Στείλε συνημμένα αρχεία χωρίς όρια στο μέγεθος έτσι απλά

Στείλε συνημμένα αρχεία χωρίς όρια στο μέγεθος έτσι απλά

Βαθμός Δυσκολίας: 2/10

Το όριο του μεγέθους των συνημμένων αρχείων αποτελεί πολλές φορές πηγή εκνευρισμού. Με τη χρήση όμως του δωρεάν προγράμματος Pando μπορείτε να ξεπεράσετε το πρόβλημα.

Σχεδόν οι περισσότερες δωρεάν διαδικτυακές υπηρεσίες θέτουν περιορισμούς στο μέγεθος των αρχείων που μπορείτε να αποστείλετε και σε περίπτωση που θέλετε να μοιραστείτε ένα μεγάλου μεγέθους αρχείο video, φαντάζει προτιμότερο να το εγγράψετε σε CD από το να το αποστείλετε ηλεκτρονικά.

Τη λύση έρχεται να δώσει το εργαλείο Pando. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν server στον οποίο οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν αρχεία και ακόλουθα να στείλουν mail σε άλλους χρήστες ειδοποιώντας τους πως βρίσκονται εκεί ώστε να τα κατεβάσουν.

Πίνακας περιεχομένων

Βήμα 1

Στο PC του παραλήπτη, το video έχει ολοκληρώσει το κατέβασμά του και βρίσκεται στο παράθυρο του Pando με ένα πράσινο κουμπί Open δίπλα του και την ένδειξη New. Οι ενδείξεις αυτές είναι χρήσιμες εφόσον λαμβάνετε συχνά πακέτα που περιέχουν πολλά και διαφορετικά αρχεία. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Open, ανοίγει ο Windows Media Player και το video αρχίζει να αναπαράγεται. Θυμηθείτε πως η αποστολή ενός αρχείου του μεγέθους αυτού μέσω της κλασικής οδού του email είναι ουσιαστικά αδύνατη.

Βήμα 2

Η ιδέα του να αποστέλλετε ένα μοναδικό αρχείο είναι σαφέστατα χρήσιμη, αλλά όταν έρθει η στιγμή να αποστείλετε πολλά διαφορετικά αρχεία με τη μια, αρχίζει και γίνεται προφανής η δυναμική του εργαλείου. Στο παράδειγμά μας, έχουν επιλεγεί πολλά λογιστικά έγγραφα, τα οποία έχουμε σύρει στο κυρίως παράθυρο του Pando. Κατά τον ίδιο τρόπο, τον οποίο έχουμε ήδη περιγράψει, μπορούμε να δώσουμε ένα όνομα πακέτου, να ορίσουμε μια διεύθυνση και να τα αποστείλουμε.

Βήμα 3

Αυτή τη φορά, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα αρχεία που εμπεριέχονται στο πακέτο είναι εμπιστευτικά και για να σιγουρευτούμε πως μόνο ένας συγκεκριμένος χρήστης θα μπορέσει να τα ανοίξει, θα πρέπει να κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με το λουκέτο δίπλα στο όνομα του πακέτου. Με τον τρόπο αυτόν θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου Password Protection, οπότε θα μπορέσουμε να ορίσουμε ένα password, θυμηθείτε να ειδοποιήσετε τον παραλήπτη πως θα το χρειαστεί και αυτός ώστε να μπορέσει να ανοίξει το αρχείο. Στο παράδειγμά μας, αντί να συμπεριλάβουμε το password στο κείμενο του email, προτιμήσαμε να το δώσουμε μέσω τηλεφώνου για ασφάλεια.

Βήμα 4

Θα εμφανιστεί ένα λουκέτο δίπλα στο μεγάλο εικονίδιο του Pando δεξιά του κεντρικού παραθύρου για να γίνει κατανοητό πως το πακέτο είναι ασφαλισμένο με password. Κάντε κλικ στο Send ώστε να ανεβάσετε τα αρχεία. Ενώ λοιπόν αποστέλλεται το αρχείο των 40MB, ο παραλήπτης λαμβάνει ένα mail που τον ειδοποιεί πως ένα πακέτο βρίσκεται σε αναμονή. Θα πρέπει, όπως προείπαμε, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά για να του πείτε το password και ακόλουθα θα δοκιμάσει να ανοίξει το συνημμένο αρχείο με το πρόγραμμα email που χρησιμοποιεί κάνοντας κλικ στο εικονίδιο συνδετήρα και επιλέγοντάς το από τη λίστα.

Βήμα 5

Εφόσον τα windows σάς ρωτήσουν εάν συμφωνείτε να ανοίξετε το αρχείο, απλά κάντε κλικ στο OK. Μετά από λίγο, το παράθυρο Pando download θα ανοίξει και το πλαίσιο διαλόγου Password-protected package θα εμφανιστεί, ζητώντας το password. Ο παραλήπτης θα πρέπει να το πληκτρολογήσει και να κάνει κλικ στο OK. Το Pando θα επιβεβαιώσει πως είναι το σωστό και θα ξεκινήσει να κατεβάζει το πακέτο, το οποίο περιέχει όλα τα εμπιστευτικά λογιστικά αρχεία.

Βήμα 6

Το Pando μπορεί επίσης να ανταποκριθεί και στην αποστολή μεγάλου μεγέθους αρχείων σε έναν αριθμό από διαφορετικούς χρήστες. Εκκινήστε το πρόγραμμα όπως πριν και κάντε κλικ στο κουμπί Send New. Αυτή τη φορά, πληκτρολογήστε τις email διευθύνσεις όλων των παραληπτών στο πεδίο To: στην κορυφή του παραθύρου, διαχωρίζοντας τις με ένα κόμμα. Ακόλουθα, προσθέστε τα αρχεία, συμπεριλάβετε (αν θέλετε) μια περιγραφή στο πεδίο Message: και ένα θέμα στο Subject: και τέλος κάντε κλικ στο Send. Εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο δουλεύει το Pando, όσο περισσότεροι χρήστες αποστέλλουν και παραλαμβάνουν ένα πακέτο Pando, τόσο πιο γρήγορα μπορεί αυτό να ταξιδέψει.

Να αναφέρουμε πως το Pando εκκινεί ταυτόχρονα μαζί με τα Windows και ότι μπορείτε να αλλάξετε αυτή, όπως και άλλες σημαντικές ρυθμίσεις μέσα από το μενού Options, επιλέγοντας My Profile. Ακόλουθα, βγάλτε το τικ από τις αντίστοιχες επιλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας