ΑρχικήΟχήματαΤα ηλεκτρικά σκούτερ της Voi θα χρησιμοποιούν AI για την ανίχνευση πεζών...

Τα ηλεκτρικά σκούτερ της Voi θα χρησιμοποιούν AI για την ανίχνευση πεζών και πεζοδρομίων

Η πασίγνωστη ευρωπαϊκή νεοφυής επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρικών σκούτερ, η Voi, στρέφεται προς την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να επιτρέψει στα οχήματα της να ανιχνεύουν πεζούς και πεζοδρόμια, μία πραγματικά πρωτότυπη ιδέα που έχει ως κύριο στόχο να βοηθήσει τις πολυσύχναστες πόλεις και τους δήμους να αποσυμφορηθούν από τα προβλήματα που φέρνει η ηλεκτρική μικροκινητικότητα.

Οι πωλήσεις Escooter (και ebike) έχουν αυξηθεί ραγδαία καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020, προφανώς γιατί οι πολίτες έχουν επιλέξει εναλλακτικές λύσεις έναντι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που κατακλύζονται από κόσμο, που εκ των πραγμάτων καθιστούν επώδυνες αυτές τις διαδρομές.

Αλλά αυτός ο πολλαπλασιασμός των Escooter στις αστικές περιοχές προκαλεί παράλληλα τεράστιες ανησυχίες για την προστασία των πολιτών, ιδίως σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες που ο κόσμος συνωστίζεται, και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχημάτων, πόσο μάλλον όταν αυτά τα οχήματα χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο, και οι οδηγοί τους δεν ακολουθούν τους στοιχειώδεις κανόνες Οδικής Ασφάλειας.

Η Voi επιδιώκει τώρα να γίνει η «πρώτη κατασκευάστρια ηλεκτρικών σκούτερ στον κόσμο» που ενσωματώνει στα οχήματα της τη μηχανική όραση (computer vision) και την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να αποτρέψει τις συγκρούσεις και να εκδώσει ειδοποιήσεις εάν τα σκούτερ χρησιμοποιούνται αντίθετα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Πρόκειται για την παροχή πληροφοριών προς τον οδηγό σε πραγματικό χρόνο. Με λίγα λόγια, μία πολύ σημαντική παράμετρος που εστιάζει στην πρόληψη.

«Η Voi αναπτύσσει έξυπνα ηλεκτρικά σκούτερ που μπορούν να «δουν »τι υπάρχει γύρω τους, και επομένως, αναμφισβήτητα να «ξέρουν» τι πρέπει να κάνουν για να κινούνται με ασφάλεια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Voi, ο Fredrik Hjelm.

Η Voi ιδρύθηκε το 2018 στη Σουηδία, και είναι μία από τις πολλές νεοσύστατες εταιρείες που επιτρέπουν στους πολίτες να κατεβάσουν μια ειδική εφαρμογή για κινητά, να βρουν την πλησιέστερη τοποθεσία ενοικίασης electric scooter, και να πληρώσουν για κάθε λεπτό που το χρησιμοποιούν για να μετακινηθούν πιο γρήγορα και πιο ευέλικτα προς τον προορισμό τους εντός της πόλης.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166