ΑρχικήHow toΡοφήματα για καφετέριες, μυστικά προς μπαρίστες

Ροφήματα για καφετέριες, μυστικά προς μπαρίστες

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα μοναδικό και άκρως Ελληνικό φαίνομενο: όλες οι μπαρίστες, οι καφετέριες και τα μπαρ προσφέρουν ακριβώς τα ίδια προϊόντα. Καμία διαφοροποίηση, τίποτα καινούργιο. Και αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο, ειδικά στις νέες καφετέριες, που ξεπετάγονται σε κάθε σημείο της χώρας, παρέχοντας στο αγοραστικό κοινό όμοια ροφήματα, ίδια και απαράλλαχτα με τους ανταγωνιστές τους, όπως καφέ, σοκολάτα, τσάι. Τίποτα παραπάνω, τις ίδιες ακριβώς γεύσεις, τις ίδιες ακριβώς συνταγές.

Τέτοιου είδους καταστήματα για να επιβιώσουν και να είναι κερδοφόρα πρέπει να καινοτομούν και να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα προς τους πελάτες του. Προϊόντα που ο πελάτης δεν θα βρει σε άλλο κατάστημα. Τα κοινά ροφήματα βρίσκονται σε κάθε καφέ και αναψυκτήριο.

Τώρα, θα αναρωτηθείτε ποια είναι η πρακτική λύση σε τούτο το πρόβλημα; Αλλά μην στεναχωριέστε γιατί το Texnologia.Net σας έχει τη λύση. Δηλαδή να μπείτε στη διαδικασία να βρείτε καινοτόμα ροφήματα, τα οποία δεν είναι γνωστά στην πιάτσα, και σε περίπτωση που δεν βρείτε, πράγμα απίθανο, τότε πειραματιστείτε και δημιουργήστε τις δικές σας μυστικές συνταγές, οι οποίες, επί της ουσίας απαιτείται να είναι νόστιμες και γευστικές, ούτως ώστε να καθιερωθούν στην αγορά και κάπως έτσι να γίνουν ταυτόσημες με το εμπορικό σήμα της καφετέριας σας.

Ροφήματα σοκολάτας

Οφείλετε όλοι οι μπαρίστες να συνειδητοποιήσετε κάτι το οποίο δεν είναι δεδομένο, δηλαδή ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν προτιμάει τον καφέ ή, ενδέχεται να έχει ήδη καταναλώσει αρκετούς κατά την διάρκεια της ημέρας, και κάπως έτσι, να είναι αναγκασμένος να επιλέξει, λόγω ανωτέρας βίας, άλλο ρόφημα που δεν θα του επιβαρύνει την υγεία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή

Τα ροφήματα, ιδίως εκείνα του χειμώνα, που ανταγωνίζονται τον καφέ είναι οι σοκολάτες και το τσάι. Τα περισσότερα καταστήματα προσφέρουν την κλασσική σοκολάτα με διάφορα σιρόπια για γεύση, καθώς και ένα απλό πράσινο τσάι λεμόνι, και ίσως με μια γεύση ακόμα.

Μια καλή καινοτομία για να διαφοροποιηθεί μια καφετέρια είναι να προσφέρει μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά πράγματα. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι σοκολάτες σε διάφορες γεύσεις, όχι όμως με σιρόπι, αλλά με έτοιμο μείγμα σκόνης που θα το φτιάξετε οι ίδιοι σας, ή έστω να το πάρετε από κάποιο εξειδικευμένο προμηθευτή που έχει τεράστια πείρα επάνω σε τούτο το αντικείμενο.

Τα ροφήματα σοκολάτας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, τόσο το χειμώνα, όσο και κατά το καλοκαίρι. Οι καταναλωτές επιλέγουν με ιδιαίτερη ευκολία σοκολάτες ροφήματα, ειδικά όταν ξέρουν ότι θα βρουν κάτι διαφορετικό και ποιοτικό. Αμέσως κερδίζεται πιστούς πελάτες, ειδικά όταν ξέρουν ότι δεν θα βρούν αλλού το προϊόν που τους προσφέρεται εσείς. Μεγάλη ευκολία για τα καταστήματα επίσης εαν τα ροφήματα σοκολάτας είναι σε ατομικές μονοδόσεις και καλύπτουν και ζεστά και κρύα ροφήματα με το ίδιο μείγμα. Έτσι καλύπτετε όλη τη σεζόν και ικανοποιείτε όλους τους πελάτες σας.

Μερικές πολύ δημοφιλή σοκολάτες είναι το ρόφημα bueno, σοκολάτα gianduja, σοκολάτα καραμέλα ενώ υπάρχουν και αρκετές σοκολάτες για ιδιαίτερα απαιτητικούς πελάτες όπως σοκολάτα τσίλι!

Να θυμάστε, ότι είναι ιδιάζουσας σημασίας να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό και τις κοινές σοκολάτες στα ροφήματα. προσφέροντας στους αγαπημένους σας πελάτες μια ευρεία ποικιλία με 10-12 γεύσεις σοκολάτας, και σας διαβεβαιώνω ότι με τούτη τη μεθοδολογία θα κερδίσετε φανατικούς πελάτες που θα προβαίνουν σε επανειλημμένες αγορές από το μαγαζί σας.

Διαβάστε επίσης: Εξοπλισμός καφετέριας. Τι να προσέξετε με συμβουλές.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166