Εσείς φοράτε το σωστό σουτιέν; Πληροφορίες

Εσείς φοράτε το σωστό σουτιέν; Πληροφορίες

Ίσως δεν το γνωρίζετε, όμως τα ακατάλληλα σουτιέν μπορεί να κρύβουν πολλαπλούς κινδύνους. Για αυτό και η επιλογή τους πρέπει να γίνεται προσεκτικά.

Τα σουτιέν πέρα από την καλαισθησία, που σίγουρα είναι το ζητούμενο για όλες τις γυναίκες, πρέπει πάνω από όλα να προσφέρουν τη στήριξη που έχει ανάγκη το γυναικείο στήθος. Πρέπει δηλαδή να είναι άνετα και να το συγκρατούν χωρίς να σφίγγουν και να πιέζουν. Και αυτό γιατί η λάθος επιλογή μπορεί να έχει συνέπειες όχι μόνο στην αίσθηση της άνεσης αλλά τελικά και στην υγεία μας.

Πιθανά προβλήματα

  • Πόνοι στην πλάτη και στους ώμους. Κάτι τέτοιο συμβαίνει λόγω της κακής στήριξης του στήθους και της όχι καλής στάσης του σώματος.
  • Δερματοπάθειες. Ένα στενό ή μικρό σουτιέν μπορεί με την τριβή, την πίεση και την πιθανή αύξηση του ιδρώτα, να δημιουργήσει ερεθισμούς και μυκητιάσεις στην περιοχή.
  • Πόνοι: Μπορεί να προκληθούν ειδικά αν φοράμε μικρά σουτιέν, συνήθως με μπανέλες, που πιέζουν το στήθος και το θωρακικό τοίχωμα.
  • Πτώση των μαστών“: Το στήθος χαλαρώνει πιο εύκολα όταν η στήριξη του δεν είναι καλή. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν η φύση ήταν γενναιόδωρη μαζί σας.

Όχι στα συνθετικά σουτιέν

Τα συνθετικά υφάσματα αυξάνουν τη θερμοκρασία και εμποδίζουν το σωστό αερισμό της περιοχής. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το αν το σουτιέν μας είναι με μπανέλες ή όχι αυτό που πρέπει να προσέχουμε πάντα είναι να είναι βαμβακερό και άνετο. Έτσι, η περιοχή του στήθους θα αερίζεται όπως πρέπει και δε θα πιέζεται με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος αλλεργιών, δερματοπαθειών, μυκητιάσεων και άλλων παρόμοιων καταστάσεων.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Φοράτε πάντα το σωστό νούμερο σουτιέν.
  • Ανανεώνετε τακτικά τους στηθόδεσμούς σας
  • Επιλέγετε βαμβακερά εσώρουχα
  • Βγάζετε πάντα τον στηθόδεσμό σας την ώρα του ύπνου
  • Αν αθλείστε, φοράτε ένα σουτιέν ειδικά σχεδιασμένο για άσκηση που θα σας παρέχει την πρόσθετη υποστήριξη που χρειάζεστε και θα ελαχιστοποιήσει τους κραδασμούς και τις πιθανές ενοχλήσεις.

Πληροφορίες

Ένας τρόπος για να ξέρετε ότι φοράτε το σωστό νούμερο σουτιέν είναι να το κουμπώσετε στη μεσαία θέση και το δάχτυλό σας να περνάει ίσα – ίσα κάτω από τη μπρατέλα.

Διάβασε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας