Sex And The City: Αφιέρωμα στην τηλεοπτική σειρά

Sex And The City: Αφιέρωμα στην τηλεοπτική σειρά

Η γυναικεία γραμματική μετά το «Sex And The City» δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Τώρα όλες γνωρίζουμε τι μέρος του λόγου είναι ο Μανόλο Μπλάνικ και μπορούμε να δηλώνουμε αιώνια πίστη στον Τζίμι Τσου χωρίς να τρέχουν οι μαμάδες μας πανικόβλητες στο αλλοδαπών. Εν όψει της κινηματογραφικής επιστροφής της καλύτερης φίλης που δεν είχαμε ποτέ (βλέπε Κάρι Μπράντσο), οι τέσσερις θηλυκές πένες του Texnologia.Net καταθέτουν αμαχητί τα όπλα τους μπροστά στην πιο καλοντυμένη συντάκτρια που πέρασε ποτέ από την εντυπη δημοσιογραφια, και αναρωτιούνται τι άλλο μας κληροδότησε, εκτός από την πλήρη απενοχοποίηση των υποδημάτων πολυτελείας!

Η Κάρι…

Πωλίνα Λεοντζάκου: Έχω μια θεωρία που μόνο ένα πράγμα την κάνει να καταρρεύσει.

Δέσποινα Παπαρίζου: Για πες…

Π.Λ.: To «Sex And The City» είναι μόνο η Κάρι. Οι άλλες τρεις δεν υπάρχουν στ’ αλήθεια. Είναι οι τρεις πτυχές της προσωπικότητάς της σε μεγάλη εξειδίκευση. Μια μοντέρνα γυναίκα του σήμερα που έχει τρία αντικρουόμενα πράγματα μέσα της: το ένα είναι η καριέρα, δηλαδή η Μιράντα, που δεν σηκώνει bullshit από κανέναν και θέλει να αποδείξει την αξία της. Δεν είναι καν θέμα φεμινισμού. Είναι θέμα καθαρόαιμης ισότητας. Το άλλο είναι η σεξουαλικότητα που θέλει να τη διεκδικεί σαν άντρας, όπως η Σαμάνθα, και το τρίτο είναι ένας ρομαντισμός που έρχεται με τα χρόνια και με την κοινωνική συνείδηση. Γιατί το θέλεις και το νυφικό και το παραμύθι και τον πρίγκιπα. Είναι δηλαδή η Κάρι απέναντι στους τρεις εαυτούς της. Η θεωρία μου, όμως, καταρρίπτεται από το πόσο καλές φίλες είναι…

Λένα Πετρίδου: Εγώ πιστεύω ότι η Κάρι στην πραγματικότητα είναι ο πιο αντιπαθητικός χαρακτήρας. Είναι πάρα πολύ εγωκεντρική και επιπόλαιη, αλλά ταυτόχρονα φοβερά γοητευτική!
Ιωάννα Παπαγεωργίου: Διαφωνώ κάθετα. Για μένα δεν είναι καθόλου αντιπαθητική, απλά πιστεύω ότι είναι εντελώς αντισυμβατική.

Δ.Π.: Μα πώς είναι δυνατόν να βρίσκεις αντισυμβατικό ένα χαρακτήρα που διακατέχεται από καταναλωτική μανία;

Ι.Π.: Δεν χωράει σε κανένα καλούπι. Ολες οι άλλες χωράνε κάπως.

Λ.Γ.: Νομίζω ότι την κολακεύεις πολύ όταν το λες αυτό. Η Κάρι δεν είναι ακατάτακτη. Κατατάσσεται σ’ αυτές τις φίλες μας που αγαπάμε πάρα πολύ και που μας ξεσηκώνουν και μας ενθουσιάζουν και μας κάνουν να συζητάμε ατελείωτα, αλλά που στην πραγματικότητα δεν δέχονται να κάνουν ούτε ένα παραπάνω βήμα σκληρότητας απέναντι στον εαυτό τους. Η Κάρι έχει μια τρομερή πολυτέλεια προς τον εαυτό της και της επιτρέπονται τα πάντα. Κι αυτό με εκνευρίζει τρομερά. Αν ήταν φίλη μου, θα την έβριζα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ι.Π.: Εγώ πιστεύω ότι η Κάρι είναι αυτό που λέμε late bloomer – μια γυναίκα που έχει αργήσει να μεγαλώσει – ενώ οι άλλες είναι πολύ πιο ώριμες απ αυτήν. Ξέρουν ακριβώς τι θέλουν, ενώ αυτή ψάχνεται μέχρι τελευταία στιγμή.

