Τα έσοδα του Xbox αυξήθηκαν κατά 39% το Q2 2018, κυρίως λόγω του Fortnite

Τα έσοδα του Xbox αυξήθηκαν κατά 39% το Q2 2018, κυρίως λόγω του Fortnite

Τα έσοδα του Xbox αυξήθηκαν κατά 39% το Q2 2018, κυρίως λόγω του Fortnite.

Το Xbox αποκάλυψε ότι τα έσοδα από τα βιντεοπαιχνίδια έφτασαν αισίως τα 2,29 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2018 από τις 30 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 39% εν αντιθέσει με την ίδια χρονική περίοδο πέρσι.

Η Microsoft δήλωσε σε δελτίο τύπου: «Τα έσοδα από παιχνίδια και από υπηρεσίες του Xbox αυξήθηκαν κατά 36%, κυρίως από τίτλους τρίτου μέρους».

Επίσης αυτή η αύξηση εσόδων οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν περιεχόμενο από το ψηφιακό κατάστημα Xbox. Ένας από τους κύριους λόγους για αυτό είναι η δημοτικότητα του παιχνιδιού Fortnite Battle Royale, το οποίο ξεπέρασε πρόσφατα σε έσοδα το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το δημοφιλές παιχνίδι είναι διαθέσιμο για κινητές συσκευές, όπως smartphone, για PC, PlayStation 4, Nintendo Switch και Xbox One, και μάλιστα αρκετοί παίκτες έχουν την τάση να αγοράζουν διάφορα αντικείμενα και όπλα εντός του παιχνιδιού. Από τη μεριά της η Microsoft για να δελεάσει ακόμη περισσότερο τους παίκτες προσφέρει μείωση 30% όλων των αγορών που πραγματοποιούν οι χρήστες στο ψηφιακό κατάστημα Xbox.

Επιπλέον αξίζει να επισημάνουμε πως δεν είναι μόνο τα παιχνίδια που φέρνουν πολλά έσοδα στη Microsoft. Ο αριθμός των ατόμων με συνδρομή στο Xbox Live αυξήθηκε κατά 8%, από 53 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2017 σε 57 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Το οικονομικό δελτίο της Microsoft αναφέρει: «Τα έσοδα από τα βιντεοπαιχνίδια αυξήθηκαν κατά 643 εκατομμύρια δολάρια ή 39%, λόγω της μεγάλης ζήτησης που γνωρίζουν ορισμένα παιχνίδια όπως το fortnite. Ενώ τα έσοδα από λογισμικό και υπηρεσίες του Xbox αυξήθηκαν κατά 36%, κυρίως από προγραμματιστές και εκδότες παιχνιδιών τρίτου μέρους.

Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη της Microsoft είναι η εισαγωγή της νέας πλατφόρμας παιχνιδιών που δεν είναι άλλο από το Nintendo Switch. Οι χρήστες έχουν την επιλογή να συνδεθούν στο Xbox Live και να αγοράσουν συνδρομές Xbox Live για να παίξουν στο Nintendo Switch.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας