ΑρχικήΟικονομίαΤο Brexit γέννησε επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις εταιρείες πληροφορικής

Το Brexit γέννησε επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις εταιρείες πληροφορικής

Το Brexit γέννησε επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις εταιρείες πληροφορικής.

Η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην πραγματικότητα θα μπορούσε να αποτελέσει μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία για εταιρείες που επιθυμούν να επεκτείνουν το εμπορικό τους σήμα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η πλειοψηφία των ανώτερων στελεχών της πληροφορικής σε όλη την Ευρώπη δήλωσε ότι η κίνηση θα μπορούσε να προσφέρει στην επιχείρησή τους μια εξαιρετική ευκαιρία – ακόμη και μεταξύ των επιχειρήσεων που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με έρευνα της Interoute.

Μελετώντας πάνω από 800 ιθύνοντες πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων 170 από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Interoute διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, το 70% δήλωσε ότι το Brexit θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για την επιχείρησή τους. Η εμπιστοσύνη ήταν υψηλότερη στη Γαλλία προς τους βρετανούς, όπου το 83% θεώρησε ότι αυτό δεν επηρεάζει καθόλου τις εμπορικές σχέσεις μαζί τους, στο Βέλγιο το ποσοστό εμπιστοσύνης ανέρχεται 78% και στην Ιταλία 76%, εν ολίγοις η υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχασε την εμπιστοσύνη προς προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, το Brexit χαρακτηρίστηκε ως κορυφαία ανησυχία για πολλές επιχειρήσεις , με το 95% να παραδέχεται ότι είχε επηρεάσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων για το επόμενο έτος. Ωστόσο, αυτή η αβεβαιότητα είχε ενθαρρύνει πολλές εταιρείες να προσαρμόσουν την εστίασή τους όταν πρόκειται για επιχειρηματικές πρακτικές, σύμφωνα με την έρευνα.

Κατά μέσο όρο, το 61% σε όλη την Ευρώπη δήλωσε ότι επιδιώκουν πλέον νέα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, προκειμένου να επιτύχουν ανάπτυξη το επόμενο έτος, με το Ηνωμένο Βασίλειο να σημειώνει υψηλό ποσοστό 60%. Τα κορυφαία κίνητρα πίσω από το έργο ψηφιακού μετασχηματισμού περιελάμβαναν τη μείωση του κόστους με τη βελτίωση των λειτουργιών (46%), την ενίσχυση της εμπειρίας των εργαζομένων μέσω των πιο κινητών και κοινωνικών δυνατοτήτων με 45% και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών με 41%.

“Η Βρετανία και η ηπειρωτική Ευρώπη βρίσκεται στη μέση μιας περιόδου πολιτικής αβεβαιότητας, η οποία επηρεάζει τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων σε όλους τους τομείς”, δήλωσε ο Matthew Finnie, CTO της Interoute.

“Οι πιο φιλόδοξοι οργανισμοί το βλέπουν αυτό ως μια εποχή ευκαιρίας όπου οι σωστές επενδύσεις τεχνολογίας θα οδηγήσουν σε υψηλή ανάπτυξη και βελτιωμένη εμπειρία τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες. Η αλλαγή της Βρετανικής εξωτερικής πολιτικής, το Brexit και ακόμη και οι νέοι κανονισμοί GDPR αναγκάζουν τις εταιρείες να αναθεωρήσουν τις οικονομικές και λειτουργικές πτυχές της επιχείρησής τους. ”

“Ο ψηφιακός μετασχηματισμός προσφέρει μία δημιουργική οργάνωση που είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να ανταποκρίνεται στις αλλαγές της αγοράς και στις γεωπολιτικές αλλαγές. Οι οργανισμοί πλέον κινούνται προς μία νέα κατεύθυνση για να εξασφαλίσουν την ψηφιακή τους υποδομή. το οποίο θα είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο δυνατό σημείο τους για να πετύχουν σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166