Δ.Π.: Περιμένοντας αιωνίως τον Μίστερ Μπιγκ…

Ι.Π.: Κατά κάποιο τρόπο ο Μίστερ Μπιγκ είναι το είδωλό της στον καθρέφτη. Αλλά επειδή είναι άντρας τον δικαιολογούμε. Η Κάρι ζει τη ζωή της όπως ένας άντρας, στην ηλικία της. Είναι η εργένισσα, που αντί να είναι πωρωμένη με τα γκατζετάκια και το ποδοσφαιράκι, είναι ερωτευμένη με τα παπούτσια της.

…και οι άλλες

Π.Λ.: Είναι γεγονός ότι το «Sex And The City» είναι μια πολύ παρεξηγημένη σειρά. Στην αρχή θεωρούσα ότι είναι τέσσερις πλούσιες γκόμενες που απλώς σκότωναν την ώρα τους αγοράζοντας πανάκριβα παπούτσια και μιλάνε συνεχώς για το σεξ, ούτως ώστε να φαίνονται απελευθερωμένες. Αν όμως δεις τα επεισόδια στη σειρά θα καταλάβεις ότι υπάρχει κάτι πολύ βαθύτερο που μερικές φορές γίνεται εξαιρετικά επώδυνο, αλλά πάντοτε με μια γερή δόση χιούμορ.

Ι.Π.: Είναι γυναίκες του σήμερα. Ζουν σε μια μεγαλούπολη, είναι οικονομικά ανεξάρτητες, θέλουν να κάνουν καριέρα… Αυτό δεν το είχαμε ξαναδεί ποτέ ως τότε.

Λ.Γ.: Βρίσκονται όμως σε αβανταδόρικη θέση. Είναι απόλυτα επιτυχημένες και βγάζουν πολλά χρήματα. Δεν βρίσκονται σε επαγγελματική διαδρομή. Είναι αυτό που λέμε «φτασμένες». Ο,τι ήταν να κάνουν το έχουν σχεδόν κάνει.

Π.Λ.: Η Κάρι είναι πετυχημένη, η Μιράντα γίνεται συνέταιρος, η Σαμάνθα έχει δική της εταιρεία…

Δ.Π.: Της Κάρι της προσφέρει η Vogue 4 δολάρια τη λέξη – κάτι που δεν θα γίνει ποτέ στην Ελλάδα!

Λ.Γ.: Ολοι το έχουμε σκεφτεί αυτό! Και η Σάρλοτ είναι curator σε γκαλερί και έχει την πολυτέλεια να αποφασίσει ότι δεν θέλει να δουλέψει γιατί προτιμά να τη ζήσει ο άντρας της.

Π.Λ.: Η Σάρλοτ μου φαινόταν πολύ αντιπαθητική, γιατί είναι το κομμάτι του εαυτού μου που πολεμάω περισσότερο. Το κατάλοιπο της γιαγιάς: να παντρευτείς ένα καλό παιδί, να κάνεις οικογένεια κ.τ.λ.

Ι.Π.: Δεν είναι μόνο αυτό, είναι και πολύ πουριτανή.

Π.Λ.: Ακριβώς. Συγκεντρώνει όλα τα συντηρητικά στοιχεία που θα μπορούσε να έχει μέσα της μια γυναίκα του σήμερα. Η αλλαγή της όμως είναι πολύ συγκινητική, γιατί φτάνοντας στα 35 συνειδητοποιεί ότι τα πάντα μπορούν να καταρρεύσουν γύρω της, αλλά χτίζει παρ όλα αυτά ένα άλλο όνειρο – αυτή τη φορά όμως πιο ρεαλιστικό!

Δ.Π.: Ο ρεαλισμός της Κάρι μπορείς να μου πεις πού είναι; Η Σαμάνθα έπαθε καρκίνο και έμαθε να αγαπάει, η Μιράντα μετακόμισε στο Μπρούκλιν για να μεγαλώσει το παιδί της και η Κάρι… πάει στο Παρίσι!!!!

Λ.Γ.: Κατά τη γνώμη μου, η Σαμάνθα είναι αυτή που ωριμάζει πιο πολύ απ’ όλες. Αν μπορούσα να διαλέξω χαρακτήρα, θα ήθελα να είμαι η Σαμάνθα. Είναι τόσο δυναμική παρά το άσχημο background της, έχει δικιά της εταιρεία, είναι τρομερά πετυχημένη και εντελώς ακομπλεξάριστη. Και όλη της την ανασφάλεια -γιατί και αυτή έχει ανασφάλειες όπως όλος ο κόσμος- κάποια στιγμή της δίνεται η ευκαιρία να την αντιπαρέλθει.

Ι.Π.: Κι εγώ θα ήθελα να είμαι η Σαμάνθα ή τουλάχιστον να έχω τον γκόμενο της!

Δ.Π.: Και καραφλή ακόμα. Δεν πειράζει!

Π.Λ.: Εγώ θα ήθελα να ήμουν η Μιράντα γιατί λέει τα πράγματα όπως είναι. Εχει μία απίστευτη ευθύτητα απέναντι στον εαυτό της και απέναντι στους άλλους. Είναι πολύ αυστηρή και σωστή και είναι η μοναδική που βάζει την Κάρι στη θέση της. Είναι πάρα πολύ στιβαρή φίλη. Και, παρά τα όσα λέει, καταλήγει στο Μπρούκλιν με τον άντρα και το σκύλο. Το θεωρώ αριστούργημα!

Οι Άντρες

Π.Λ: Απ όλους τους άντρες του «Sex And Τhe City» ποιον θα διαλέγατε και γιατί;

Ι.Π.: Εγώ τον Στιβ γιατί είναι πολύ cool, δεν έχει κόμπλεξ απέναντι στη Μιράντα που βγάζει πιο πολλά χρήματα απ αυτόν. Την αγαπάει όπως είναι, τη γειώνει ωραία και δεν τη φοβάται.

Λ.Γ.: Αν τους συναντούσα όλους μαζί, θα με τραβούσε σίγουρα ο Μπέργκερ. Είναι συγγραφέας και ολίγον προβληματικός, δηλαδή ο τύπος του άντρα με τον οποίο πάντα τρως τα μούτρα σου, αλλά είναι σίγουρο ότι αν τον δω κάπου θα πάω κατευθείαν πάνω του.

Ι.Π.: Μετά τον Στιβ μου αρέσει ο Εϊνταν. Ο Μπέργκερ δεν μου άρεσε καθόλου. Απ’ την πρώτη στιγμή τον αντιπάθησα.

Λ.Γ.: Ο Εϊνταν θα είχε φάει σουτ όταν της είπε ότι δεν μπορεί να τη φιλήσει επειδή καπνίζει!

Π.Λ.: Λοιπόν, πρέπει επιτέλους να παραδεχτούμε τα ελαττώματά μας. Θα ήθελα πάρα πολύ να ξυπνήσω μια μέρα στη ζωή μου και να μου αρέσει ο Στιβ και να έχω απαρνηθεί όλα μου εκείνα τα στοιχεία που με κάνουν να κυνηγάω το παραμύθι μου -δηλαδή τον Μίστερ Μπιγκ- αλλά ξέρω ότι ο άνθρωπος που θα ήταν για μένα ο απόλυτος έρωτας θα έμενε πάντα στο μυαλό μου ως αυτός που θα ήθελα να έχω.

Ι.Π.: Δηλαδή ο Μπιγκ σου αρέσει επειδή είναι άπιαστος;

Π.Λ.: Όχι, μου αρέσει γιατί το γεγονός ότι δεν έκατσε στην πορεία δεν αρκεί για να πάψει να μου αρέσει.

Λ.Γ.: Ο Μπιγκ είναι θεός! Είναι πιο μεγάλος, άρα νομίζεις ότι μπορείς να βασιστείς πάνω του, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορείς, γιατί είναι πιο επιπόλαιος και από σένα.

Π.Λ.: Πληρώνει τα πάντα!

Λ.Γ.: Είναι πολύ έξυπνος, πολύ suave, έχει τρομερό χιούμορ, είναι πολύ άντρας…

Ι.Π.: Εσένα ποιος σου αρέσει;

Δ.Π.: Ο Εϊνταν, δεν το συζητάω. Μπορεί να ήταν ξυλοκόπος, αλλά έκρυβε έναν καλλιτέχνη μέσα του.

Λ.Γ.: Ναι, ήτανε post modern τα έπιπλα.

Δ.Π.: Μου αρέσουν πολύ οι ήρεμοι άντρες γιατί σε κάνουν να νιώθεις ότι η δύναμή τους είναι εσωτερική. Μου άρεσε ακόμα και ο σκύλος του, ενώ δεν συμπαθώ καν τα ζώα. Ηταν πολύ στοργικός.

Ι.Π.: Και είναι και κούκλος! Ηταν καταπιεστικός όμως, ρε παιδιά, πράγμα που δεν είναι ο Στιβ.

Δ.Π.: Ναι, αλλά ο άνθρωπος είναι μπάρμαν!

Ι.Π.: Ο άνθρωπος δεν κρίνεται από τη δουλειά του…

Λ.Γ.: Ο άνθρωπος κρίνεται έντονα από τη δουλειά του!

Π.Λ.: Εγώ πάντοτε πιστεύω ότι ήθελα τον καλλιτέχνη, τον κάπως τρελό…

Δ.Π.: Ναι, τους είδαμε και τους καλλιτέχνες…

Π.Λ.: Τελικά όμως έχω καταλήξει ότι θέλω τον δικηγόρο ή τον λογιστή που θα μου επιτρέψει να είμαι εγώ ο καλλιτέχνης.

Λ.Γ.: Σιγά μη θες και τον τεχνοκράτη! Εμείς δεν είμαστε καλλιτέχνες. Θες ο άλλος να ρισκάρει λίγο και να πετυχαίνει. Η επαγγελματική επιτυχία είναι σημαντικό πράγμα. Κάπου εδώ θα ήθελα να επανεκτιμήσουμε και κάποιον άλλο που θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ ωραίος! Ο Ρίτσαρντ ο ξενοδόχος.

Π.Λ.: Α, πα πα πα, καθόλου δεν μου άρεσε!

Ι.Π.: Ποιος είναι ο Ρίτσαρντ, ρε παιδιά;

Π.Λ.: Απαίσιος, αλαζόνας, εγωκεντρικός…

Λ.Γ.: Πολύ σέξι άντρας, γνώστης, άνθρωπος της νύχτας! Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, που τη βλέπει τόσος κόσμος όλα αυτά τα χρόνια, έχετε συνειδητοποιήσει, πριν παντρευτεί τον άντρα της, με ποιους ήτανε; Με τον Τζον Κένεντι Τζούνιορ και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ!

Ι.Π.: Και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ τον χώρισε λόγω ναρκωτικών.

Λ.Γ.: Αλλά μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας.

Ι.Π.: Μα είπε ότι τον Μάθιου Μπρόντερικ τον παντρεύτηκε γιατί τη γειώνει.

Λ.Γ.: Τον Στιβ παντρεύτηκε, δηλαδή!

Ο Έρωτας

Π.Λ.: Το «Sex And the City» έχει μια ατάκα που θεωρώ επανάσταση. Οταν γυρίζει η Κάρι και λέει στον Μπαρίσνικοφ: «συγνώμη έκανα λάθος, ήθελα να το προσπαθήσω, αλλά προτιμώ να γυρίσω πίσω στη Νέα Υόρκη και να προσπαθήσω να βρω την παθιασμένη, την απόλυτη, την καθ’ όλα γελοία αγάπη». Μόνο που δεν σηκώθηκα να χειροκροτήσω!

Λ.Γ.: Για μένα, αυτές οι στιγμές μου υπενθυμίζουν ότι είναι τηλεόραση. Γιατί αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν.

Π.Λ.: Εγώ πιστεύω ότι όλες μέσα μας θέλουμε να βρούμε αυτή τη γελοία αγάπη.

Λ.Γ.: Θέλουμε, αλλά δεν θα τη βρούμε.

