ΑρχικήΨυχαγωγίαΣυνέντευξη με τον Erik Comas

Συνέντευξη με τον Erik Comas

Από τη Formula 1 στα… Ιστορικά, μια μακρά διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό το… αυτοκίνητο. Ο πρώην άσσος της Φόρμουλα 1, Erik Comas, μιλάει στο Texnologia.Net.

Το 6ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, είχε την τιμή να φιλοξενήσει δύο σπουδαίες φυσιογνωμίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ένας εκ αυτών, ήταν ο γνωστός από την παρουσία του στην Formula 1, αλλά και στους αγώνες Le Man, τον Erik Comas.

O γάλλος οδηγός, είναι ιδιοκτήτης μίας αγωνιστικής ομάδας, που προετοιμάζει ιστορικά αυτοκίνητα για τις κατηγορίες Sporting και regularity. Στην κατοχή της, η Comas Historic Team, έχει 12 Renault Alpine. Οκτώ προδιαγραφών Gr. 3 και τέσσερις προδιαγραφών Gr. 4.

Ο Comas, βρέθηκε στη χώρα μας και έλαβε μέρος στην κατηγορία Regularity με μία Alpine, φυσικά, με στόχο να γνωρίσει τη χώρα μας και τις διαδρομές, έτσι ώστε την νέα χρονιά να λάβει μέρος με την αγωνιστική του ομάδα. Ας δούμε, τι μας είπε.

Πως σας φάνηκε η χώρα μας και οι διαδρομές του Ιστορικού Ακρόπολις;

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα στην Ελλάδα και πραγματικά απόλαυσα την παραμονή μου εδώ. Οι διαδρομές ήταν εξαιρετικές, όπως και όλο το φυσικό περιβάλλον. Σίγουρα, την επόμενη χρονιά θα επιστρέψω με σαφώς περισσότερα αυτοκίνητα.

Τι ακριβώς είναι η Comas Historic Team;

Έχουμε 12 αυτοκίνητα και τα προσφέρουμε στους πελάτες, μαζί και μες τις υπηρεσίες μας. Ουσιαστικά, αναλαμβάνουμε τα πάντα και το μόνο που κάνει το πλήρωμα, είναι να οδηγεί. Τις περισσότερες φορές ακολουθούμε την κατηγορία Regularity, αλλά κάποιες και την Sporting. Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε μία Alpine Gr. 4 σε αγώνα της Κορσικής, στην κατηγορία Sporting.

Πως πήρατε αυτή την απόφαση;

Οι περισσότεροι από όσους γνωρίζουν, με ρωτούν και απορούν γιατί αφιερώνω τόσο χρόνο και ενέργεια στα ιστορικά αυτοκίνητα και σε αυτού του είδους των αγώνων. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ήταν κάτι που δεν το σχεδίαζα και έγινε πραγματικότητα ουσιαστικά συμπτωματικά. Βασικά, το 2000 βρέθηκε καλεσμένος της αγωνιστικής λέσχης του Μονακό, όπου και συμμετείχα σε αγώνα Ιστορικών και έμεινα γοητευμένος. Τα αυτοκίνητα και η ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αυτού του είδους τους αγώνες, πραγματικά μου έκαναν μεγάλη εντύπωση. Έτσι, η αρχική μου ιδέα ήταν να δημιουργήσω και πάλι την ομάδα της Alpine Renault του 1973. Μετά την πρώτη μας συμμετοχή ως Comas Historic Team, φίλοι και χορηγοί μας πλησίασαν και ουσιαστικά δημιουργήθηκε η ομάδα που έχουμε τώρα.

Και ποια είναι η πρώτη ιδέα σας για τις ελληνικές διαδρομές;

Οι ειδικές είναι πολύ καλές, όπως επίσης και οι χωμάτινες! Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά που οδήγησα στο χώμα και μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα. Ίσως για το αυτοκίνητο να είναι λίγο σκληρές, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμένα μου αρέσει το χώμα .

Θα υπήρχε περίπτωση να σας δούμε την επόμενη χρονιά στην κατηγορία Sporting, ως συμμετέχων;

Σίγουρα, αν μπορούσα θα το ήθελα. Αλλά η ομάδα με χρειάζεται σε άλλο πόστο ώστε να παρέχω την βοήθειά μου στους πελάτες μας.

Τα στιγμιότυπα της καριέρας του Erik Comas

  • 1983 Πρωταθλητής Γαλλίας στα καρτ
  • 1986 Πρωταθλητής Formula Renault
  • 1987 Πρωταθλητής Γαλλίας στα Super Production
  • 1988 Πρωταθλητής Formula 3 Γαλλίας
  • 1990 Πρωταθλητής Formula 3000
  • 1991-1994 Συμμετοχή στην Formula 1 με 59 εκκινήσεις
  • 1995-2004 Συμμετοχή σε αγώνες GT στην Ιαπωνία και αναδεικνύεται Πρωταθλητής το 1998 και το 1999
  • Le Mans 1986: 6ος, 2002: 5ος, 2004: 4ος, 2005: 2ος
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166