Στέλεχος της Microsoft φέρεται να έκλεψε 1,5 εκατ. δολ. από την εταιρεία

Στέλεχος της Microsoft φέρεται να έκλεψε 1,5 εκατ. δολ. από την εταιρεία

Ο πρώην διευθυντής μάρκετινγκ της Microsoft και sports director, ο Jeff Tran, κατηγορείται ότι προσπάθησε να κλέψει περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία. Κατηγορείται επίσης για κλοπή και πώληση πάνω από 60 εισιτηρίων του Super Bowl που προορίζονταν για τους υπαλλήλους της Microsoft.

Το πρώην στέλεχος της Microsoft αντιμετωπίζει τώρα πέντε κατηγορίες απάτης που φέρουν μέγιστη ποινή έως 20 χρόνια στη φυλακή, εφόσον κριθεί ένοχος στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: «Ο Jef Tran φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει τη θέση του στη Microsoft για να προσπαθήσει να κλέψει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια δολάρια μέσω της δημιουργίας παράνομων τιμολογίων και της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης άλλων περιουσιακών στοιχείων της Microsoft.

Ο Tran λέγεται ότι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συμφωνία της Microsoft με το NFL, αφού κατάφερε να προωθήσει με ιδιαίτερη επιτυχία τις συσκευές Surface στο δημοφιλές πρωτάθλημα, επιτυγχάνοντας μία σπουδαία διαφημιστική εκστρατεία για το συγκεκριμένο προϊόν.

Ως μέρος της σχέσης του (της Microsoft) με το NFL, ο Tran λέγεται ότι έκλεψε ένα μπλοκ εισιτηρίων για τον αγώνα του Super Bowl 2017, προοριζόμενο για τους υπαλλήλους της Microsoft, υποστηρίζοντας ότι θα έκανε προσωπικά την παράδοση. Όχι μόνο δεν το έπραξε, σημειώνει το κατηγορητήριο. Αντ ‘αυτού, τα πώλησε μέσω ενός μεσάζοντα, βάζοντας συνολικά στις τσέπες του από αυτό το εγχείρημα 200.000 δολάρια.

Ωστόσο ο κατηγορούμενος ακολούθησε στη συνέχεια μία πιο επιθετική δράση στην απάτη που σκαρφίστηκε, αφού φέρεται να έστειλε δύο εικονικά τιμολόγια στη Microsoft μέσω τρίτων προμηθευτών.

Το ένα τιμολόγιο από αυτά ήταν αξίας 775.000 δολάρια, και τα χρήματα πήγαν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του Tran.

Το άλλο, που υποτίθεται πως είχε αξία 670.000 δολάρια, πυροδότησε τις υποψίες μεταξύ των προμηθευτών της Microsoft, οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως την εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας