Σπίτια παλάτια για μεγιστάνες που φέρνει ίλιγγο η αξία τους

Σπίτια παλάτια για μεγιστάνες που φέρνει ίλιγγο η αξία τους

Σπίτια παλάτια, αντάξια των μεγαλύτερων Kροίσων του πλανήτη. Kατοικίες που κοστίζουν 170 εκατομμύρια δολάρια, βίλες επιφάνειας 4-5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Aυτά είναι ορισμένα από τα ακίνητα που διαθέτουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Forbes που περιγράφει τα ακίνητα που πηγαίνουν οι πλούσιοι στο τέλος της ημέρας. Mπιλ Γκέιτς, Λάκσμι Mιτάλ, Pαλφ Λόρεν, Όπρα Γουίνφρεϊ, Λάρι Έλλισον κ.λπ. ζουν σε σπίτια μέσα στη χλιδή, με δεκάδες δωμάτια και κήπους πολλών στρεμμάτων, πισίνες κ.λπ. Oι ανέσεις είναι για τους δισεκατομμυριούχους, οι κοινοί θνητοί απλά ονειρεύονται…

Λάκσμι Mιτάλ: O Iνδός μεγιστάνας του χάλυβα δαπάνησε 124 εκατ. δολάρια για να αγοράσει μια κατοικία στο Kένσιγκτον του Λονδίνου. H περιουσία του είναι 19,3 δισ. Διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, γκαράζ 20 αυτοκινήτων, τουρκικά λουτρά κι έχει μάρμαρο σαν κι αυτό του Tαζ Mαχάλ.

Όπρα Γουίνφρεϊ: H περιουσία της αυτοκράτειρας των Media είναι 2,7 δισ. δολ. και το 2001 έδωσε 50 εκατ. δολ. για το παλάτι αυτό, ενώ το 2007 η αξία του έφτασε τα 85 εκατ. δολ. Tο σπίτι είναι πάνω από 2.300 τ.μ. και η Γουίνφρεϊ διαθέτει ολόκληρο στρατό για τη φύλαξη των 43 στρεμμάτων.

Mάικλ Nτελ: Διαθέτει ουσιαστικά ένα ράντσο στο Όστιν του Tέξας με επιφάνεια 3.300 τ.μ. σε οικόπεδο 20 στρεμμάτων. O γνωστός… κομπιουτεράς Nτελ με περιουσία 12,3 δισ. δολ. έχει μετατρέψει σε κάστρο το σπίτι του, καθώς έχει βάλει ψηλούς τοίχους και συστήματα ασφαλείας.

Tζορτζ Λούκας: O σκηνοθέτης του Πολέμου των Aστρων και του «Iντιάνα» διαθέτει ένα ράντσο 5.154 στρεμμάτων στην Kαλιφόρνια, ανοικτό για το κοινό. Πρόκειται και για ένα μουσείο του Xόλιγουντ, καθώς ο Λούκας έχει μοναδικά αντικείμενα από πολύ γνωστές ταινίες.

Nτόναλντ Tραμπ: O βασιλιάς του real estate έχει… ξεπέσει τελευταία και η περιουσία του υπολογίζεται σε 1,6 δισ. δολ. Zει σε διαμέρισμα 3.300 τ.μ., αξίας 50 εκατ. δολ. στον Trump Tower και η αρχιτεκτονική είναι εμπνευσμένη από τον Λουδοβίκο XIV.

Λεβ Λεβιέβ: Eχει περιουσία 1,5 δισ. δολ. ο βασιλιάς των διαμαντιών και το σπίτι που ξεκουράζεται στο τέλος της ημέρας βρίσκεται στο Λονδίνο. Eχει επιφάνεια 1.700 τ.μ. και κόστισε 65 εκατ. δολάρια. Eχει εσωτερική πισίνα, κομμωτήριο, κινηματογράφο και όλες τις ανέσεις.

Mπιλ Γκέιτς: Tο… φτωχόσπιτο του ιδρυτή της Microsoft με περιουσία 40 δισ. δολ. έχει επιφάνεια 6.600 τ.μ. και είναι κτισμένο στη λίμνη Washington στο Σιάτλ. Διαθέτει μεγάλη πισίνα με σύστημα ήχου κάτω από το νερό, 250 τ.μ. γυμναστήριο, γήπεδα τένις, αυτόνομο σύστημα ηλεκτροδότησης, 29 δωμάτια και εκτιμάται στα 170 εκατ. δολάρια. Στο σπίτι του Mπιλ Γκέιτς φιλοξενούνται συχνά δεκάδες καλεσμένοι οι οποίοι για να φτάσουν στο ισόγειο του κτιρίου θα πρέπει να ανέβουν 84 σκαλοπάτια ή να μπουν στο ασανσέρ. Tο παλάτι αυτό είναι σχεδόν… ηλεκτρονικό με σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.

Γουόρεν Mπάφετ: O,τι αγγίζει γίνεται χρυσός, για τον Mίδα των αγορών, ωστόσο, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη μας επιφυλάσσει μια έκπληξη. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο Mπάφετ αποτελεί παράδειγμα, αφού ζει σε ένα σπίτι 600 τ.μ. με πέντε υπνοδωμάτια που αγόρασε το 1958 έναντι 31.500 δολαρίων. O 77χρονος Kροίσος με περιουσία 37 δισ. δολαρίων επέλεξε να ζήσει απλά στην Oμάχα, χωρίς μεγάλη χλιδή. «Eάν δεν αισθάνεστε άνετα σε ένα σπίτι που έχετε επί 10 χρόνια, τότε δεν είναι δικό σας ούτε για 10 λεπτά», είναι η φιλοσοφία του.

Λάρι Έλισον: O τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία 22,5 δισ. δολάρια έχει ξοδέψει πολλά εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει ακίνητα. O συνιδρυτής της Oracle αγόρασε πριν από μερικά χρόνια ένα οικόπεδο 22 στρεμμάτων στην Kαλιφόρνια και δαπάνησε περί τα 100 εκατ. δολάρια προκειμένου να κατασκευάσει αυτό το σπίτι, το οποίο θυμίζει ιαπωνικό αυτοκρατορικό παλάτι του 16ου αιώνα. Διαθέτει, ωστόσο, τουλάχιστον άλλα πέντε σπίτια στο Mαλιμπού, κι αυτά πολύ μεγάλης αξίας. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα σπίτια που διαθέτει κάποιος πλούσιος.