ΑρχικήΛογισμικάΤα δύο τρίτα των επιχειρήσεων εξακολουθούν να εκτελούν το Office 2007

Τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων εξακολουθούν να εκτελούν το Office 2007

Τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων εξακολουθούν να εκτελούν το Office 2007.

Ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, χρησιμοποιώντας παρωχημένες και μη υποστηριζόμενες εκδόσεις της σουίτας του Microsoft Office, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μια έκθεση της Spiceworks διαπίστωσε ότι 82% των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την παλαιότερη εκδοχή του Office, με την χρήση Office XP, Office 2003 και Office 2007. Το Office 2010 χρησιμοποιείται πιο συχνά, το 43% χρησιμοποιεί το Office 2013 και το 17% λειτουργεί το Office 2016.

“Αν και ο κόσμος γνωρίζει τους κινδύνους που προκύπτουν για την ασφάλεια τους από hacking μετά τη λήξη του λογισμικού (αναφορικά με την υποστήριξη και τις διαθέσιμες ενημερώσεις), ωστόσο πολλά τμήματα πληροφορικής δεν είχαν τον τον απαραίτητο οικονομικό προϋπολογισμό, το χρόνο ή τους πόρους που απαιτούνται για την εφαρμογή νέων σουιτών παραγωγικότητας και την εκπαίδευση των τελικών χρηστών”, δήλωσε ο Peter Tsai, αναλυτής της Spiceworks.

“Παρόλα αυτά, καθώς οι προϋπολογισμοί και το προσωπικό της πληροφορικής αρχίζουν να αναπτύσσονται το 2018, αρκετοί οργανισμοί θα κάνουν επενδύσεις σε νεώτερες μονάδες παραγωγικότητας με βάση τον σύννεφο ως υπηρεσία, διαθέτοντας περισσότερους πόρους για τη διαχείριση της μετάβασης”.

Αυτό προφανώς θα συμβεί- γιατί οι οικονομικοί προϋπολογισμοί των εταιρειών και των οργανισμών πληροφορικής θα αυξηθούν δραματικά το επόμενο έτος και η Spiceworks αναμένει από τις επιχειρήσεις ότι θα αναβαθμίσουν τα λογισμικά τους σε νεότερες εκδόσεις με βάση το σύννεφο.

Το ήμισυ (53%) χρησιμοποιεί το Office 365, ενώ το 17% σχεδιάζει να το υιοθετήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Από όλες τις σουίτες παραγωγικότητας, το Office 365 αναμένεται να παρουσιάσει την μεγαλύτερη ζήτηση από το κοινό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166