ΑρχικήΕφαρμογέςΣτο Google Maps η λειτουργία Picture-in-Picture διατίθεται μόνο στο Android Oreo

Στο Google Maps η λειτουργία Picture-in-Picture διατίθεται μόνο στο Android Oreo

Στο Google Maps η λειτουργία Picture-in-Picture διατίθεται μόνο στο Android Oreo.

Η Google έχει ξεδιπλώσει αυτό το νέο συναρπαστικό χαρακτηριστικό στο εξαιρετικά δημοφιλές λογισμικό πλοήγησής της, στους Χάρτες της Google.

Η νέα λειτουργικότητα επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίσουν να ακολουθούν οδηγίες από τους Χάρτες Google ενώ χρησιμοποιούν άλλη εφαρμογή.

Το Picture-in-Picture προσεγγίζεται με το πάτημα του κουμπιού “Home” κατά τη διάρκεια της πλοήγησης, η οποία συρρικνώνει τις οδηγίες πλήρους οθόνης σε ένα μικρό τετράγωνο που επιπλέει πάνω από τις άλλες εφαρμογές της συσκευής σας.

Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να ξεκινήσουν μια αναζήτηση ιστού, να απαντήσουν σε ένα επείγον μήνυμα ή να θέσουν σε παύση την αναπαραγωγή μουσικής – ενώ παρακολουθούν τη διαδρομή των Χαρτών Google.

Ο Community Manager Orrin επιβεβαίωσε την συγκεκριμένη φημολογία αναφορικά το νέο χρήσιμο χαρακτηριστικό σε μια ανάρτηση στα φόρουμ Κοινότητας χρηστών Pixel στις αρχές της εβδομάδα λέγοντας: Δυστυχώς, η συγκεκριμένη λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές που χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη έκδοση του Android.

Το Android 8.0 Oreo, η τελευταία έκδοση του κινητού λειτουργικού συστήματος, ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και είναι επί του παρόντος διαθέσιμη μόνο σε μια χούφτα από το δικό του υλικό της Google.

Τα πιο πρόσφατα smartphones της Sony – Xperia XZ1 και Xperia XZ1 Compact – θα ξεκινήσουν με το Oreo. Και οι δύο συσκευές είναι διαθέσιμες για προ-παραγγελία τώρα.

Παράλληλα με τη νέα πλοήγηση εικόνας σε εικόνα, η Έκδοση 9.60 των Χαρτών Google φαίνεται να συμπεριλαμβάνει διάφορες άλλες εύχρηστες νέες προσθήκες, κυρίως τη δυνατότητα τοπικών οδηγών να μοιράζονται βίντεο κλιπ, κριτικές τροφίμων και πολλά άλλα.

Το Android Oreo περιλαμβάνει μια σειρά από μικρές βελτιώσεις στο λειτουργικό σύστημα smartphone και tablet.

Η όγδοη μεγάλη επανάληψη του λογισμικού περιλαμβάνει κουκίδες ειδοποίησης για εικονίδια εφαρμογών, αναπαραγωγή βίντεο σε εικόνα και αυτόματη συμπλήρωση για γρήγορη και ασφαλή εισαγωγή κωδικών πρόσβασης και άλλων προσωπικών πληροφοριών σε φόρμες ιστότοπων.

Το Oreo θα ελαχιστοποιήσει επίσης τις εφαρμογές πού βρίσκονται στο παρασκήνιο για να περιορίσει την κατασπατάληση ενέργειας της μπαταρίας και συνάμα θα δώσει μία καλύτερη εμπειρία στους χρήστες, αφού θα μειώσει την ανάγκη για φόρτιση της μπαταρίας στη διάρκεια της μέρας.

Η Google έχει αναμορφώσει εντελώς το σχεδιασμό του emoji – βυθίζοντας τα ροδάκια που μοιάζουν με Flubber υπέρ ενός στρογγυλού σχεδίου πιο κοντά σε αυτά που φαίνονται στο iPhone.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166