Π.Λ.: Μπορεί να μην τη βρούμε. Δεν λέω ότι θα τη βρούμε. Αλλά αυτή είχε το θάρρος να το πει δυνατά. Για μένα αυτό είναι επαναστατικό! Ενώ φαίνεται πολύ κλισέ και το πιθανότερο είναι ότι θα σου πετάξουν πέτρες, αυτή λέει: «Ξέρετε κάτι; Εγώ αυτό θέλω!»

Λ.Γ.: Για μένα δεν είναι καθόλου επαναστατικό. Είναι απλώς αφελές. Το επαναστατικό είναι να συνειδητοποιήσεις μέχρι πού ακριβώς μπορείς να πας και να προσπαθήσεις να το φτάσεις.

Ι.Π.: Εγώ πιστεύω ότι η Κάρι δεν έχει όρια και ότι όταν τέλειωσε η σειρά δεν είχε φτάσει κάπου, ακόμα πήγαινε.

Κάθε καρυδιάς καρύδι

«Αν μπορούσαμε διαρκώς να παίρνουμε πίπες από κάθε άντρα στο πλανήτη, θα κατακτούσαμε τον κόσμο. Και θα είχαμε και τα χέρια μας ελεύθερα». Σαμάνθα

Συνήθως στις λεγόμενες γυναικείες ταινίες, τις υποτιμητικά επονομαζόμενες «chick flicks», ή στα τηλεοπτικά αντίστοιχά τους, οι άντρες έχουν δύο συγκεκριμένες διαστάσεις: ή είναι τα εγωκεντρικά, απαθή «γουρούνια» που προδίδουν την ηρωίδα, πληγώνοντάς την ανεπανόρθωτα ή οι θεόσταλτοι ιππότες με τη λαμπερή, τέλεια πανοπλία, που τη σώζουν, προσφέροντάς της το «για πάντα» χάπι εντ των παραμυθιών. Ουδείς υπάρχει στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ αυτών, των δύο άκρων. Και ουδείς στέκεται ικανός να εκπλήξει. Εκτός από τους άντρες του «Sex And The City». Που όπως η πρωταγωνιστική, θηλυκή τετράδα είναι πολυδιάστατοι.

Άνθρωποι και όχι ήρωες

Ο χωρισμός δεν είναι πάντα, μόνο, δικό τους λάθος (θυμήσου τα καψώνια της αναποφάσιστης Κάρι στον ονειρεμένο, αλλά και καταπιεστικό Εϊνταν). Συχνά αποδεικνύονται ευάλωτοι στον γυναικείο εγωκεντρισμό ή ικανοί να κοιτάξουν μια γυναίκα με καθαρά μάτια, χωρίς να φοβηθούν τον δυναμισμό και την επιτυχία της (ο μπάρμαν Στιβ προκύπτει ο ιδανικός σύντροφος για τη μεγαλοδικηγόρο Μιράντα). Παίρνουν επιτέλους και αυτοί το ρόλο της «γλάστρας» και του σεξουαλικού αντικειμένου (με «ιδιοκτήτριά» τους, 9 φορές στις 10, τη θεσπέσια απελευθερωμένη Σαμάνθα). Και, ναι, μπορούν να είναι ταυτόχρονα και «γουρούνια» και «ιππότες», σαν τον λατρεμένο και μισημένο Mr Big.

10 πράγματα που το «Sex And The City» μας έμαθε για τους άντρες

Το «Sex And the City» είναι, κατά κύριο λόγο, μια σειρά για τις γυναίκες. Ταυτόχρονα, είναι μια σειρά γι αυτό που ενδιαφέρει τις γυναίκες περισσότερο απ οτιδήποτε – τις ερωτικές τους σχέσεις. Αρα, στην ουσία, είναι μια σειρά για το απαραίτητο συστατικό μιας (ετεροφυλοφιλικής) ερωτικής σχέσης μιας γυναίκας: τον Αντρα. Μέσα από τις έξι σεζόν του «Sex And The City», τα 10 χρησιμότερα πράγματα που μαθαίνουμε για τους άντρες είναι τα παρακάτω:

  1. Μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους μ’ έναν αγώνα μπάσκετ. Ακόμα κι αν υποδύονται τον Μπάτμαν και τον Ρόμπιν, ακόμα κι αν ο αγώνας καταλήξει με μπουνίδι και κύλισμα στη λάσπη, οι άντρες προτιμούν τις απλές λύσεις: όποιος κερδίσει, έχει δίκιο.
  2. Ολοι οι Αμερικανοί άντρες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, έχουν κάνει περιτομή. Οι λίγοι που την έχουν αποφύγει δυσκολεύονται να βρουν παρέα στο σεξ κι αναγκάζονται, αργά ή γρήγορα, να κατευθυνθούν προς τον χειρουργό.
  3. Η απώλεια του ελέγχου τούς προκαλεί αμηχανία: ο απεγνωσμένος Mr. Big που παραπονιέται ότι «She can reach me, but Ι can never reach her», είναι, στην ουσία, το ζητούμενο κάθε μοιραίας γυναίκας.
  4. Δεν θεωρούν ότι υπάρχει αποκλειστικότητα μέχρι να το πουν με λόγια. Οσο ιδιαίτερη κι αν πιστεύετε ότι είναι η σχέση σας, μέχρι ν’ ακουστούν τα λόγια «σ’ αγαπώ», ή «σκέφτομαι να βλέπω μόνο εσένα», όλα επιτρέπονται.
  5. Δε βάζουν τίποτα πάνω απ’ την επαγγελματική τους επιτυχία, ακόμα κι αν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον μεγαλύτερο έρωτα ή την πιο ζωντανή πόλη του κόσμου για να το καταφέρουν.
  6. Φοβούνται τους γιατρούς και είναι κακοί ασθενείς. Το μόνο που μπορεί να τους φτιάξει το κέφι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η μεταμόρφωση της αγαπημένης τους σε νοσοκόμα!
  7. Πιστεύουν ότι χαρίζοντάς της ένα καλό κόσμημα, όλα ξεχνιούνται. Και φυσικά όσο σοβαρότερη είναι η αφορμή, τόσο μεγαλύτερη η πέτρα…
  8. Η μοναδική γυναίκα στην οποία δίνουν πάντα προτεραιότητα είναι η μητέρα τους.
  9. Ορισμένοι απ’ αυτούς είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τη σημαντικότερη γυναίκα της ζωής τους απλώς και μόνο επειδή είναι καπνίστρια!
  10. Ενδέχεται να είναι το πιο υπέροχο κομμάτι της ζωής μας – με τα λόγια της Κάρι, «Η πιο έντονη, προκλητική και σημαντική σχέση είναι αυτή που έχεις με τον εαυτό σου. Κι αν βρεις κάποιον που σ’ αγαπά όπως αγαπάς εσύ τον εαυτό σου, ε, αυτό είναι fabulous!» Λήδα Γαλανού

Γιατί οι γυναίκες ορκίζονται στο «Sex And The City»!

«Επέλεξε. Επέλεξε αυτήν. Εκείνη είναι η Κυρία Τέλεια κι εγώ γράφω μία στήλη που δημοσιεύεται δίπλα σε διαφημίσεις για την μεγέθυνση πέους…». Κάρι

Αυτή ήταν η σκηνή που η Κάρι διάβασε την ανακοίνωση των γάμων του Mr. Big (σ.σ. ο ιδανικός και καθόλου διαθέσιμος άντρας στη ζωή κάθε γυναίκας) στους New York Times. Η σκηνή γράφτηκε για να είναι κωμική. Στην ουσία αγγίζει τα όρια του επώδυνου. Γονατισμένη πάνω στο κρεβάτι της με την εφημερίδα ανοιχτή, μία γυναίκα δεν κλαίει, δεν ξεσπάει. Καταρρέει. Μία πρησμένη φλέβα χτυπάει στον κρόταφό της και το βλέμμα της μαρτυρά ότι η αυτοεκτίμησή της βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Λίγα λεπτά πριν ήταν μία πολύχρωμη Prada οπτασία, μία επιφανειακή ηρωίδα με την οποία δεν θα είχαμε τίποτα κοινό. Κι όμως…

Μπορεί να μην μένουμε στην πιο λαμπερή μητρόπολη του κόσμου, μπορεί να μην έχουμε την γκαρνταρόμπα, τον στυλίστα ή τα πόδια της, και – σίγουρα – δε θα μπορούσαμε να ζήσουμε γράφοντας μόνο μία στήλη την εβδομάδα. Όπως κι εκείνη, όμως, συνήθως καθυστερούμε τη στήλη μας, λερωνόμαστε κάθε φορά που φοράμε άσπρα, εκθέτουμε το θυμό μας με κοφτερό σαρκασμό, καμουφλάρουμε τις πληγές μας με χιούμορ, κάνουμε τα αντίθετα από όσα διακηρύττουμε, ερωτευόμαστε αυτούς που «δεν πρέπει», αντιστεκόμαστε σε αυτούς που «πρέπει», αδυνατούμε να ισιώσουμε τα μαλλιά μας, έχουμε μία ντουλάπα ρούχα που δεν φοράμε ποτέ, δεν τα καταφέρνουμε στην κουζίνα, μπορούμε όμως να βάψουμε την κουζίνα για να κρατήσουμε τα χέρια μας απασχολημένα και να μην τον πάρουμε τηλέφωνο, επιβιώνουμε μια χαρά και μόνες μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το προτιμάμε, γελάμε δυνατά με φίλες, γελάμε δυνατότερα με γκέι φίλους, μας παίρνει ο ύπνος κλαίγοντας, τρώμε τα μούτρα μας, σηκωνόμαστε και συνεχίζουμε.

Τα 87 Φορέματα του «Sex And The City»

Εντάξει, είναι μόνο 81 – στις αλλαγές γκαρνταρόμπας της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αναφέρομαι, αν και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του καστ συνολικά φτάνουν τις 300, που σημαίνει ότι κάποιος στην κινηματογραφική μεταφορά της τηλεοπτικής επιτυχίας αλλάζει ρούχα επί της οθόνης ανά 90 δευτερόλεπτα!

Το «Sex And The City: The Μovie» δεν αποτελεί ακριβώς νέο, αφού η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ είχε φροντίσει να αφήσει αρκετές υπόνοιες εν έτει 2004, όταν μας αποχαιρέτησε τηλεοπτικά, για να κάνει τα Μανόλο Μπλάνικ σας να χτυπούν ρυθμικά τα πλακάκια με ανυπομονησία. Φαίνεται όμως ότι κάπου κόλλησε το φερμουάρ, με αποτέλεσμα το φιλόδοξο project να ανακτήσει τη σιλουέτα του τρία χρόνια και πολλές φιλότιμες δίαιτες αργότερα. Δεν ξέρω ποιος τελικά υποχώρησε – η Κιμ Κατράλ και οι υπέρογκες οικονομικές της απαιτήσεις ή το στούντιο; Αν πρέπει να βγάλουμε δικά μας συμπεράσματα, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις της 51χρονης σταρ, μάλλον η Κατράλ ήταν αυτή που αναγκάστηκε να θυσιάσει θερμίδες. «Πέρασα πολύ καλά παίζοντας τη Σαμάνθα, αλλά συμμετείχα στην ταινία καθαρά για οικονομικούς λόγους. Αγαπώ πολύ τη Σαμάνθα, αλλά ο απώτερος σκοπός μου ήταν η οικονομική ασφάλεια».

Η μαραθώνια προετοιμασία ξεκίνησε την Άνοιξη του 2006, όταν η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αποφάσισε να ξαναφορέσει ψηλά τακούνια, συμπαρασύροντας τον σκηνοθέτη Μάικλ Πάτρικ Κινγκ (με προϋπηρεσία στα σενάρια και τη σκηνοθεσία σωρού επεισοδίων του τηλεοπτικού «Sex And The City») σ’ ένα κεφάτο shopping για νέα ταλέντα. Συνυπεύθυνος για το σενάριο της ταινίας υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της συνάντησης των θεατών με τα κορίτσια σε μεταγενέστερο στάδιο, από εκεί που τις αφήσαμε στο τέλος της σειράς: «Νομίζω πως το χειρότερο από όλα θα ήταν να αφήναμε τα κορίτσια παγωμένα στο χρόνο, να συνεχίσουμε ακριβώς από εκεί που σταματήσαμε σαν να τις είδαμε τελευταία φορά χθες».

Η ταινία ξεκινάει τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία φορά που συναντήσαμε την Αγία Τετράδα και τα κορίτσια έχουν πλέον πατήσει τα 40. Εκτός από τις συνήθεις υπόπτους (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Σίνθια Νίξον και Κρίστιν Ντέιβις), ανάμεσα στις νέες εισόδους υπολογίστε και την οσκαρούχο (για το «Dream Girls») Τζένιφερ Χάντσον, που υποδύεται την προσωπική βοηθό της Κάρι, αν και ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς τη χρειάζεται αφού οι λεπτομέρειες του σεναρίου διαφυλάσσονται με φοβερό ζήλο.

Για τους τίτλους αρχής στρατολογήθηκε η Fergie δίνοντας νέα πνοή στη μουσική επένδυση της ταινίας με το «Labels And Love», ενώ κατά τα άλλα γνωρίζουμε επισήμως ότι η Σαμάνθα έχει μετακομίσει στο Λος Αντζελες, η Μιράντα μάλλον έχει συζυγικές δυσκολίες λόγω του υπερδραστήριου γενετήσιου ενστίκτου του Στιβ, ενώ η Κάρι θα ζήσει μια μεγάλη απώλεια. Μια και στην αρχή της ταινίας χαίρει πλήρους προγαμιαίας ευτυχίας, επιτέλους αρραβωνιασμένη με τον Μίστερ Μπιγκ, οι φανατικοί της σειράς φοβούνται ότι ο φευγαλέος εραστής θα μας αφήσει χρόνους, αλλά ας μην προτρέχουμε καλύτερα. Αλλωστε και να θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για το επικείμενο δράμα, ο δικηγόρος της Σ. Τζ. Πάρκερ την έχει συμβουλέψει να μην απαντήσει σε περαιτέρω ερωτήσεις!

Η Σάρλοτ πάντως, ήδη μητέρα ενός παιδιού -εκτός κι αν κάτι δεν πήγε καλά με την υιοθεσία- διευρύνει την οικογένειά της κατά ένα μέλος, αφού πρόσφατα διέρρευσαν φωτογραφίες της Κρίστιν Ντέιβις να θωρακίζει την ογκώδη κοιλιά της με σακούλες από παιδικές μπουτίκ της Νέας Υόρκης.«Είναι οι απόλυτοι θηλυκοί σούπερ ήρωες» λέει ενθουσιασμένη η Σίνθια Νίξον, παρά τις φήμες ότι οι συμπρωταγωνίστριές της δεν έδειξαν τον καλύτερο εαυτό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Απλώς, αντί για κάπες, είναι εξοπλισμένες με παπούτσια και τσάντες».

Οι φήμες για μια δεύτερη ταινία έχουν αρχίσει ήδη να οργιάζουν, αν και κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει ανάλογες προθέσεις ούτε εκ μέρους των στούντιο ούτε του διχασμένου πλέον καστ. Το σίγουρο είναι ότι μιλάμε πλέον για δύο στρατόπεδα, με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και την Κριστίν Ντέιβις (Σάρλοτ) απ τη μία και την Κιμ Κατράλ απ την άλλη, ενώ η Νίξον προσπαθεί να αποφύγει τα πυρά ως καλή δικηγόρος επί της οθόνης.

Παρ’ όλα αυτά η Σ. Τζ Πάρκερ, που ανέλαβε και το δύσκολο κομμάτι της παραγωγής, κατάφερε να ενορχηστρώσει κάθε είδους επικίνδυνες αποστολές, από την αναβίωση του ενδιαφέροντος της New Line Cinema μέχρι την πολυπόθητη συγκατάθεση της θρυλικής πλέον ελληνοαμερικανίδας ενδυματολόγου Πατρίσια Φιλντ, που ήταν ήδη κλεισμένη μέχρι το 2010! Αν και η τελευταία αυτή συνεργασία θα πρέπει να της κόστισε κάτι παραπάνω, αφού λέγεται ότι η Φιλντ μέχρι και στη ζούγκλα του Μεξικό έστειλε τους βοηθούς της για να της βρουν φορέματα!

Προηγούμενο άρθροΌλοι οι δρόμοι οδηγούν στη στάση 69
Επόμενο άρθροΤρισδιάστατος κινηματογράφος (3D cinema film)
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας