ΑρχικήΕπιστήμηΤα αντισυλληπτικά κοσμήματα ίσως αντικαταστήσουν τα αντισυλληπτικά χάπια

Τα αντισυλληπτικά κοσμήματα ίσως αντικαταστήσουν τα αντισυλληπτικά χάπια

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Journal of Controlled Release περιγράφει μια τεχνική χορήγησης αντισυλληπτικών ορμονών μέσω ειδικών υποστρωμάτων που είναι ενσωματωμένα σε κοσμήματα όπως σκουλαρίκια, ρολόγια χειρός, δαχτυλίδια ή περιδέραια.

Για να καταλάβετε ακριβώς πως λειτουργεί το όλο πράγμα: «Οι αντισυλληπτικές ορμόνες περιέχονται σε κάτι μικροσκοπικά έμπλαστρα και είναι ενσωματωμένα σε τμήματα του κοσμήματος όπου έρχονται σε επαφή με το δέρμα, επιτρέποντας έτσι να απορροφηθεί γρήγορα και εύκολα το φάρμακο από το σώμα».

Οι αρχικές δοκιμές υποδηλώνουν ό,τι τα αντισυλληπτικά κοσμήματα μπορούν να παράσχουν επαρκείς ποσότητες ορμόνης για την παροχή αντισύλληψης, αν και δεν έχει γίνει ακόμη δοκιμή σε άνθρωπο, παρά μόνο σε ποντίκια.

Σε γενικές γραμμές, η συγκεκριμένη μεθοδολογία θεωρείται μία πιο έξυπνη και αποδοτική πρακτική για την αντισύλληψη, προφανώς γιατί οι γυναίκες δεν χρειάζονται να παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια σε καθημερινή βάση, κάτι που αντικειμενικά θεωρείται μία δυσάρεστη εμπειρία για πολλές γυναίκες, εν αντιθέσει με τα αντισυλληπτικά κοσμήματα που δεν απαιτείται η γυναίκα να προβεί σε καμία περαιτέρω ενέργεια, παρά μόνο να τα φορέσει, και να αλλάζει τα μικροσκοπικά έμπλαστρα που περιέχουν αντισυλληπτικές ορμόνες σε εβδομαδιαία βάση.

Ωστόσο, η παρούσα τεχνική με βάση τα κοσμήματα, πέρα από τα αντισυλληπτικά, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή άλλων φαρμάκων μέσω του δέρματος για διάφορες ασθένειες.

Όσο περισσότερες διαθέσιμες αντισυλληπτικές επιλογές έχει μία γυναίκα, τόσο πιο πιθανό είναι να προστατευτεί από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως σχεδόν οι περισσότερες γυναίκες στο πλανήτη φορούν κάποιου είδους κόσμημα, όπως βραχιόλι, ρολόι, δαχτυλίδι ή σκουλαρίκια, επομένως ετούτη η μεθοδολογία δεν θα επιβαρύνει την γυναίκα, ούτε στο ελάχιστο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αντισυλληπτικά κοσμήματα που δημιουργήθηκαν μέσα από αυτήν την επιστημονική έρευνα δανείστηκαν την τεχνολογία των διαδερμικών αυτοκόλλητων επιθεμάτων που χρησιμοποιείται ήδη για τη χορήγηση νικοτίνης για τη διακοπή του καπνίσματος.

Αν και τα διαδερμικά επιθέματα χορήγησης φαρμάκων και ορμονών είναι διαθέσιμα στο εμπόριο από το 1979, εν τούτοις απαιτούνται να γίνουν πολλές δοκιμές για να διαπιστωθεί εάν το μικρό-έμπλαστρο που είναι ενσωματωμένο στο αντισυλληπτικό σκουλαρίκι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Επιπλέον, απαιτείται έρευνα για να καθοριστεί εάν ετούτη η έννοια θα είναι ελκυστική για τις γυναίκες σε διαφορετικούς πολιτισμούς, μην ξεχνάτε πως ορισμένοι λαοί εχουν σοβαρές προκαταλήψεις, και αυτές πηγάζουν συνήθως από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Η επικεφαλής της μελέτης, Laura O’Farrell ανέφερε: «Πρέπει να κατανοήσουμε όχι μόνο την αποτελεσματικότητα των αντισυλληπτικών κοσμημάτων, αλλά και τους κοινωνικούς και προσωπικούς παράγοντες που μπορούν να δώσουν το έναυσμα σε μία γυναίκα να τα φορέσει ή να μην της επιτρέψει ο κοινωνικός της Περίγυρος. Επίσης θα πρέπει να βεβαιωθούμε ό,τι η έννοια των αντισυλληπτικών κοσμημάτων είναι κάτι που οι γυναίκες θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν πραγματικά, χωρίς κανένα ενδοιασμό, και προφανώς δεν θα τις δημιουργήσει πρόβλημα στην καθημερινότητα τους, εξαιτίας ηθικών ζητημάτων».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166