ΑρχικήΕιδήσειςΤα ηχεία BeoLab 50 της Bang & Olufsen κάνουν τη διαφορά στο...

Τα ηχεία BeoLab 50 της Bang & Olufsen κάνουν τη διαφορά στο είδος του

Τα ηχεία BeoLab 50 της Bang & Olufsen κάνουν τη διαφορά στο είδος του.

Ο πολύπειρος δανέζος κατασκευαστής ηχείων Bang & Olufsen ανακοίνωσε τα ηχεία BeoLab 50 τα οποία δανείστηκαν την τεχνολογία από τη ναυαρχίδα BeoLab 90 σαν επετειακό ορόσημο για τα 90α γενέθλια της εταιρείας. Το BeoLab 50 αναπτύχθηκε επίσης για να αντικαταστήσει το BeoLab 5 και όσοι είχαν στην κατοχή τους το προηγούμενο μοντέλο θα παρατηρήσουν ότι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε η B & O στο εργοστάσιο της στη Δανία, ανέφερε ότι το BeoLab 90 σχεδιάστηκε για να μπεις εκλεπτυσμένα σπίτια τα οποία προσδίδουν πολυτέλεια, διότι αντικειμενικά είναι ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικά πολυτελές ηχείο, ενώ το BeoLab 50 το οποίο ανήκει σε μικρότερη κατηγορία είναι η πιο φιλικό προς τον καταναλωτή και κυρίως απευθύνεται στον μέσο χρήστη.

Η B & O ξόδεψε αμέτρητες ώρες για να αναπτύξει το συγκεκριμένο ηχείο, όχι μόνο για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή απόδοση, αλλά και για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το κόστος σε χαμηλό επίπεδο, δίχως όμως να νιώσει καθόλου από την ποιότητα.

Πρόκειται για ένα άψογα σχεδιασμένο ηχείο, με μεγάλο καμπυλωτό κατώτατο σημείο, για να αποκτήσει συνολικά ακόμη περισσότερη αποδοτικότητα. Η καμπύλη έχει δημιουργηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι το ηχείο κυλάει στο πάτωμα και όταν τα δοκιμάζουμε την ώρα της χρήσης διαπιστώνουμε ότι λειτουργεί άψογα επειδή η παρούσα τεχνολογία είναι αρκετά πολύπλοκη και όταν επιτευχθεί προσδίδει τα μέγιστα στον ήχο.

Όσον αφορά την εμφάνιση και την μόδα η B & O τοποθέτησε καλώδια αλουμινίου πάνω από το ηχείο, επίσης πρόσθεσε ξύλινες σανίδες από σπάνιο ξύλο που καλύπτουν τους οδηγούς. Υπάρχουν επτά οδηγοί στο BeoLab 50. 3, γούφερ 10 ιντσών, 3 μεσαίες μονάδες 4 ιντσών και ένα μόνο tweeter των 0,74 ιντσών. Αυτοί συνεργάζονται με ενισχυτές 7, 300 Watt, οι οποίοι εκπέμπουν συνολικά 2100 Watt.

Οι οδηγοί επωφελούνται από την τεχνολογία Active Room Compensation της εταιρείας, η οποία χρησιμοποιεί εξωτερικά μικρόφωνα για να αναλύσει το δωμάτιο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί και να μετρήσει τις ακουστικές ιδιότητες. Το ηχείο προσαρμόζεται στη συνέχεια για να προσφέρει τον καλύτερο δυνατό ήχο.

Το BeoLab 50 διαθέτει επίσης την τεχνολογία Acoustic Lens της B & O, η οποία βλέπει ένα φακό να ανέβει στην κορυφή του ηχείου όταν είναι ενεργοποιημένο. Αυτός ο φακός μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο διαφορετικές θέσεις, στενές ή ευρείες, ώστε να διασκορπιστεί ο ήχος γύρω από το δωμάτιο. Εάν ακούτε μουσική από μόνοι σας, πιθανότατα να να θέλετε να το θέσετε στη στενή θέση, εάν φιλοξενείτε ένα πάρτι, η ευρεία ρύθμιση θα ήταν η ιδανική.

Το BeoLab 50 έρχεται ως ζεύγος, με ένα ηχείο να είναι ο πρωτεύων διαχειριστής του ήχου και το δεύτερο ως βοηθός να συνοδεύει το πρώτο στις βοηθητικές διεργασίες. Όλες οι συνδέσεις που διαχειρίζεται το κύριο ηχείο περιλαμβάνουν ψηφιακές οπτικές ίνες, USB, RCA και S / P-DIF. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα συνδέσετε ασύρματα χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα WiSA.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166