Τα έσοδα της Electronic Arts μειώθηκαν 14% στα 1,15 δις δολ. για το τρίτο τρίμηνο του 2020

Τα έσοδα της Electronic Arts μειώθηκαν 14% στα 1,15 δις δολ. για το τρίτο τρίμηνο του 2020

Η Electronic Arts ανέφερε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο (τρίτο ημερολογιακό τρίμηνο του 2020) που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, όπου τελικά αποδείχθηκε πως δεν επιβεβαιώθηκαν οι αισιόδοξες προσδοκίες της εταιρείας, αφού τα έσοδα της έπεσαν κατά 14% φτάνοντας στα 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ όμως, τα έσοδα μειώθηκαν σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι, η EA δεν δείχνει να είναι απογοητευμένη, διότι ομολογουμένως δεν θεωρούνται και λίγα τα κέρδη της.

Ωστόσο αυτή η μικρή πτώση στα κέρδη της δημιουργούν ορισμένα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα, κατά πόσο μπορεί να βγει αλώβητη μέσα από τις προκλήσεις που γεννήθηκαν από την Πανδημία, όπως και με τον ερχομό με τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών επόμενης γενιάς, PlayStation 5 και Xbox X, αφού θα κυκλοφορήσουν παράλληλα και άλλα δυναμικά παιχνίδια που θα μεγαλώσουν τον υφιστάμενο ανταγωνισμό, και επομένως οι πιο αδύνατοι θα είναι εκείνοι που θα δεχτούν τη μεγαλύτερη ζημιά, όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης.

Η Electronic Arts ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 63 σεντ, σε σύγκριση με 2,89 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα του GAAP ήταν 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Οι οικονομικοί αναλυτές της Wall Street ανέμεναν κέρδη 35 σεντ ανά μετοχή και έσοδα 9,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας λόγος που τα έσοδα είναι χαμηλότερα φέτος είναι ότι η FIFA 21 ξεκινά το τρίτο οικονομικό τρίμηνο (το τέταρτο ημερολογιακό τρίμηνο που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου) αντί για ένα τρίμηνο νωρίτερα. Αλλά για αυτό πιθανώς οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι για το τέταρτο ημερολογιακό τρίμηνο.

Ο συγκεκριμένος εκδότης παιχνιδιών κυκλοφόρησε μερικά σπουδαία παιχνίδια κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, συμπεριλαμβανομένων των UFC 4, Madden NFL 21 , Rocket Arena και Star Wars: Squadrons.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως για το επόμενο χρονικό διάστημα, η EA προβλέπει κέρδη 61 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 1,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο δημοσιονομικό τρίμηνο (τέταρτο ημερολογιακό τρίμηνο) που θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας