Θέλει να παραμείνει στη φυλακή λόγω φτώχειας

Θέλει να παραμείνει στη φυλακή λόγω φτώχειας

Ένας άστεγος και άνεργος νεαρός, ο οποίος είναι έγκλειστος για μικροκλοπή, ζήτησε από τις Αρχές να παραμείνει στη φυλακή και μετά την ολοκλήρωση της ποινής του γιατί δεν έχει που αλλού να πάει, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας.

Ο 21χρονος Φαμπρίτσιου απέστειλε επιστολή προς τον δικαστή που αποφάσισε την αποφυλάκισή του, λέγοντας ότι αναγκάσθηκε να κλέψει διότι αντιμετώπιζε «την πείνα και το κρύο» στην πόλη Πέρδουες, στην επαρχία Μίνας Ζεράις, την δεύτερη πολυπληθέστερη της Βραζιλίας.

Ο κρατούμενος φοβάται ότι ενδέχεται να αναγκασθεί να καταφύγει ξανά σε παράνομες ενέργειες καθώς δεν έχει έγγραφα, δουλειά, σπίτι και οικογένεια.

«Θέλω να βγω ξανά έξω στο δρόμο, η ελευθερία είναι ανεκτίμητη. Αλλά θέλω να έχω μια δουλειά για να μπορώ να τα βγάζω πέρα, όχι να χτυπάω πάλι πόρτες ζητώντας ένα πιάτο φαγητό» γράφει στην επιστολή του.

Ο Φαμπρίτσιου έμεινε στη φυλακή για τέσσερις μήνες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε χώρο κράτησης με επιεικέστερους όρους, υπό τους οποίους εργαζόταν την ημέρα και επέστρεφε στη φυλακή τη νύκτα, κάτι που συνηθίζεται πριν την επανένταξη κρατουμένων στην κοινωνία.

Ο κρατούμενος θα απελευθερωθεί λόγω καλής διαγωγής• θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του προσφέροντας στην κοινότητα.

«Στα 12 χρόνια που υπηρετώ στη θέση, δεν αντιμετώπισα ποτέ τέτοια περίπτωση» δήλωσε, από την πλευρά του, ο δικαστής Σέρζιου Μαΐα.

Ωστόσο όσοι από εσάς σπεύσετε να αναρωτηθείτε γιατί ένας φτωχός έχει πάρε αυτήν την απόφαση λόγω φτώχειας, απλά σκεφτείτε ότι στη Βραζιλία αρκετός κόσμος ζει κάτω από ακραίες συνθήκες φτώχειας στις γνωστές φαβέλες που επί της ουσίας πρόκειται για παραγκουπολεις και ορισμένα σπίτια σε αυτές τις περιοχές δεν έχουν καν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, δηλαδή ούτε τα υποτυπώδη που έχει ένα μέσο νοικοκυριό στην Ελλάδα.

Επιπλέον να θυμάστε μία ακόμη πολύ σημαντική παράμετρο, ότι εκεί που υπάρχει ακραία φτώχεια ευνοούν οι συνθήκες για να δημιουργηθούν γκέτο με αδίστακτες συμμορίες που είναι αποφασισμένες να κάνουν οτιδήποτε για να βγάλουν χρήματα, όπως για παράδειγμα απαγωγές και όλα τα συναφή κακουργήματα.

Προηγούμενο άρθροΟ μπερδεμένος κόσμος του φιλοδωρήματος
Επόμενο άρθροΤα 5 πιο αλλόκοτα πειράματα στην ιστορία
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας