Τα 5 πιο αλλόκοτα πειράματα στην ιστορία

Τα 5 πιο αλλόκοτα πειράματα στην ιστορία

Φρικιαστικές ιστορίες δικέφαλων σκύλων, γιατρών που πίνουν εμετό και διαμελισμένων γαλοπουλών αναφέρονται μεταξύ άλλων στο νέο βιβλίο με τίτλο «Ελέφαντες υπό την επήρεια LSD και άλλα αλλόκοτα πειράματα» του συγγραφέα Alex Boese.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας στο εισαγωγικό σημείωμα, το βιβλίο περιγράφει τα πιο παράξενα πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί από επιστήμονες οι οποίοι «δεν ήταν προετοιμασμένοι να δεχτούν την κοινή λογική εξήγηση αναφορικά με το πώς λειτουργεί ο κόσμος».

Ο Boese έψαξε και βρήκε τα επιστημονικά αρχεία όπου περιγράφονται όλα τα πειράματα που σε κάνουν να σκέφτεσαι «πως είναι δυνατόν να σκέφτηκε κάποιος άνθρωπος να κάνει κάτι τέτοιο», τα πέντε χαρακτηριστικότερα εκ των οποίων είναι τα εξής:

Ελέφαντας υπό την επήρεια LSD

Στη δεκαετία του 60 ο επιστήμονας Warren Thomas εισήγαγε με ένεση 297 milligrams LSD-ποσότητας 3.000 φορές μεγαλύτερη από την κλασσική ανθρώπινη δόση- στον ελέφαντα Tusko με σκοπό να παρατηρήσει την επίδραση του ναρκωτικού στο ζώο. Ο επιστήμονας θεωρούσε ότι η παραισθησιογόνα ουσία θα μείωνε την επιθετικότητα που παρουσιάζουν συχνά τα αρσενικά παχύδερμα. Ωστόσο, μια ώρα μετά την ένεση ο Tusko πέθανε και ο Thomas βρήκε το μπελά του για το θάνατο του ζώου.

Το γαργαλητό δεν προκαλεί γέλιο

Το 1930 ο αμερικανός καθηγητής Ψυχολογίας Clarence Yeuba, βάλθηκε να αποδείξει ότι όταν γαργαλιόμαστε γελάμε γιατί έτσι έχουμε μάθει, κι όχι επειδή μας βγαίνει φυσικά. Για να αποδείξει τον ισχυρισμό του απαγόρευσε σε όλη την οικογένεια του να γελάει με οτιδήποτε έχει σχέση με το γαργαλητό, ώστε ο μικρός γιος του να μην συνδέσει τη συγκεκριμένη διαδικασία με το γέλιο. Ωστόσο, το πείραμα απέτυχε παταγωδώς καθώς ο μικρός γελούσε κάθε φορά που γαργαλιόταν.

Ανασταίνοντας τους νεκρούς

Ο Robert Cornish από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια θεώρησε ότι ανακάλυψε τον τρόπο να ανασταίνει τους νεκρούς, τοποθετώντας πτώματα σε μια τραμπάλα ώστε να κυκλοφορεί το αίμα, ενώ την ίδια στιγμή τους έκανε ενέσεις αδρεναλίνης και αντιπηκτικών. Τα πειράματα του πέτυχαν με στραγγαλισμένα σκυλιά, ωστόσο όταν αποφάσισε να το δοκιμάσει και στους ανθρώπους η προσπάθεια του έληξε άδοξα, καθώς το πανεπιστήμιο δεν του έδωσε την άδεια να συνεχίσει τη μελέτη του.

Οι σεξουαλικές ορέξεις της γαλοπούλας

Οι Martin Schein και Edgar Hale από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας αφιέρωσαν τη ζωή τους στη μελέτη της σεξουαλικής συμπεριφοράς της γαλοπούλας και ανακάλυψαν τελικά ότι οι αρσενικές γαλοπούλες δεν είναι καθόλου επιλεκτικές στο «ταίρι» τους. Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα τους αφαίρεσαν προοδευτικά μέλη από μια θηλυκή γαλοπούλα και παρατήρησαν ότι ακόμα κι όταν το μόνο που είχε απομείνει ήταν το κεφάλι της πάνω σε ένα ραβδί, οι σεξουαλικές ορέξεις των αρσενικών πουλιών παρέμεναν σταθερές.

Δικέφαλος σκύλος

Ο χειρουργός Vladimir Demikhov από τη Σοβιετική Ένωση αποκάλυψε το 1954 ότι «δημιούργησε» ένα δικέφαλο σκύλο μεταμοσχεύοντας το κεφάλι ενός κουταβιού στο σώμα ενός Γερμανικού Ποιμενικού. Το «κατασκεύασμα» του πέθανε λίγες ώρες μετά κι όλοι έμειναν με την απορία του που ήθελε να καταλήξει με αυτό το πείραμα.

Όλα τα παραπάνω πειράματα, όσο περίεργα και να φαίνονται, δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι ο ανθρώπινος νους είναι από τη φύση του τόσο διεστραμμένος που ορισμένες φορές, ακόμη και λόγω αφέλειας, είναι ικανός να κάνει τα χειρότερα, απλά για να διαπιστώσει τι θα συμβεί εάν προβεί στο εκάστοτε εγχείρημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας