SSX (2000) video game

SSX (2000) video game
  • Προγραμματίστρια εταιρεία: EA Canada, EA Montreal
  • Εκδότης: Electronic Arts
  • Είδος: Sports, snowboarding, racing
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Οκτωβρίου 2000
  • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: PlayStation 2, GameCube, Xbox, Game Boy Advance, Gizmondo, N-Gage, PlayStation Portable, Wii, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One

Cool Boarders, 1080, Pure Ride… Δόξα τω Θεό, οι τίτλοι που έχουν σαν θέμα τους το snowboard αφθονούν. Κανένα όμως δεν φτάνει το μεγαλείο του SSX! Κι αν κάποτε βγει κάποιος τίτλος ανώτερός του, σίγουρα θα είναι το… SSX 2!

Άλλοι βασίζονται στην εκτέλεση ακροβατικών. Άλλοι ασχολούνται με αγώνες. Άλλοι πάλι συνδυάζουν και τα δύο.

Κανένας όμως δεν τα καταφέρνει τόσο καλά όσο το SSX! Όλα ξεκινάνε από τους διαθέσιμους χαρακτήρες. Ο καθένας έχει τα υπέρ και τα κατά του. Αυτό δεν είναι κάτι το καινούριο, αλλά το SSX έχει τον τρόπος του, ξεφεύγει από ότι ξέρατε μέχρι τώρα.

Αυτό οφείλεται σε ένα σύστημα που έχει δημιουργήσει η ομάδα ανάπτυξης, το οποίο βασίζεται σε ένα μετρητή. Όσο πιο πολλά κόλπα κάνετε, άλλο τόσο ανεβαίνει και η ένδειξή του. Στόχος σας να «γεμίσετε» το μετρητή και να τον κρατήσετε -όσο μπορείτε- στο «φουλ», χρησιμοποιώντας τον όσο συχνότερα γίνεται.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού αξίζει ιδιαίτερη μνεία.

Η αίσθηση που σας δημιουργεί είναι απερίγραπτη.

Σας δίνει ένα αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας.

Έχετε τον απόλυτο έλεγχο του χαρακτήρα σας και στην κυριολεξία ενεργείτε όπως θέλετε, με χαρακτηριστική ευκολία. Όχι, όχι… δεν υπάρχει καμμία ομοιότητα με το χειρισμό του Tony Hawk, πράγμα που ίσως ενοχλήσει όσους έχουν συνηθίσει αυτό το στυλ.

Πολύ σύντομα όμως θα διαπιστώσετε πως το control του SSX δε συγκρίνεται με κανένα άλλο extreme τίτλο, ούτε καν με το πρότυπο του Tony Hawk!

Το μόνο κοινό που έχουν μεταξύ τους αυτά τα δυο «διαμάντια» είναι η γνωστή, πλέον, τεχνική: Όσο ψηλότερα βρίσκεστε, κι όσο περισσότερη φόρα έχετε πάρει, τόσο ευκολότερα εκτελείτε τα τρικ και άλλο τόσο πιο γρήγοροι είστε!

Ένα άλλο στοιχείο του παιχνιδιού που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οι καταπληκτικές πίστες του. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για τις καλύτερες που έχετε δει ποτέ σε ανάλογο τίτλο! Απίστευτα ρεαλιστικές, με υπέροχο σχεδιασμό, σε μια πανδαισία χρωμάτων και φωτισμού! Το ωραίο όμως είναι άλλο…! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσετε στο τέρμα της πίστας! Συγκεκριμένα, κάθε πίστα έχει έναν μεγάλο αριθμό από συντομεύσεις, μονοπάτια κι εναλλακτικές διαδρομές. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να χάσετε το δρόμο σας και να περιπλανιέστε άσκοπα με τις ώρες!

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ότι καλύτερο έχετε δει στο PS2 και γενικότερα σε κάθε κονσόλα!

Οι 3D πολυγωνικοί χαρακτήρες είναι υπέροχα σχεδιασμένοι, έχουν φανταστική κίνηση, διθέτουν στυλ και έχουν μοντελοποιηθεί με ομαλότατο τρόπο. Όσο καλοί όμως κι αν είναι δεν συγκρίνονται με το εκθαμβωτικό πράγματι 3D περιβάλλον.

Το κάθε επίπεδο είναι τεράστιο σε μέγεθος και κυριολεκτικά μπορείτε να πάτε όπου θέλετε.

Τα textures έχουν πανέμορφες λεπτομέρειες και δίνουν πιστότητα στο περιβάλλον.

Από την άλλη, το παιχνίδι έχει τόσα πολλά και τόσο διαφορετικά ειδικά εφφέ, που δεν υπάρχει περίπτωση να το βαρεθείτε, όσες φορές κι αν το θαυμάσετε!

Η παρουσίαση του παιχνιδιού είναι “σχεδόν” τέλεια αν εξαιρέσουμε κάποια επιβράδυνση που παρατηρείται (ειδικά σε στροφές) καθώς το framerate «πέφτει» κάτω από τα 60 frames per second που τρέχει συνήθως. Φυσικά, δεν επηρεάζεται ούτε η πρόοδος του παιχνιδιού σας, ούτε η ποιότητα του φανταστικού αυτού τίτλου!

Ο ήχος του παιχνιδιού μπορεί να χαρακτηριστεί επαναστατικός. Όχι μόνο επειδή η μουσική του υπόκρουση είναι η καλύτερη που έχετε συναντήσει σε videogame, αλλά κι επειδή «αλλάζει» ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα!

Όσο καλύτερα τα πηγαίνετε, τόσο πιο γρήγορη γίνεται, ενώ αν δεν τα καταφέρνετε και τόσο καλά, σας το κάνει «λιανά» με τον χαρακτηριστικό αργό ρυθμό της!

Μαζί με το υπέροχο soundtrack θα ακούσετε κάποια άριστης ποιότητας ηχητικά εφφέ και τις χιουμοριστικές φωνές των χαρακτήρων του παιχνιδιού!

Μπορούμε να πούμε ότι το παιχνίδι δίνει μαθήματα ήχου σε όλα τα υπόλοιπα. Μακάρι να το μιμηθούνε κι άλλοι!

Το καλύτερο snowboarding game που έγινε ποτέ!

Το καλύτερο videogame με extreme sports από τότε που εμφανίστηκαν στις κονσόλες!

Πρέπει να είστε υπερήφανοι που αγοράσατε το PS2 και που έχετε στην κατοχή σας το SSΧ.

Διάβασε επίσης: Ελληνικά ξενοδοχεία και ξενώνες που αξίζει επισκεφθείτε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας