Ποιο είναι καλύτερο για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας; Φυσικές λύσεις και οι δύο και ανέξοδες, αλλά εξίσου αποτελεσματικές για την καθημερινή φροντίδα του ταλαιπωρημένου δέρματός σας, παρέχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και το κρατάνε ενυδατωμένο. Έτσι μειώνονται οι ρυτίδες και βελτιώνεται εμφάνισή του.
Πριν επιλέξετε ποιο από τα δύο θα χρησιμοποιήσετε, καλό θα είναι να μάθετε λίγα πράγματα παραπάνω για το καθένα.
Λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας παράγεται από τον καρπό των ώριμων καρύδων και χρησιμοποιείται πολύ στο μαγείρεμα αλλά και στη βιομηχανία καλλυντικών. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία δρουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και τις προστατεύουν από τη δημιουργία ελευθέρων ριζών. Απορροφάται εύκολα από το δέρμα και το ενυδατώνει, ενώ παράλληλα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και φυσικά καροτένια.
Σησαμέλαιο
Φτιαγμένο από σπόρους σησαμιού έχει και αυτό διπλό ρόλο στη μαγειρική και στα προϊόντα ομορφιάς. Είναι πλούσιο σε μέταλλα και βιταμίνη Ε και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Ενυδατώνει σε μεγάλο βαθμό το δέρμα και δρα σα φίλτρο και αυτό, όπως και το λάδι καρύδας, ανάμεσα σε σας και τα στοιχεία της φύσης (ήλιος, αέρας).
Το σησαμέλαιο θεωρείται καλύτερο γενικά για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας γιατί περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών και μετάλλων. Απορροφάται πιο αργά και κρατάει περισσότερο το στρώμα υγρασίας. Όντας αντιβακτηριδιακό αποτρέπει τη δημιουργία ακμής αλλά και δερματικών μολύνσεων.
Γενικότερα θεωρείται καλύτερο σε περιπτώσεις που χρειάζονται μια πιο εντατική θεραπεία. Αν όμως δεν έχετε προβλήματα ακμής και γενικότερα το δέρμα σας είναι σε καλή κατάσταση προτιμήστε το λάδι καρύδας.
Προσοχή: Κανένα από τα δύο δεν μπορεί να αντικαταστήσει αντιηλιακά σκευάσματα για την προστασία απο την υπεριώδη ακτινοβολία. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε και το δερματολόγο σας πριν τη χρήση τους σε περίπτωση αλλεργίας.
Και τα δύο θα τα βρείτε σε φαρμακεία και μαγαζιά με φυσικά προϊόντα ομορφιάς. Ωστόσο πρέπει να έχετε υπόψιν σας πώς δεν θα πρέπει να τα αγοράζετε από καταστήματα αμφιβόλου ποιότητας γιατί ενδέχεται να είναι κακό το προϊόν, και αντί να σας βοηθήσει τελικά να σας βλάψει.