσο και οι δυνατότητες του πλαισίου του δείχνουν ότι του ταιριάζει ένας πιο ισχυρός κινητήρας.

Ποιο να πάρω;

Αυτό είναι πάντα το πιο δύσκολο κομμάτι μίας δοκιμής. Αλλά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να το κάνουμε δυσκολότερο. Τουλάχιστον, ήμασταν ειλικρινείς μαζί σας από την αρχή του κειμένου. Δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής στη συγκεκριμένη δοκιμή, είχαμε γράψει. Τα πάντα εξαρτώνται από τις ανάγκες τις οποίες θέλετε να καλύψετε με το αυτοκίνητό σας. Αν ψάχνετε για ένα αυτοκίνητο που να μοιάζει μεγαλύτερο από ό,τι είναι και να συμπεριφέρεται στο δρόμο υποδειγματικά, τότε η προτίμησή σας είναι σίγουρα το Peugeot 207.

Αν αυτό που ζητάτε από την επένδυση που θα κάνετε είναι οι χώροι και το στυλ, τότε σίγουρα πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικότερα το νέο Seat Ibiza. Αν δεν είστε άνθρωποι των άκρων και αναζητάτε ένα αυτοκίνητο που θα κάνει αυτά που υπόσχεται, τότε η επιλογή ακούει στο όνομα Opel Corsa. Δεν πρωτεύει σε καμία από τις επιμέρους κατηγορίες, αλλά αποτελεί την πιο ισορροπημένη επιλογή και σίγουρα όποιος το αποκτήσει γνωρίζει εξαρχής με τι είδους αυτοκίνητο έχει να κάνει.

Το αθλητικό στυλ και η σπιρτόζικη εμφάνιση δίνει τον τόνο στην περίπτωση του Mazda2. Είναι το πιο ξεχωριστό αυτοκίνητο της δοκιμής και σίγουρα είναι αυτό που μένει πιο πιστό σε αυτό που δείχνει με την πρώτη ματιά. Σπορ φιλοσοφία και μόνο. Σίγουρα, η ισχύς του κινητήρα του δεν του επιτρέπει να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του, αλλά ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες αποτελεί της ιδανική λύση για όσους αναζητούν την οδηγική απόλαυση ακόμη και σε αυτή την κατηγορία.

Προηγούμενο άρθροΘα ζήσω ελεύθερο πουλί!
Επόμενο άρθροCitroën αυτοκίνητα. Λίστα με μοντέλα
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας